Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Μπας και θέλει να χάσει;;;!!!


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com



Το διάβασα στα ΠΡΑΓΜΑΤΑ και το αντιγράφω χωρίς δικά μου σχόλια...

Έχω περιγράψει τον Αντώνη Σαμαρά ως μαραθωνοδρόμο. Στα πρώτα χιλιόμετρα του Μαραθωνίου -ενός τεράστιου δρόμου που τρέχει από το 1993- ήταν τόσο πίσω, που οι περισσότεροι νόμιζαν ότι έχει εγκαταλείψει. Σιγά- σιγά κέρδιζε το χαμένο έδαφος και ξαφνικά, λίγο πριν οι αθλητές μπουν στο Στάδιο του τερματισμού, βρέθηκε πίσω από την προπορευόμενη, τότε Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Σαμαράς μίλησε πολιτικά στον απογοητευμένο ΝεοΔημοκράτη και κατάφερε να κερδίσει το ασύντακτο πλήθος που προσπαθούσε να καταλάβει γιατί έχασε με 10 μονάδες από τον Παπανδρέου. Η Μπακογιάννη ξαφνικά από φαβορί έγινε αουτσάιντερ, ενώ ο Αβραμόπουλος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την κούρσα και στη συνέχεια να βρεθεί δίπλα στον Σαμαρά.

Αυτή η πολιτική τοποθέτηση του Σαμαρά τον έφερε μπροστά από τη Ντόρα, καθώς οι αθλητές έμπαιναν στο στάδιο του τερματισμού ενός μαραθωνίου δρόμου που διήρκεσε περίπου 17 χρόνια! Οι περισσότεροι πίστευαν ότι στις περίπου δυο εβδομάδες που απέμεναν μέχρι την ώρα της κάλπης, ο Σαμαράς θα εξειδίκευε την πολιτική πλατφόρμα του, που είχε ενθουσιάσει και συσπειρώσει τους ΝεοΔημοκράτες γύρω από την υποψηφιότητά του.

Κι όμως! Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε τον μηχανισμό (τις δυνάμεις, αν ενοχλεί ο όρος μηχανισμός) της Ντόρας Μπακογιάννη να εντείνουν τις προσπάθειές τους, την ώρα που ανεξήγητα ο Αντώνης Σαμαράς έχει επιδοθεί σε… κατενάτσιο! Για όσους δεν αισθάνονται φιλικοί στην ποδοσφαιρική διάλεκτο, κατενάτσιο έπαιζαν παλαιότερα κυρίως οι ιταλικές ομάδες, που στο τέλος ενός αγώνα, που είχαν αποσπάσει το αποτέλεσμα που ήθελαν, “κατέστρεφαν” το ποδόσφαιρο αλλάζοντας μπαλιές στην άμυνά τους, ροκανίζοντας το χρόνο και τα νεύρα των θεατών, περιμένοντας απλά τον διαιτητή να σφυρίξει τη λήξη του αγώνα. Οι θεατές σφύριζαν κι αποδοκίμαζαν, αλλά οι παίκτες που έπαιζαν κατενάτσιο αδιαφορούσαν, περιμένοντας τον διαιτητή να σφυρίξει τη λήξη και να οριστικοποιήσουν το θετικό για αυτούς αποτέλεσμα.

Θέλει, άραγε, μεγάλη φιλοσοφία για να αντιληφθεί κανείς ότι στην πολιτική τα πράγματα δεν είναι έτσι; Το κατενάτσιο που παίζει εδώ και περίπου μια εβδομάδα ο Σαμαράς, ίσως του στοιχίσει την εκλογή. Εδώ και μια εβδομάδα, σχηματικά θα έλεγα από τότε που αρνήθηκε το ντιμπέιτ με το -ανομολόγητο- επιχείρημα ότι έτσι φαίνεται ποιος είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις, ο Σαμαράς δεν λέει τίποτα καινούργιο, απλώς αναμασά όσα -πολύ ελκυστικά- έχει πει τις προηγούμενες μέρες. Με άλλα λόγια, ο Σαμαράς περιμένει το διαιτητή να σφυρίξει τη λήξη του ματς. Δεν ακούει τα πρώτα σφυρίγματα από την κερκίδα; Δεν αντιλαμβάνεται ότι το στρατόπεδο της Μπακογιάννη έχει φυλάξει για την τελευταία εβδομάδα τις τελευταίες του εφεδρείες; Δέκα ημέρες είναι τεράστιος χρόνος στην πολιτική. Ακόμα και πέντε μέρες, ίσως αρκούν για να αλλάξουν ισορροπίες και δεδομένα.

Ο Σαμαράς τρέχει έναν μαραθώνιο επί 17 ολόκληρα χρόνια (περίπου όσα και ο Ομηρικός Οδυσσέας). Τώρα, μπαίνει πρώτος στην τελική ευθεία, μέσα στο στάδιο του τερματισμού. Από τις εξέδρες, κανείς δεν αντιλαμβάνεται γιατί αρχίζει ξαφνικά να περπατά, αντί να επιταχύνει…-



Από........ ΚΕΝΤΡΙ

Πέντε μονάδες διαφορά δίνει το "Ποντίκι" στον Σαμαρά πό τη Ντόρα


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Σαπουνόπερα της... πεντάρας

Στη νεοδημοκρατική υπερπαραγωγή με θέμα τη διαδοχή αφιερώνει το «Π», που κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη, το πρωτοσέλιδό του, εμπνευσμένο (περί... δημιουργικής αντιγραφής πρόκειται) από την αφίσα της ταινίας (ψυχολογικό θρίλερ) του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ «Οι διχασμένοι». Στα... ενδότερα διαβάστε μια δημοσκόπηση, από τις τελευταίες πριν από την εκλογή του νέου αρχηγού. Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι ο Σαμαράς διατηρεί το πλεονέκτημα για να κόψει πρώτος το νήμα στην κούρσα της διαδοχής. Τη δημοσκόπηση διενήργησε για λογαριασμό του «Π» η εταιρεία Pulse (20 - 24 Νοεμβρίου 2009 σε 2.503 άτομα με δικαίωμα ψήφου). Εκτός από τη δημοσκόπηση στο «Π» θα διαβάσετε πλούσιο ρεπορτάζ για το ναρκοπέδιο στο οποίο έχει να βαδίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετά την εκλογή του νέου αρχηγού, αλλά και δύο σελίδες αφιερωμένες στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, όπου οι υπουργοί αυτοσχεδιάζουν, μονίμως συσκέπτονται και έχουν ήδη αρχίσει να γκρινιάζουν ο ένας για τον άλλον...

Αφήστε που έχουμε ήδη ένα μεγάλο ανοιχτό πολεμικό μέτωπο μεταξύ κυβέρνησης και ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για την Πανελλαδική του Διάσκεψη σε κλίμα εμφανώς καλύτερο από αυτό που είχαμε συνηθίσει τους τελευταίους μήνες.

Διαβάστε επίσης πώς οι Γερμανοί ιδιοκτήτες φαίνεται να προτιμούν το κλείσιμο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά – παρά να κρατήσουν τα ναηπηγεία περιμένοντας να δουν αν θα εισπράξουν ποτέ τα 500 εκατ. ευρώ που διεκδικούν από το Ελληνικό Δημόσιο. Την ίδια ώρα ο Βενιζέλος καταρτίζει κανόνες... σαβουάρ βιβρ για τις σχέσεις μεταξύ στραταίων και οπλάδων ευελπιστώντας ότι θα μπει μια τάξη στο πώς λειτουργεί το εν λόγω λόμπι στην Ελλάδα. Πλάκα δεν έχει;

Εν όψει της αυριανής τριμερούς συνάντησης στις Πρέσπες (Παπανδρέου, Γκρούεφσκι, Μπερίσα) το «Π» αποκαλύπτει ένα μεγάλο οικολογικό έγκλημα που γίνεται στην περιοχή... Θα απαντήσει κανείς για τα εκατομμύρια κυβικά νερού που κλέβουν κάποιοι... άσπονδοι γείτονές μας από τη Μεγάλη Πρέσπα;

Κι όσο για τη γρίπη, που βρίσκεται σε προφανή έξαρση, θα δείτε όχι μόνο την επικαιρότητα, αλλά και την αποκάλυψη στο Ευρωκοινοβούλιο της τακτικής της προνομιούχου Ευρώπης έναντι των αναπτυσσόμενων χωρών στο ζήτημα της διαθεσιμότητας των εμβολίων για τη γρίπη, αλλά και για ασθένειες που θερίζουν τον Τρίτο Κόσμο. Ποιο είναι το ευρω-δόγμα; Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν...

Ο Αλέξης Μητρόπουλος και η επιστημονική ομάδα του συνεχίζουν να ιχνηλατούν το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα και να φωτίζουν τις στενωπούς απαντώντας σε ερωτήματα των αναγνωστών του «Π».

Και στις σελίδες της Οικονομίας όμως θα βρείτε τις τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό, αλλά και στο καυτό μέτωπο του δημοσιονομικού μας χάους.

Στο «Ποντίκι Art» διαβάστε τη συνέντευξη της απίθανης Τάνιας Τσανακλίδου, που μεγαλώνει όμορφα επειδή αυτοσαρκάζεται και δεν φορτώνεται τα βάρη της «γυναικείας» ματαιοδοξίας.

Επιπλέον, χωρίς αύξηση της τιμής των 2 ευρώ, ακολουθήστε τα χνάρια των οκτώ μεγάλων διανοητών στη μοναδική εκδοτική προσφορά «Πρόσωπα & Ιδέες».

Αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα κυκλοφορεί μαζί με το «Π» η «Ρωσική επανάσταση» της Ρόζας Λούξεμπουργκ και εκτός λεκανοπεδίου τα «Ανάλεκτα» του Κομφούκιου.

Από....topontiki.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com