Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Παγίδα θανάτου η νέα Εγνατία Οδός για τις αρκούδες


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com


Στο ευρωκοινοβούλιο από τους Οικολόγους Πράσινους το θέμα της προστασίας τους από τα τροχαία.


Δύο ερωτήσεις κατέθεσε χθες στο ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος για τη λήψη μέτρων προστασίας για τις αρκούδες.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες περιβαλλοντικών οργανώσεων κατά το σχεδιασμό και τη χάραξη του έργου, και τις παρεμβάσεις τους για να προλάβουν τις αρνητικές επιπτώσεις από την κατασκευή και λειτουργία των νέων οδικών αξόνων της Εγνατίας Οδού στη Β. Πίνδο, φαίνεται τελικά ότι τα προβλήματα δεν έλειψαν. Την τελευταία πενταετία 24 άτομα του σπάνιου και απειλούμενου είδους της καφέ αρκούδας (Ursus arctos), σχεδόν 10% του συνολικού πληθυσμού της, έχουν βρει το θάνατο σε τροχαία ατυχήματα στην Εγνατία Οδό και στους κάθετους άξονές της. Οκτώ περιστατικά συνέβησαν μόνο τους τελευταίους 7 μήνες. Το τελευταίο αφορούσε ένα μικρό αρκουδάκι, μόλις 10 μηνών, που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στις 28-10-09, στη νέα διάβαση Ξινού Νερού, στον κάθετο άξονα Κοζάνης-Φλώρινας. Τα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα αποτελούν πλέον την πρώτη αιτία θανάτου για το είδος(1).

Στην πρώτη από τις δύο ερωτήσεις ο Μιχ. Τρεμόπουλος επισημαίνει ότι η κατασκευή των συγκεκριμένων οδικών έργων δεν έγινε με κατάλληλες προδιαγραφές για την προστασία των απειλούμενων μεγάλων θηλαστικών της περιοχής, αλλά και των ανθρώπων. Ειδικά η περίφραξη κρίνεται ανεπαρκής, καθώς έχουν παραβλεφθεί πλήρως οι προδιαγραφές που έχουν επανειλημμένα προτείνει σχετικές περιβαλλοντικές ΜΚΟ(2). Επίσης, δεν υπάρχουν επαρκή περάσματα ούτε για αρκούδες αλλά ούτε και για τους ντόπιους αγρότες και τους επισκέπτες της περιοχής. Τέλος, το ισχύον όριο ταχύτητας των 130 χλμ. είναι υπέρμετρα υψηλό, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολη την έγκαιρη ακινητοποίηση των οχημάτων, ενώ αυξάνει δραματικά και την κατανάλωση καυσίμων. Ζητά να πληροφορηθεί λοιπόν εάν η Επιτροπή κρίνει ως επαρκείς τις προδιαγραφές κατασκευής, τι μέτρα προτίθεται να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση για να περιοριστεί δραστικά ο αριθμός θανάτων ειδών της άγριας ζωής από τροχαία ατυχήματα σε αυτούς τους οδικούς άξονες και αν πρέπει στα μέτρα αυτά να περιλαμβάνεται και ο τακτικός έλεγχος της τήρησης των προδιαγραφών που είχαν θέσει στη σχετική διαβούλευση οι περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Στη δεύτερη ερώτηση, γίνεται αναφορά σε δύο κείμενα που έχουν καταρτιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με κατευθυντήριες πρακτικές για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος εκτός του δικτύου «Natura 2000»(3) και για την καταγραφή προβλημάτων και λύσεων όπου δημιουργούνται προβλήματα στην άγρια πανίδα από την κατασκευή και λειτουργία οδικών έργων (4). Ερωτάται η Επιτροπή αν έχουν γίνει βήματα για την αξιοποίηση και εφαρμογή αυτών των κειμένων για την αντιμετώπιση και εξομάλυνση των σχετικών προβλημάτων.

«Η απροθυμία της ελληνικής διοίκησης και των κατασκευαστικών εταιρειών να εισακούσουν και να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα που έθεσαν επανειλημμένα περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως ο Αρκτούρος και η Καλλιστώ, ειδικοί επιστήμονες και ευαισθητοποιημένοι πολίτες, σχετικά με την επικινδυνότητα των νέων οδικών αξόνων της Εγνατίας Οδού για είδη της άγριας ζωής, αλλά και για συνανθρώπους μας, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Η υποταγή στα κατασκευαστικά συμφέροντα δεν κάνει καλό ούτε στη φύση ούτε στους ανθρώπους. Χρειάζεται να τεθούν αυστηρές προδιαγραφές ελέγχου, ώστε να μην προκύπτουν ούτε περιβαλλοντικά, αλλά ούτε κοινωνικά και εργασιακά ζητήματα. Αλλά και πέρα από την τήρηση σωστών προδιαγραφών για τα οδικά έργα, για μας είναι σαφές ότι η υπερτροφία των επενδύσεων υπέρ του αυτοκινήτου πρέπει να σταματήσει και να υπάρξει στροφή προς το σιδηρόδρομο και τις συνδυασμένες μεταφορές».

Ποινική δίωξη στις πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ για το Ιndymedia


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε σε βάρος του πρύτανη του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ. Κ. Μουτζούρη και των αντιπρυτάνεων κκ. Ι. Πολύζου και Γερ. Σπαθή για τη λειτουργία της αντιεξουσιαστικής ιστοσελίδας Ιndymedia, η οποία «φιλοξενείται» από τον κεντρικό διακομιστή (server) του Ιδρύματος. Η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στην πανεπιστημιακή κοινότητα, ενώ πρυτάνεις κεντρικών πανεπιστημίων συντονίζονται για να αντιδράσουν καθώς το θέμα των καταλήψεων σχολών από εξωπανεπιστημιακά άτομα αποτελεί «πληγή» για πολλά Ιδρύματα, τα οποία αναζητούν την κατάλληλη νομική φόρμουλα για να ζητήσουν τη βοήθεια των αρχών χωρίς να παραβιάσουν το πανεπιστημιακό άσυλο.

Οι διαχειριστές του Ιndymedia «φιλοξενούνται» επί σειρά ετών στο Ιδρυμα, οπότε και οι πρυτανικές του αρχές άφησαν χθες ερωτήματα για τη στιγμή που αποφάσισε να παρέμβει ο εισαγγελέας στο θέμα. Ωστόσο το στοιχείο που φαίνεται ότι εκτιμήθηκε στην άσκηση της δίωξης είναι ότι τους τελευταίους μήνες σε αυτή την ιστοσελίδα «ανεβαίνουν» οι προκηρύξεις της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Παρ΄ όλα αυτά, η Πρυτανεία του Ιδρύματος θεωρεί ότι πρόκειται για ..........

πολιτική δίωξη. «Πρόκειται για πολιτική δίωξη που αποσκοπεί στην παρεμπόδιση της διακινήσεως ιδεών, η οποία μάλιστα ασκήθηκε μερικές ημέρες πριν από την επέτειο της 17 Νοέμβρη, ιστορική ημέρα προάσπισης ακριβώς αυτού του ιδανικού, και εναντίον μιας Πρυτανείας η οποία διαφύλαξε με κάθε τρόπο το πανεπιστημιακό άσυλο και τη δημόσια περιουσία» δήλωσε μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Μουτζούρης. Στην ομιλία του χθες πριν από την έναρξη της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία ο πρύτανης του Πολυτεχνείου έκανε λόγο για «επιβολή λογοκρισίας».

«Η δημοκρατία οφείλει να δίνει λόγο σε όλες τις απόψεις και αν ένα Ιδρυμα όπως το Πολυτεχνείο δεν δώσει σε όλους τον λόγο, τότε ποιος θα το κάνει;» δήλωσε ο πρώην πρύτανης του Ιδρύματος κ. Ν. Μαρκάτος.

Από.......... kafeneio

ΕΕ: Κριτήρια ενεργειακής εξοικονόμησης στα κτίρια από το 2018


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com


Νέες προδιαγραφές ενεργειακής εξοικονόμησης θα ισχύσουν από το 2018 για όλα τα καινούρια δημόσια κτίρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για όλες τις καινούριες κατοικίες και τα γραφεία από το 2020. «Πρόκειται για μείζονος σημασίας υπέρβαση όσον αφορά την ενεργειακή εξοικονόμηση», τόνισε η κ. Ανέτε Πέρσον, Σουηδή αξιωματούχος. Σημειώνεται πως χθες συμφωνήθηκαν οι τελικές αλλαγές στην «Οδηγία Ενεργειακής Αποδοτικότητας των Κτιρίων» της ΕΕ, σε κεκλεισμένων των θυρών συνομιλίες μεταξύ εκπροσώπων των 27 χωρών-μελών της Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Η επίσημη έγκριση της οδηγίας αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων.


Η αρχική πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε λόγο για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα όλων των καινούργιων κτιρίων στην ΕΕ από το 2018. Οι κυβερνήσεις χαρακτήρισαν, ωστόσο, υπερβολικά φιλόδοξο το στόχο και τον μετέτρεψαν σε «σχεδόν μηδενικό» αποτύπωμα άνθρακα. Επιπλέον, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των χθεσινών διαπραγματεύσεων, όσοι πωλούν ή ενοικιάζουν κατοικία θα πρέπει, από το 2012, να συμπεριλαμβάνουν στην αγγελία πληροφορίες για τον δείκτη ενεργειακής αποδοτικότητας της κατοικίας, ώστε οι υποψήφιοι αγοραστές ή ενοικιαστές να μπορούν να κάνουν σωστές επιλογές.

i-Reporter

Ας ακούμε και κανέναν ειδικό...



Αναρτήθηκε από...
energoipoliteskv.blogspot.com


Η δήλωση παραίτησης του προέδρου της Επιτροπής Εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης του νοσοκομείου Αγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης, Στρατή Πλωμαρίτη:

«Θεωρώ ανήθικο και αντιδεοντολογικό να συστήνω στον κόσμο να κάνει το εμβόλιο τη στιγμή που δεν θα το κάνω εγώ» δήλωσε εξηγώντας τους λόγους της παραίτησής του.

«Εκτιμώ ότι η νέα γρίπη είναι μία ήπια γρίπη, πιο ήπια από την κοινή γρίπη. Έχουμε το παράδειγμα του νοτίου ημισφαιρίου που πέρασαν τη γρίπη χωρίς εμβόλιο και χωρίς να επαληθευτεί κανένα από τα τρομολάγνα σενάρια που κυκλοφορούν. Επίσης υπάρχει μία διαδικασία «μαζικού εμβολιασμού» των πολιτών που περνούν τη νέα γρίπη χωρίς να το ξέρουν και αποκτούν ανοσία και είναι άσκοπο να εμβολιαστούν. Και τέλος, κατά τη γνώμη μου δεν έχει αξιολογηθεί επαρκώς η ασφάλεια.» πρόσθεσε ο κ. Πλωμαρίτης.

Από...ΚΕΝΤΡΙ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στη διαφθορά αναδείχθηκε (για το 2009) η Ελλάδα



Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Κόλαφος υπήρξε η ετήσια έκθεση για το 2009 της μη κυβερνητικής οργάνωσης κατά της διαφθοράς Διεθνής Διαφάνεια (ΔΔ) όσον αφορά τη διαφθορά του δημόσιου τομέα σε πολλές χώρες, δυστυχώς και στην Ελλάδα, η οποία μάλιστα αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια Ευρώπης» σε αυτό το θλιβερό «αγώνισμα». Σε μια λίστα 180 κρατών η Ελλάδα κατρακύλησε κατά 14 θέσεις, πέφτοντας από την 57η (στη λίστα του 2008) στην 71η θέση. Και μάλιστα τη μοιράζεται λόγω ισοβαθμίας με άλλες τρεις χώρες των Βαλκανίων: τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την πΓΔΜ.

Τα κράτη που σπαράσσονται από ένοπλες συγκρούσεις ή που βγήκαν πρόσφατα από κάποιον πόλεμο παραμένουν τα πλέον διαφθαρμένα, όπως αποκαλύπτει η ΔΔ. Στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης το Αφγανιστάν, το Ιράκ και η Σομαλία, φιγουράρουν ως οι πλέον διεφθαρμένες χώρες. «Καθαρότερες» αναδεικνύονται η Νέα Ζηλανδία, η Δανία και η Σιγκαπούρη λόγω «της πολιτικής τους σταθερότητας, της επί μακρόν παγιωμένης ρύθμισης της σύγκρουσης συμφερόντων και των σταθερών, λειτουργικών τους θεσμών».

Σε κλίμακα από το 1 ως το 10 (με το 10 να αντιπροσωπεύει το «άριστα»), η Ελλάδα έπεσε από το 4,7 στο 3,8. «Η πτώση αυτή αντανακλά την αναποτελεσματική επιβολή μέτρων κατά της διαφθοράς, τις μακροχρόνιες καθυστερήσεις στις δικαστικές διαδικασίες και μια σειρά σκανδάλων τα οποία υποδεικνύουν αδυναμίες του συστήματος ελέγχου της διαφθοράς» εκτιμούν οι συντάκτες της έκθεσης. Η έρευνα για την κατάταξη των χωρών στηρίχθηκε σε 13 συνολικά διεθνείς δημοσκοπήσεις αξιόπιστων εταιρειών, αλλά και σε στοιχεία ανεξάρτητων θεσμών, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Τα στοιχεία αφορούσαν κατάχρηση της δημόσιας εξουσίας για ιδιωτικό όφελος και συμπεριελήφθησαν ερωτήσεις για δωροδοκίες δημοσίων υπαλλήλων, «μίζες» στις δημόσιες προμήθειες, κατάχρηση δημοσίου χρήματος και ζητήματα μηχανισμών κατά της διαφθοράς.

Σημαντική πρόοδο κατά την περίοδο 2008-2009 σημείωσαν το Μπανγκλαντές, η Λευκορωσία, η Γουατεμάλα, η Λιθουανία, το Μαυροβούνιο, η Πολωνία, η Συρία και η Τόνγκα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, αν και έπεσαν κατά μία θέση (βρίσκονται στη 19η), αύξησαν τη βαθμολογία τους από 7,3 σε 7,5 λόγω της γρήγορης λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής λύσης, συμπεριλαμβανομένων μεταρρυθμίσεων για μεγαλύτερη διαφάνεια και καλύτερο καταμερισμό ευθυνών.

Με βαθμολογία από 2,1 σε 2,2 και άνοδο κατά μία θέση, η Ρωσία αναδείχθηκε 146η χάρη στη νομοθεσία κατά της διαφθοράς που εισήγαγε εφέτος ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Η Κύπρος αναδείχθηκε και εκείνη «καθαρότερη» εφέτος, καθώς σκαρφάλωσε από την 31η στη 27η θέση με βαθμολογία 6,6.

Εκτός από την Ελλάδα, μεταξύ των χωρών που σημείωσαν πτώση ήταν η Κίνα (από 72η σε 79η), το Ιράν (από 141ο σε 168ο), η Μαλαισία, η Μάλτα και η Σλοβακία, ενώ μικρή πτώση παρατηρήθηκε και στη βαθμολογία της Τουρκίας, η οποία «μοιράζεται» την 61η θέση με την Κούβα.

Βήμα

Προβάδισμα Σαμαρά δείχνει η Μέτρον Ανάλυσις για τον flash 96

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com




Προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά στην κούρσα διαδοχής στη ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσις για τον flash 96. H δημοσκόπηση είναι πανελλαδική, διενεργήθηκε Δευτέρα (16/11) και Τρίτη (17/11) και ρωτήθηκαν τηλεφωνικά 1204 άτομα.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για την προεδρία του κόμματος, το σύνολο των ερωτηθέντων απαντά: Σαμαράς 44%, Μπακογιάννη 28% και Ψωμιάδης 14%.

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ απαντούν: Σαμαράς 41.4%, Μπακογιάννη 40.8% και Π. Ψωμιάδης 9.5%. Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρίας το προβάδισμα Σαμαρά έχει υποχωρήσει κατά 2,4 μονάδες.

Στο ερώτημα ποιον θα επιλέγατε για πρόεδρο της ΝΔ, το σύνολο των ερωτηθέντων απαντά: Σαμαρά 44.6%, Μπακογιάννη 27.8% και Ψωμιάδη 17.8%. Οι νεοδημοκράτες απαντούν: Σαμαρά 42.6%, Μπακογιάννη 39.7% και Ψωμιάδη 14.6%

Εάν υπάρξει δεύτερος γύρος, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ με 49% έναντι 46,4% της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία πάντως έχει μειώσει τη διαφορά κατά 1,5 μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο δεύτερο γύρο, μεταξύ των γαλάζιων ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι θα πάνε οπωσδήποτε να ψηφίσουν, η Ντόρα Μπακογιάννη προηγείται με 50% έναντι 49,2% του Αντώνη Σαμαρά.

Στο ερώτημα ποια είναι σημαντικότερη στήριξη, του Δ. Αβραμόπουλου στον Αντ. Σαμαρά ή του Αρη Σπηλιωτόπουλου στη Ντόρα Μπακογιάννη, το σύνολο των ερωτηθέντων απαντά: Η στήριξη Αβραμόπουλου με ποσοστό 61% έναντι 23% του κ. Σπηλιωτόπουλου. Στο ίδιο ερώτημα οι νεοδημοκράτες απαντούν: Αβραμόπουλος 52% και Σπηλιωτόπουλος 36%.

Στο ερώτημα πως αποτιμάται η προεδρία του Κώστα Καραμανλή στη ΝΔ, το σύνολο των ερωτηθέντων απαντά: Θετικά 39% και αρνητικά το 54%. Αντιθέτως το 71% των νεοδημοκρατών εκτιμά ως θετική την προεδρία Καραμανλή και το 25% ως αρνητική.

Στο ερώτημα προς τα πού θα πρέπει να υπάρξει διεύρυνση της ΝΔ "προς το Κέντρο ή προς τα Δεξιά;", το σύνολο των ερωτηθέντων απαντά: Προς το κέντρο 56% και προς τα δεξιά το 25%. Οι νεοδημοκράτες απαντούν: Προς το Κέντρο το 50% και προς τα δεξιά το 38%.

Δηλώσεις

Την ίδια ώρα, η μάχη των συσχετισμών μαίνεται στη ΝΔ. "Μακάρι να μην υπάρξει δεύτερος γύρος, φοβάμαι ότι θα γίνει ο τρίτος παγκόσμιος τη εβδομάδα που θα μεσολαβήσει", δήλωσε στον flash 96 ο γαλάζιος αγροτοσυνδικαλιστής Θανάσης Κοκκινούλης. Διευκρίνισε ότι παρεξηγήθηκε σχετική δήλωσή του και δεν εξέφρασε τη στήριξή του στη Ντόρα Μπακογιάννη.

Την Τετάρτη η Ντόρα Μπακογιάννη μιλά σε γυναίκες στην Αθήνα., ο Αντ. Σαμαράς περιοδεύει στον Εβρο και ο Π. Ψωμιάδης στην Κρήτη.

Ο Π. Ψωμιάδης παραμένει σταθερός στη θέση ότι δεν θα στηρίξει κανέναν εκ των επικρατέστερων υποψήφιων αν υπάρξει δεύτερος γύρος για την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ. "Θεωρώντας ότι ο λαός της ΝΔ δεν είναι ένα κοπάδι προβάτων, είμαι ο τελευταίος που θα υποδείξω", είπε στο ρ/σ Real, συμπληρώνοντας: "Δεν έχω ούτε το ηθικό ανάστημα ούτε το ηθικό δικαίωμα να προτείνω, να προτείνω τι ; "

Από ...Nooz.gr

Καταργείται η βάση του "10" για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com



Την κατάργηση της βάσης του "10" που αποτελεί ως βασική προϋπόθεση για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ , προανήγγειλε εμμέσως σήμερα η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στη ΝΕΤ και στην εκπομπή "ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ".

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τη βάση του «10» θα την κρατήσετε ή όχι;

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κοιτάξτε…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γίνεται μια ολόκληρη συζήτηση.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ναι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Διάβαζα προχθές ότι τελικά δεν έδωσε και κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Δεν έχουμε καλύτερους φοιτητές με βάση αυτό για παράδειγμα.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Έτσι είναι. Η προεκλογική μας δέσμευση, το ξέρετε πολύ καλά ότι είναι για την κατάργηση. Η συνολική παρουσίαση θα γίνει με τη μελέτη που κάνουμε αυτή τη στιγμή και την ανάλυση των δεδομένων.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα την τηρήσετε δηλαδή αυτή τη δέσμευση που λέτε. Ή είναι κι αυτό υπό μελέτη;

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Όχι, οι προεκλογικές δεσμεύσεις τηρούνται, αλλά πρέπει να ανακοινώσουμε και το πώς και τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα γίνει. Τώρα να πω για το νόμο που με ρωτήσατε. Υπάρχει και έχει συζητηθεί πολύ...


(πηγή: esos.gr)

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com