Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Μήνυμα Α.Σαμαρά: Σήμερα στα blogs η Ελλάδα απελευθερώνεται!


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com


Με την ευκαιρία αυτής της πρώτης απευθείας επικοινωνίας μαζί σας, επιτρέψτε μου να σας πω τα εξής:


Πρώτον, να σας εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου για τη μεγάλη υπηρεσία που προσφέρετε στην ενημέρωση του κοινού. Για την ακρίβεια στην ενημέρωση του πιο ανήσυχου και πιο απαιτητικού κοινού της Ελλάδας.

Να σας ευχαριστήσω, επίσης, για το γεγονός ότι εκτός από «δίαυλος» ενημέρωσης, είστε και πολύτιμος «κρίκος» επαφής των πολιτικών με την κοινωνία. Πολύτιμος κρίκος, ζωντανής επαφής. Σε μιαν εποχή όπου η «επικοινωνία» προσπαθεί να γίνει χειραγώγηση και να υποκαταστήσει την Πολιτική. Ακόμα, θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω κι εκείνους που δεν στάθηκαν στο πλευρό μου. Γιατί αυτό που κάνετε, ξεπερνά τις θέσεις και τις προθέσεις σας. Δίνετε ερεθίσματα προβληματισμού και βήμα έκφρασης σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας καθημερινά. Κι όταν μιλάει η κοινωνία, όλοι οι υπόλοιποι ωφείλουμε να ακούμε προσεκτικά.

Εκπροσωπείτε κάτι αληθινά επαναστατικό. Την πιο πρωτοποριακή έκφραση της κοινωνίας, που είναι αμφίδρομη και αδιαμεσολάβητη ταυτόχρονα. Δεν νοθεύεται απ’ όσα φίλτρα κι αν περνάει.

Είναι ελεύθερη επειδή είναι άμεση. Κι είναι δημοκρατική, επειδή όλοι έχουν την ίδια πρόσβαση. Οξύνει την κρίση όλων, αλλά και την υπευθυνότητα καθενός χωριστά…

Την επαναστατικότητα του μέσου που χρησιμοποιείτε, όλοι την έχουμε αντιληφθεί. Το πόσο μακριά μπορεί να μας πάει, ίσως δεν το υποπτευόμαστε ακόμα. Αλλά επειδή έχω στο νου μου να πάμε μακριά την Ελλάδα, σας θέλω στο πλαϊ μου. Με τις αντιρρήσεις σας, με την κριτική σας. Αλλά και με τη στήριξή σας.

Θέλω να μιλήσω στην ψυχή της Ελληνικής κοινωνίας. Θέλω να απευθυνθώ στη συνείδησή της. Και εσείς τείνετε να γίνετε ο «καθρέφτης» αυτής της συνείδησης.

Όπως γνωρίζετε, δεν είμαι ο πολιτικός που διαλέγει τους εύκολους δρόμους της ανέλιξης. Με ενδιαφέρει περισσότερο, ο δύσκολος δρόμος. Αυτόν ακολούθησα πάντα. Είναι συχνά ολισθηρός. Είναι συχνότερα άχαρος. Αλλά είναι πάντα συναρπαστικός. Κι αν έχεις περίσσευμα καρδιάς, σε γεμίζει…

Σε γεμίζει το ταξίδι. Αλλά σε γεμίζει και η «Ιθάκη».

Που πάντα την προσδοκάς. Πάντα την αναζητάς. Κι ας μην τη φτάνεις πάντα…

Στην περίπτωσή μου, η «Ιθάκη» είναι μια Ελλάδα πιο δημοκρατική, μια Ελλάδα που δεν τρώει τα παιδιά της…

Μια Ελλάδα που προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες, αλλά απαιτεί και περισσότερη προσήλωση σε αρχές.

Προσφέρει Δημοκρατία και Ισονομία, αλλά απαιτεί ευθύνη από Πολιτικούς και Πολίτες.

Σ’ αυτό το «ταξίδι» σας θεωρώ όλους συντρόφους μου.

Δεν ζητώ να συμμεριστείτε όλοι σας τις ιδέες μου…

Σας ζητώ όμως, να κάνετε τις ιδέες σας σημαίες.

Και να πορευτούμε μαζί, προβάλλοντας αυτά που έχουμε μέσα μας, όχι αποσιωπώντας τα.

Να προχωρήσουμε με Λόγο, όχι με αποσιωπήσεις.

Με διάλογο, όχι με επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Με αντιπαραθέσεις, όχι με κραυγές.

Κάποτε, είπε ο Σαββόπουλος: «στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει».

Σήμερα στα blogs η Ελλάδα απελευθερώνεται!

Κι υπάρχει ένα μόνο πράγμα πιο συναρπαστικό από την Ελευθερία

Η Απελευθέρωση…


Αντώνης Σαμαράς

Οι ανεπάρκειες της πολιτικής ηγεσίας οδήγησαν σε Golpo Grosso στις άγονες γραμμές - Βόμβες Α.Βγενόπουλου


Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com

Την ανεπάρκεια του υφυπουργού Μεταφορών, κ. Σηφουνάκη, σε συνδυασμό με τα "παρατράγουδα" που παρατηρούνται στους διαγωνισμους για τις άγονες γραμμές στηλίτευσε ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος.


Στο θέμα παρενέβη ο υπουργός μεταφορών και υποδομών Δ. Ρέππας, γνωστοποιώντας πως οι καταγγελίες Βγενόπουλου αποστέλλονται στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, Λ. Ρακιτζή.

O Υπουργός Υποδομών, Δ. Ρέππας, παραφράζοντας τη φράση του κ. Βγενόπουλου σχολίασε ότι ο κ. Ν. Σηφουνάκης είναι «σκανδαλωδώς υπερεπαρκής για το υπουργείο» Αναλυτικότερα, με αφορμή τη διαγωνιστική διαδικασία στις άγονες γραμμές, ο κ. Βγενόπουλος έκανε λόγο για παντελή έλλειψη πολιτικής στον τομέα των μεταφορών, πολύ δε περισσότερο από τον κ. Σηφουνάκη, ο οποίος ήταν επί 5 χρόνια υπεύθυνος του τομέα μεταφορών του ΠΑΣΟΚ. "Θα περίμενε κανείς ότι θα είχε κάτι να πει", συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας ότι η κριτική του δεν αφορά τον πολιτικό του προϊστάμενο, κ. Δ. Ρέππα.


Όπως τόνισε:

- Η σκανδαλώδης ανεπάρκεια του κράτους εμποδίζει ακόμη και την κοινωνική προσφορά.

- Τα σκάνδαλα δεν ερευνώνται.

- Δεν υπάρχει σεβασμός για το δημόσιο χρήμα.

Αφορμή, τόνισε ο ίδιος, είναι η απόφαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας να αναθέσει σε δυο εταιρίες τις άγονες γραμμές, με επιδότηση 2,2 εκατ., όταν η Olympic Air έκανε προσφορά να πετάξει σε αυτές τις γραμμές χωρίς επιδότηση.

«Ναι, καλά ακούσατε, κάποιοι αποφάσισαν να πετάξουν 2,2 εκατ. ευρώ για να εκτελεστούν υπηρεσίες που εμείς προτείναμε να εκτελεστούν χωρίς κόστος», υπογράμμισε ο κ. Βγενόπουλος, καλώντας τις αρμόδιες αρχές να αναζητήσουν ποινικές ευθύνες από τα μέλη της επιτροπής που διενήργησε το διαγωνισμό. "Θα έπρεπε να παραπεμφθούν αρκετοί άνθρωποι για το αδίκημα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος", υπογράμμισε.

Ο επικεφαλής της MIG τόνισε ότι στο διαγωνισμό δεν εφαρμόστηκαν ποιοτικά κριτήρια, γιατί ο κ. Σηφουνάκης δήλωνε ότι απαγορεύεται από την Ε.Ε., "κάτι που είναι εντελώς ανακριβές", τόνισε ο κ. Βγενόπουλος, όπως ο ίδιος ο δικηγόρος της κυβέρνησης επιβεβαίωσε στη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των 7 εταιριών, λέγοντας ότι όχι μόνο δεν απαγορεύεται, αλλά ότι ειδικά ως προς τους ρύπους, είναι επιβεβλημένο ένα τέτοιο κριτήριο.

«Θα πρέπει να αφήνουμε παλαιά αεροπλάνα να μεταφέρουν τους ανθρώπους στην Ελλάδα, επιβαρύνοντας και το περιβάλλον», σημείωσε ο κ. Βγενόπουλος, επισημαίνοντας ότι κατά παράβαση οποιασδήποτε λογικής, επετράπη η συμμετοχή εταιριών που δεν έχουν δικά τους αεροπλάνα αλλά τα μισθώνουν με web-lease.

Ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι πήγε στη σύσκεψη με τις 7 εταιρίες για το διαγωνισμό που θα γινόταν για τα άγονα δρομολόγια και διαπίστωσε σε ότι αφορά τον κ. Σηφουνάκη, παντελή έλλειψη πολιτικής στον τομέα των μεταφορών.

"Ο κ. Σηφουνάκης είχε την ευκαιρία να καθορίσει συγκεκριμένη πολιτική στον τομέα των αερομεταφορών και δεν το έκανε. Είναι ο μοναδικός υπεύθυνος", επεσήμανε ενώ πρόσθεσε ότι "πρόκειται για σκανδαλώδη ανεπάρκεια".



Ο κ. Βγενόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να συμμετάσχει στις πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης. "Δεν έχω κανέναν λόγο να ζητήσω την απομάκρυνση του κ. Σηφουνάκη. Είναι θέμα αυτοκριτικής του ίδιου και απόφαση της κυβέρνησης", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ως προς την ΥΠΑ, δήλωσε ξεκάθαρα ότι είναι ανεπαρκής και ότι χρειάζεται αναδιάρθρωση εκ βάθρων.


**Συμμετοχή δημοσίου στην ΟΑ

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συμμετοχής του δημοσίου στην Olympic Air, ο κ. Βγενόπουλος στάθηκε στις συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό, κ. Παπανδρέου όταν ήταν ακόμη στην αντιπολίτευση, όπου είχε προκύψει κοινός τόπος αναφορικά με τη μειοψηφική συμμετοχή του δημοσίου. "Η πολιτική αυτή ήταν σωστή και απέμενε πλέον να καθίσουμε να συζητήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις".

Ωστόσο, σε δηλώσεις του προ ημερών, ο κ. Σηφουνάκης διέψευσε τέτοιο ενδεχόμενο, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει νόημα η μειοψηφική συμμετοχή του δημοσίου στην εταιρία. Ο κ. Βγενόπουλος αναρρωτήθηκε: "Ο κ. Σηφουνάκης κατήργησε τον πρωθυπουργό;".

"Θα σας ενοχλούσε να μην έχετε τον έλεγχο της εταιρίας, μόνο αν θέλετε να κάνετε τις προμήθειες και τις προσλήψεις της Ολυμπιακής", υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι ο κ. Σηφουνάκης δεν ρώτησε καν μήπως θα μπορούσε να του δώσει δωρεάν τη συμμετοχή!

Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Βγενόπουλος επεσήμανε ότι αν η κυβέρνηση ακολουθήσει το μοντέλο ΣΔΙΤ και στις αερομεταφορές, είναι διατεθειμένος να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να μην εκτεθεί το δημόσιο σε οικονομικό κίνδυνο.

«Δεν πρόκειται να ζητήσω χρήματα για τη συμμετοχή του δημοσίου στην Ολυμπιακή» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν του έχει αναλύσει την πολιτική της στο θέμα αυτό.


** Ο διαγωνισμός για το handling

Σε ότι αφορά τον επικείμενο διαγωνισμό για την επίγεια εξυπηρέτηση στα 34 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ο οποίος αναμένεται εντός της εβδομάδας, ο κ. Βγενόπουλος προειδοποίησε για τους όρους που θα προταθούν, λέγοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε σκοπό να βγάλει όλα τα αεροδρόμια σε μια δέσμη και τώρα ακούγεται η πρόθεση να βγει το κάθε αεροδρόμιο ξεχωριστά, και αναρωτήθηκε: "Μήπως έχουν σκοπό να δώσουν σε εμάς τα ζημιογόνα και αλλού τα κερδοφόρα;".

Υπενθυμίζεται ότι η Olympic Handling έχει την υποχρέωση να κατέβει σε όλους τους διαγωνισμούς. Απευθυνόμενος για μια ακόμη φορά στον κ. Σηφουνάκη, τον κάλεσε να ξεκαθαρίσει: "Προσπαθείτε να μας τιμωρήσετε επειδή θέλουμε να ευεργετήσουμε τη χώρα;".

** Τα υπόστεγα και η "παλιά" Ολυμπιακή

Ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην περιουσία της παλιάς Ολυμπιακής, η οποία βρίσκεται παράνομα στα υπόστεγα της Olympic Air. Υπάρχουν υλικά, αεροπλάνα, προμήθειες αναξιοποίητες, χωρίς ουδείς να γνωρίζει την αξία τους. Είναι 160 εκατ.; Είναι 110 εκατ.;", τόνισε.

Όπως ανέφερε, οι συναρμόδιοι υπουργοί, ενώ αποφάσισαν κάποια στιγμή, αιφνιδιαστικά, να επιθεωρήσουν την περιουσία της Ολυμπιακής, δεν έχουν μεριμνήσει τόσον καιρό για την αξιοποίησή της.

"Ενοχλούμε με συνεχή τηλέφωνα, e-mails, εξώδικα για να υποχρεωθεί το κράτος να πάρει τα υλικά, τα οποία εμποδίζουν τη λειτουργία των υποστέγων", συμπλήρωσε.


** Η "διερεύνηση" των σκανδάλων

Ο επικεφαλής της MIG αναφέρθηκε εκ νέου στις καταγγελίες του για το μνημόνιο κατανόησης που εδέχθη η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας χωρίς να κυρωθεί από τη Βουλή, με αποτέλεσμα να χορηγήσει άδεια πτήσεων σε/προς Κωνσταντινούπολη στην ανταγωνιστική Aegean.

Όπως τόνισε, για τη διερεύνηση του σκανδάλου έχει συσταθεί επιτροπή έρευνας η οποία ακόμη συνεχίζει το έργο της. "Η επιτροπή αυτή έχει να εξετάσει τρία χαρτιά. Γιατί δεν βγαίνει ένα πόρισμα;", αναρωτήθηκε.

Παράλληλα, εξήγησε ότι όταν προχώρησε σε συνέντευξη Τύπου για το σκάνδαλο, βασίστηκε στις καταγγελίες της τότε αντιπολίτευσης, του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του κ. Σηφουνάκη, αλλά και συνδικαλιστών της Ολυμπιακής.

Ως εκ τούτου, ο κ. Βγενόπουλος έστειλε επιστολή στον κ. Σηφουνάκη στις 3/11, αναφορικά με το ζήτημα, ζητώντας του να δηλώσει τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει ώστε να αντιμετωπιστεί το αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα υπέρ της Aegean. "Αν δεν είναι έτσι, βγες και πες ότι τότε που μιλούσα ως αντιπολίτευση, μιλούσα ατεκμηρίωτα", τόνισε.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της MIG, ο κ. Σηφουνάκης στην απάντησή του, τον προτρέπει να απευθυνθεί στην αρμόδια δικαστική αρχή!

"Του είπα ότι η απάντηση αυτή, να απευθυνθούμε στην αρμόδια δικαστική αρχή για σκάνδαλο που εκείνος κατήγγειλε στερείται λογικής. Η θέση αυτή δεν συνάδει με υπεύθυνη θέση πολιτικού ανδρός ή με την πολιτική της κυβέρνησης περί μηδενικής ανοχής στα σκάνδαλα", τόνισε ο κ. Βγενόπουλος.


** Κρατική αναλγησία στην υγεία

Προσπαθώντας να δώσει την εικόνα της συνολικής ανεπάρκειας της κρατικής μηχανής, ο κ. Βγενόπουλος έδωσε ένα παράδειγμα από την ενασχόληση του ομίλου στο χώρο της υγείας.

Όπως τόνισε, με βάση επιστολή του συλλόγου γονέων παιδιών με καρκίνο "Φλόγα", ο σύλλογος αυτός προσπαθεί από το 1984 να πείσει τους αρμοδίους για την αγορά ενός ακτινολογικού μηχανήματος στο δημόσιο νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού, το οποίο είναι απαραίτητο για τις εξετάσεις των παιδιών με καρκίνο.

"Προσπαθήσαμε να δώσουμε δωρεάν το μηχάνημα στο Αγλαϊα Κυριακού και κατέστη αδύνατον! Επί τέσσερις μήνες δεν μπόρεσαν να βρουν μια λύση, διαδικαστικά, βάσει της οποίας θα μπορούσαμε να δώσουμε το μηχάνημα στο νοσοκομείο", εξήγησε ο κ. Βγενόπουλος, προσθέτοντας ότι ο όμιλος Υγεία εν τω μεταξύ έφτιαξε ειδικό χώρο μέσα στο νοσοκομείο όπου εξυπηρετεί τα παιδιά που έχουν ανάγκη, δωρεάν.

"Τελικώς, το μηχάνημα αγοράστηκε με χορηγία του ΟΠΑΠ, αλλά είναι ακόμη στα κουτιά, γιατί το Αγλαϊα Κυριακού δεν έχει ακτινοφυσικό και δεν έχει δυο υπαλλήλους για τη λειτουργία του", εξήγησε ο κ. Βγενόπουλος, ζητώντας από την υπουργό υγείας, κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, να δείξει την ευαισθησία που απαιτείται.


** Το πακέτο για τις τράπεζες

Ο κ. Βγενόπουλος καταφέρθηκε και κατά του σχεδιασμού της προηγούμενης κυβέρνησης για τη στήριξη των τραπεζών με αγορά προνομιούχων μετοχών, τονίζοντας ότι είχε πει και τότε στον τότε υπουργό Οικονομίας, κ. Γιώργο Αλογοσκούφη ότι η στήριξη των τραπεζών πρέπει να γίνει με την αγορά κοινών μετοχών.

"Η Ελβετία, που πήρε κοινές μετοχές, τις διέθεσε με private placement και έχει κερδίσει 1,2 δισ. ευρώ. Εάν ο κ. Αλογοσκούφης είχε πάρει κοινές μετοχές και προχωρούσε σε private placement, το δημόσιο θα αποκόμιζε κέρδη 2,6 δισ. ευρώ", ανέφερε ο κ. Βγενόπουλος.


** Πλήγμα για ελληνική κτηνοτροφία η μη αναγραφή χώρας προέλευσης στο γάλα

Ο κ. Βγενόπουλος κατηγόρησε τον Γ. Βλάχο, πρώην υφυπουργό Ανάπτυξης, για τις συνεχείς παρατάσεις στην αναγραφή της χώρας προέλευσης του γάλακτος. Όπως είπε, αν τελικά δεν προχωρήσει η υπόθεση και δεν επιβληθεί η αναγραφή, θα είναι ουσιαστικά ένα πλήγμα και για την ελληνική κτηνοτροφία και για τις επιχειρήσεις.



Όπως τόνισε ο κ. Βγενόπουλος, ο πρώην υφυπουργός είχε στείλει στην Ε.Ε. την προτεινόμενη ρύθμιση για έγκριση, χωρίς όμως να τη στοιχειοθετήσει. Μάλιστα, κάλεσε τον κ. Βλάχο να αναρωτηθεί αν αυτό συνέβη λόγω ανικανότητας ή εάν υπήρχε δόλος.



Με την ανάληψη των χαρτοφυλακίου του υπουργείου Ανάπτυξης από την κ. Λούκα Κατσέλη, η νέα υπουργός έδωσε διορία δυο μηνών στους υπαλλήλους του υπουργείου για να συντάξουν τη στοιχειοθέτηση της ρύθμισης, ώστε να σταλεί ολοκληρωμένη και να πάρει το "πράσινο φως" από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο κ. Βγενόπουλος.

*** Ρέππας: Στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης οι καταγγελίες Βγενόπουλου


Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δήμητρης Ρέππας, με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του Ομίλου MIG, δήλωσε:

«Η προσήλωση στη Διαφάνεια σημαίνει ανοικτές διαγωνιστικές διαδικασίες και τήρηση των κανόνων δικαίου. Πολύ περισσότερο σε μια χρονική περίοδο όπου διεξάγονται πολλοί διαγωνισμοί και εκδηλώνονται αντιθέσεις και συγκρούσεις επιχειρηματικών συμφερόντων, η Πολιτεία οφείλει να περιφρουρήσει την αξιοπιστία και το σύννομο κάθε διαδικασίας.

Κατανοούμε την επιχειρηματική άμιλλα και σεβόμαστε το ενδιαφέρον των φορέων της επιχειρηματικής κοινότητας. Πάνω από όλα όμως, οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε το νόμο προασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον.


Το σύνολο της σημερινής συνέντευξης Τύπου του κ. Βγενόπουλου αποστέλλεται στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή, με το αίτημα να διερευνηθούν τα όσα καταγγέλλει ο επιχειρηματίας.

Αναλόγως του περιεχομένου του τελικού πορίσματος του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης καθένας θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες του».


***Σηφουνάκης: "Γνώμονάς μου η προσήλωση στο δημόσιο συμφέρον"

O Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ Νίκος Σηφουνάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφορικά με τας όσα ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της MIG:

«Η αντιπαράθεση που υπήρξε στη Βουλή με τον πρόεδρο της MIG και τη συζήτηση ακρόασή του για τον ΟΤΕ και την Ολυμπιακή, υπήρξε πολιτική και μόνο.

Γνώμονας μου η προσήλωση στο δημόσιο συμφέρον. Και τότε και τώρα».

Από...i-Reporter.com

Έρχεται και η στήριξη του "Μέγα" Σουφλία υπέρ της Ντόρας ;

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com


Μετά την στήριξη του Άρη Σπηλιοτόπουλου στην Ντόρα Μπακογιάννη απέμεινε και η κίνηση "Ματ". Να δηλώσει στήριξη ο Μέγας κος Γιώργος Σουφλιάς...


Άρης γιατί στηρίζω Ντόρα.

Κε Σπηλιοτόπουλε στην εκλογή Προέδρου στην Ν.Δ δεν ψηφίζει ο μεσαίος χώρος...

Οι 10 νέοι γενικοί Γραμματείς....

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com



Aπό τον Γιάννη Παπαϊωάννου

Ας δούμε τι βρήκαμε στο διαδίκτυο για τους 10 νέους γενικούς Γραμματείς.

Γνωρίζουμε ότι η αλήθεια είναι γύρω μας και απλά πρέπει να συνδέσουμε τα κομμάτια της σαν παζλ ένα πράγμα. Το διαδίκτυο βοηθά. Την εικόνα που θα προκύψει θα την σχολιάσουμε στο τέλος.

πάμε λοιπόν αναζήτηση google και…: (κάντε κλικ στα λινκ)

• Γενική Γραμματεία Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης: Ο κ. Χατζηκωνσταντίνου Γεώργιος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θράκης Γράφει στον Ριζοσπάστη.

• Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης: Μπεργελέ Ευσταθία, μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), τ. Γενική Διευθύντρια Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης επί…. Παυλόπουλου!!!

Γενική Γραμματεία Υπουργείου Εσωτερικών, αποκέντρωσης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης: Στεφάνου Δημήτρης, δικηγόρος, ΠΑΣΟΚ στην Γρ. πολιτικού συμβουλίου Τομέας Καταστατικών Αλλαγών/ Κ.Ο.Ε.Σ διορισμένος.

Ειδική Γραμματεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης (θα μετονομασθεί σε Γενική Γραμματεία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης): Γκρίτζαλης Στέφανος, αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο οποίος τα βολεύει μια χαρά και...

με την ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ.

Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής (θέση υπό σύσταση): Τάκης Ανδρέας, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τους δύο επόμενους Γ.Γ . του βρίσκουμε μαζί στο ίδιο επιστημονικό συνέδριο και αν προσέξετε καλά θα δείτε και έναν γνωστό βουλευτή επικρατείας ΠΑΣΟΚ να μετέχει.

Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων: Τσέκος Θεόδωρος, Επίκουρος Καθηγητής Δημόσιας Διοίκησης, Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΑΤΕΙ Καλαμάτας

και

► Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

•Γενική Γραμματεία Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Πολύζος Νικόλαος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διοίκησης και Οργάνωσης Υπηρεσιών Υγείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Άρωμα Γυναίκας/ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει η νέα Γενική Γραμματεία Ισότητας: Στρατηγάκη Μαρία, επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου.

Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Τέλος ένας γνώριμος μας…

• Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας: Γιώργος Πετρουλάκης ( t.Υπεύθυνος Βασικού Σχολιασμού ΠΑΣΟΚ). Πολιτικός επιστήμονας – διεθνολόγος

Από...Press-gr

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, στηρίζει ανοιχτά πλέον τον Αντώνη Σαμαρά


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Παρότι τις προηγούμενες μέρες δεν θέλησε να πάρει θέση σε αναρτήσεις μας και στα όσα δημοσιεύματα ήθελαν τον βουλευτή Φθιώτιδας με τη Ν.Δ., κ. Χρήστο Σταϊκούρα να υποστηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά ως πρόεδρο της Ν.Δ., σήμερα εκδηλώθηκε ανοιχτά πλέον, αφού συνόδευσε τον Αντώνη Σαμαρά στην περιοδεία του στη Λαμία.

Ο Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε χθές στη Λαμία και συνοδευόμενος από τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα, επισκέφθηκε κατ' αρχή το Δημαρχείο της πόλης και τον Δήμαρχο κ. Κοτρωνιά, ο οποίος παραβρίσκεται αυτή την ώρα (8:14 μ.μ.) και στην ομιλία του κ. Σαμαρά στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της Λαμίας.

Στη συνέχεια (6:30 μ.μ.) επισκέφθηκε το Νομάρχη Φθιώτιδας κ. Χειμάρα, ο οποίος μπορεί να στηρίζει την κ. Μπακογιάννη αλλά δεν παρέλειψε να ευχηθεί καλή επιτυχία στον υποψήφιο πρόεδρο της Ν.Δ.

Από..LamiaNews

Ομιλία Αντ. Σαμαρά στο εργατικό κέντρο Λαμίας


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com


Ιδιαίτερη αναφορά στην ενότητα του κόμματος αλλά και στο "χτύπημα των μηχανισμών" έκανε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Λαμία.

«Το ρυάκι έγινε ποτάμι» σχολίασε ξεκινώντας την ομιλία του, υπογραμμίζοντας σε όλους τους τόνους ότι η ενότητα της Ν.Δ. είναι διασφαλισμένη όποιος και αν εκλεγεί πρόεδρος. Συγχρόνως έδωσε μεγάλη έμφαση στην κομματική οργάνωση και στη συγκρότηση του κόμματος, τονίζοντας την ανάγκη για κομματική υγεία, ενώ σε αρκετές φάσεις της ομιλίας του αναφέρθηκε στην ιδεολογία, την ενότητα, την οργάνωση και την αντιπολίτευση.

Ο Αντώνης Σαμαράς σε αρκετά σημεία της ομιλίας του έβαλε διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των μηχανισμών και της κοινωνίας, όπως είπε, υπογραμμίζοντας πως πλέον «ψηφίζει η πραγματική βάση, η κοινωνία».

Απευθυνόμενος στους οπαδούς και φίλους του που είχαν γεμίσει την αίθουσα του εργατικού κέντρου της Λαμίας, τους χαρακτήρισε ως «εγγυητές της ενότητας», σημειώνοντας παράλληλα ότι «πρέπει να καταλήξει αυτό το ποτάμι στην κάλπη. Αυτή θα είναι η μεγάλη μας δύναμη».

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «η ενότητα είναι διασφαλισμένη την επόμενη μέρα, όποιος και αν εκλεγεί αρχηγός» ενώ κάλεσε τα στελέχη του κόμματος αλλά και τους απλούς πολίτες να εντείνουν τις προσπάθειές τους στο επόμενο διάστημα για: «να μην αφήσετε να φύγει αυτή η ευκαιρία», όπως είπε, χαρακτηρίζοντας ως κατάκτηση της βάσης το γεγονός ότι συμμετέχει σε αυτή, την πρωτόγνωρη, κομματική διαδικασία.

«Είναι πρωτόγνωρο, είναι απίστευτο, αυτό που υπάρχει. Υπάρχει ένα ρεύμα παντού σε όλη την Ελλάδα που λέει: επιτέλους δίδεται σε μας το δικαίωμα να αποφασίσουμε. Να δώσουμε εμείς το γιατρικό στην παράταξη, να γίνουμε οι γιατροί» όπως είπε χαρακτηριστικά. Συγχρόνως κάλεσε τα μέλη και τα στελέχη της Ν.Δ. να μην επιτρέψουν «οι μηχανισμοί να κλείσουν τις πόρτες του κόμματος» και ανέφερε πως «αν με ψηφίσετε θα τραβήξουμε μαζί τον ανηφορικό δρόμο της οργάνωσης του κόμματος».

Απαντώντας στους επικριτές του, ανέφερε μεταξύ άλλων την ανάγκη του ιδεολογικού προσανατολισμού, σημειώνοντας με έμφαση ότι: «αν κάνουμε την υπόθεση ότι "αυτοί" σε 4-5 μήνες φεύγουν. Έχετε την εντύπωση ότι αν δεν έχουμε οργανωθεί θα έχουμε καλύτερη κυβέρνηση; Τρισχειρότερη θα είναι» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε ότι «γι' αυτό το λόγο απαιτείται οργάνωση. Είναι υπόθεση κομματικής υγείας να κάνουμε αυτή την οργάνωση που μιλάμε. Είναι και ζήτημα ποιότητας για όλους μας. Να έχουμε γνώση και όχι γνώμη για ποιο λόγο υπηρετούμε τη συγκεκριμένη ιδεολογία».

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά η Ν.Δ. έχοντας ξεκάθαρες θέσεις και στόχους θα μπορέσει να ασκήσει επιτυχώς τα καθήκοντά της στην αντιπολίτευση.

«Αν οι ενέργειες της κυβέρνησης είναι σωστές, εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να πούμε όχι. Αν όμως οι ενέργειές του θυμίζουν το χειρότερο ΠΑΣΟΚ, όταν δεν έχει ευαισθησίες και δείχνει εκδικητικότατα, τότε εμείς θα είμαστε σκληροί απέναντί της», τόνισε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε το δήμαρχο Λαμίας αλλά και το νομάρχη Φθιώτιδας όπου είχε μαζί τους συζητήσεις, ενώ μίλησε για λίγη ώρα και με τα στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής της Ν.Δ. στη Φθιώτιδα.

(πηγή: ΑΠΕ)

Μηνύματα για την επέτειο του Πολυτεχνείου από την πολιτική ηγεσία του νομού, δημάρχου, βουλευτών και κομμάτων...

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com




Μήνυμα του Νομάρχη Φθιώτιδας, κ. Χειμάρα
«Με ιδιαίτερη συγκίνηση, περηφάνια και συγκλονισμό ψυχής, σύσσωμος ο ελληνισμός θα καταθέσει και φέτος το θαυμασμό και τον προβληματισμό του για το κατόρθωμα των παιδιών του Πολυτεχνείου.
Θα αναθυμηθεί τις κρίσιμες εκείνες ώρες, που τα ελληνικά νιάτα με ωριμότητα, αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση και κυρίως με πίστη στα ιδανικά της φυλής πέτυχαν την υπέρβαση και πρόταξαν τα κορμιά τους στα τανκς της βίας και της ανελευθερίας.
Κάτω από τις ερπύστριες των τανκς κατέθεσαν το λουλούδι του χρέους και τραγούδησαν τον ύμνο της Δημοκρατίας.
Τα μηνύματα που εκπέμπει το Πολυτεχνείο είναι πολυσήμαντα και αποτελούν την κιβωτό της εθελοθυσίας, την υπεράσπιση της ελεύθερης σκέψης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Το Πολυτεχνείο ζει και θα ζει στις καρδιές όλων μας γιατί είναι δημιούργημα αγώνα και θυσίας, είναι ιστορία και ορόσημο εθνικής πορείας και προβληματισμού, είναι σύμβολο και ιδέα.
Νέες και νέοι, περιθωριοποιήσατε τους λιγοστούς ταραξίες, που δημιουργούν απαράδεκτα επεισόδια, βιώστε την ενότητα και το πάθος της γενιάς του Πολυτεχνείου και αγωνιστείτε για την πρόοδο του λαού μας μέσα από τη δική σας πνευματική προκοπή.
Και μην ξεχνάτε πως η Ελλάδα είναι φως, είναι ιδέα και δε γονατίζει παρά μονάχα στο Θεό και στους νεκρούς της, αλλά «ραντίζει τους ωραίους νεκρούς μ’ ανθόφυλλα και ρύζι».

Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων, κ. Κοτρωνιά
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, αποτελεί ένα γεγονός που σημάδεψε την Ιστορία και τις ψυχές μας, γι’ αυτό κάθε Νοέμβριο, ο νους και η καρδιά μας είναι εκεί, γιατί ο αγώνας της νεολαίας, με την ηρωική εξέγερση των φοιτητών, απέδειξε, ότι μπροστά στη δύναμη των αξιών και στο αίτημα για ελευθερία, η βία καταρρέει, ο αυταρχισμός και οι καθεστωτικές πρακτικές υποχωρούν.
Η 17η Νοεμβρίου του 1973, αποτελεί μια από τις πιο σπουδαίες στιγμές των αγώνων του λαού μας και της νεολαίας ειδικότερα για την ελευθερία, που έδωσε στο ιστορικό γεγονός της εξέγερσης μια δύναμη πρωτοφανή και το έκανε σύμβολο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ενότητας και της Δημοκρατίας και η ιστορική μνήμη, εξακολουθεί και σήμερα να παραμένει αναλλοίωτη, καθώς η εξέγερση του Πολυτεχνείου, σφράγισε τη νεότερη ιστορία μας σηματοδοτώντας την κατάλυση της δικτατορίας και την ανάδυση της Δημοκρατίας στο τόπο μας.
Ο Δήμος Λαμιέων, τιμά όλους εκείνους που με τον αγώνα τους, έκαναν το Πολυτεχνείο να στέκει ψηλά και να αποτελεί ορόσημο και πηγή έμπνευσης για τις γενιές που έρχονται, γιατί ήταν και θα είναι πάντα, ένα ζωντανό κάλεσμα για την Δημοκρατία, την ανθρωπιά και την ελευθερία.

Μήνυμα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας
Τριανταέξι χρόνια πέρασαν και το Πολυτεχνείο εξακολουθεί να είναι ο φάρος που μας δείχνει το δρόμο ώστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για Ψωμί-Παιδεία- Ελευθερία –Δημοκρατία .
Παράδειγμα ανιδιοτέλειας , συλλογικού αγώνα , στάση ζωής, η εξέγερση στο Πολυτεχνείο αποτελεί διαρκή πρόκληση δημοκρατίας και αφήνει στη νέα γενιά βαρύ φορτίο για να συνεχίσει τον αγώνα, χωρίς υποχωρήσεις .
Το ΠΑΣΟΚ τιμώντας διαχρονικά τους αγωνιστές του αντιχουντικού αγώνα,παλεύει σήμερα, ώστε ο πολίτης να είναι σίγουρος, με ασφάλεια, ελπίδα και προοπτική για μια δημοκρατία ουσιαστική.

Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας
Ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης, πηγή έμπνευσης για μια ολόκληρη ζωή, αποτελεί η εξέγερση του Νοέμβρη. Ο Νοέμβρης δεν ήταν κάτι στιγμιαίο ούτε και αφορά μόνο μία γενιά. Με το «Ψωμί –Παιδεία –Ελευθερία» παρέλαβε από τη γενιά της αντίστασης μία βαριά, πολύτιμη σκυτάλη. Άνοιξε μέτωπο διαρκές, με τη φτώχια και την κοινωνική ανισότητα, ενάντια στο σκοταδισμό και την καταστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών, μέτωπο διαρκές για ανεξαρτησία.
Ανέδειξαν, όμως, ταυτόχρονα οι αγωνιστές και αγωνίστριες του Νοέμβρη πάρα πολλά… Ζωγράφισαν ξανά το ουράνιο τόξο της κοινωνικής χειραφέτησης με όλα τα χρώματα… Το χρωμάτισαν με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της νέας γενιάς, της φοιτητικής, της μαθητικής, της εργαζόμενης. Το χρωμάτισαν με την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στους αγώνες, τις συνελεύσεις, τις απάνθρωπες διώξεις. Ανέδειξαν την συνάντηση του λαϊκού κινήματος με τα πρώτα οικολογικά σκιρτήματα για μία καταστροφή που είχε αρχίσει να συντελείται.
Σήμερα για τα κινήματα, για τη ριζοσπαστική αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο αγώνας του Νοέμβρη αποτελεί ανοιχτό βιβλίο θεωρίας αλλά και πρακτικής, για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Νέες μορφές αλλοτρίωσης και καταπίεσης, νέου τύπου δεσμά, απαιτούν σήμερα νέους αγώνες. Σ’ έναν κόσμο που υψώνονται εθνικά, πολιτισμικά, κοινωνικά τείχη, σ’ έναν κόσμο που εμποδίζει την κοινωνική απελευθέρωση και που απειλεί να καταστρέψει τη φύση… Σε μία χώρα που βυθίζεται, σε μία καθολική κρίση, παγιδευμένη στα δίχτυα μίας ανθρωποκτόνας και περιβαλλοντοκτόνας νεοφιλελεύθερης πολιτικής… Την ώρα που τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα απειλούνται, που θέσεις εργασίας χάνονται, που η δημόσια περιουσία εκποιείται, που η δημόσια παιδεία επιχειρείται να θυσιαστεί στο βωμό του κέρδους και που η αλληλεγγύη στους αδύναμους καταγγέλλεται, αυτή την ώρα σ’ έναν δρόμο καλούμαστε να συναντηθούμε. Σ’ έναν δρόμο σαν τον δρόμο του Νοέμβρη, τον δρόμο που μετατρέπει την οργή σ’ ελπίδα οφείλουμε να βαδίσουμε.


Μήνυμα της βουλευτού Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ, κ. Αντωνίου
«Η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου αποτελεί ένα από τα μεγάλα ορόσημα των διαχρονικών αγώνων του νεότερου Ελληνισμού για ελευθερία και δημοκρατία και μια από τις πιο σημαντικές στιγμές του ελληνικού φοιτητικού κινήματος από την ίδρυση του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα. Ήταν η κορυφαία πράξη αντίδρασης και αντίστασης απέναντι στην επτάχρονη δικτατορία που, αν και βάφτηκε στο αίμα από την εισβολή των τανκς, αποτέλεσε μια τεράστια ηθική νίκη της νεολαίας, μια νίκη της αξιοπρέπειας και της δημοκρατικότητας, απέναντι στην αυθαιρεσία, τη βαρβαρότητα και τη στέρηση της ελευθερίας. Το Πολυτεχνείο συνεχίζει μέχρι σήμερα να είναι πάντοτε πηγή έμπνευσης για την νέα γενιά και για κάθε αγώνα που έχει στόχο τη διασφάλιση και τη διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ποιοτική αναβάθμιση της παιδείας που αποτελεί σήμερα κορυφαία εθνική και κοινωνική προτεραιότητα για τη χώρα μας».

Μήνυμα του βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ κ. Σταϊκούρα
Η επέτειος της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποτελεί ένα από τα κορυφαία σύμβολα κοινωνικού ηρωισμού του λαού μας, και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, για την κατάκτηση και την εδραίωση της δημοκρατίας στον τόπο μας. Η εξέγερση των χιλιάδων νέων, φοιτητών και μη, δημιούργησε μία πρωτοφανή, για τα δεδομένα της εποχής, δυναμική, αφυπνίζοντας εκατομμύρια πολίτες και μεταδίδοντας σε όλη τη χώρα ένα γνώριμο αγωνιστικό μήνυμα. Ένα μήνυμα βγαλμένο από την ιστορία αυτού του τόπου, αυτού του λαού. Ένα μήνυμα ανιδιοτελούς και αγωνιστικής διεκδίκησης για την ελευθερία και τη δημοκρατία, την αντίσταση στο δογματισμό και τη μισαλλοδοξία, τη βελτίωση των όρων ζωής, και τη διαμόρφωση συνθηκών που τιμούν το νέο άνθρωπο και ζωντανεύουν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Ένα μήνυμα που συνοψίστηκε στις τρεις λέξεις: Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία.
Οι λέξεις αυτές, 36 χρόνια μετά, παραμένουν επίκαιρες, καθώς τα κοινωνικά και πολιτικά προστάγματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου προσλαμβάνουν νέο και εξίσου σημαντικό περιεχόμενο. Σήμερα, όπως και τότε, η χώρα μας έχει την ανάγκη των νέων ανθρώπων. Χρειάζεται την ευαισθησία τους, την αγωνιστικότητά τους, το δημιουργικό τους πάθος και, ιδιαίτερα, τον οραματισμό τους για μία πιο ισχυρή Ελλάδα για όλους τους πολίτες της. Η νέα γενιά της πατρίδας μας, προσηλωμένη στις αξίες της ανοιχτής και δημιουργικής κοινωνίας, καλείται να κάνει πράξη τα οράματα του 1973 και να συμμετάσχει σε διεκδικήσεις, δράσεις και διεργασίες για ένα καλύτερο μέλλον. Καλείται, και οφείλουμε όλοι μας να συντελέσουμε προς την κατεύθυνση αυτή, να μετουσιώσει σε πράξη τα οράματα εκείνης της εποχής και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των νέων καιρών.

Από....LamiaNews

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από... energoipoliteskv.blogspot.com