Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Εκδήλωση για την κακοποίηση των παιδιών από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com


Εκδήλωση στο πλαίσιο εορτασμού της 19ης Νοεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση, και της 20ης Νοεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα των Παιδιών θα πραγματοποιηθεί από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 12μ.μ. στο Ζάππειο Μέγαρο (Αίθουσες 13, 14 και 16). Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης και θα συμμετέχουν παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τα οποία -ενήλικα πλέον- θα μιλήσουν από καρδιάς για το πραγματικό πρόσωπο της κακοποίησης.


Στην εκδήλωση θα ανακοινωθούν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056 για το φαινόμενο της Παιδικής Κακοποίησης. Ακόμη, θα ανακοινωθούν οι νέες πρωτοβουλίες και δράσεις που έχει δρομολογήσει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την πρόληψη και αντιμετώπιση της Παιδικής Κακοποίησης τόσο στην χώρα μας όσο και διεθνώς
 
Από...paratiritisfthiotidas.gr

ΝΤΟΡαρΗΣ

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com




"Ρελάνς της Ντόρας με στήριξη της υποψηφιότητα της από τον Αρη Σπηλιωτόπουλο..."

Από....... kafeneio

Εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο- αύριο η πορεία


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com


Με τα πόδια, και με λίγα λουλούδια στα χέρια, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πήγε το πρωί στο Πολυτεχνείο και απέτισε φόρο τιμής στο μνημείο.


Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι ο αγώνας είναι πάντα επίκαιρος. Ο πολίτης, πρόσθεσε, πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής, σίγουρος με ελπίδα και προοπτική. Γι' αυτό παλεύουμε και εμείς σήμερα, είπε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα στο μνημείο του Πολυτεχνείου είχαν αποτίσει φόρο τιμής η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου και ο πρώην υφυπουργός Παιδείας, βουλευτής ΝΔ, Σπύρος Ταλιαδούρος.

Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα είναι ανοιχτές οι πύλες του Πολυτεχνείου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εξέγερση, οι οποίες κορυφώνονται το μεσημέρι της Τρίτης με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Οι πρυτανικές αρχές για την αποφυγήν επεισοδίων, αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά όλα τα κεντρικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, εκτός του Πολυτεχνείου.

Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι η παρουσία της αστυνομίας θα είναι διακριτική κατά τη διάρκεια του τριημέρου και της πορείας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν μέχρι τη λήξη των εκδηλώσεων, ενώ απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση σε όλους του δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο μέχρι και την πλατεία Κάνιγγος.

ΚΚΕ
Σε μήνυμά του το ΚΚΕ, αναφέρει ότι η Κεντρική Επιτροπή του «καλεί την εργατική τάξη, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, να τιμήσουν τη λαϊκή εξέγερση του Νοέμβρη 1973, με δυνάμωμα της πάλης, για να αποκρούσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνουν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ και οι μεγάλοι επιχειρηματίες, με τη σύμφωνη θέση της ΝΔ».

«Καμία θυσία για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας», τονίζει, σημειώνοντας ότι «η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 κατά της δικτατορίας, κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σήμερα βρίσκει νόημα και συνέχεια μόνο στο δρόμο της λαϊκής πάλης και συμμαχίας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και της δικτατορίας των μονοπωλίων, με στόχο την ανατροπή της, τη λαϊκή εξουσία».

«Καμία ελπίδα δεν πρέπει να εναποτεθεί στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Τα κόμματα αυτά δεν αλλάζουν. Οι αυταπάτες, η ανοχή, οι ψεύτικες ελπίδες και η μοιρολατρία είναι επικίνδυνες όσο ποτέ άλλοτε», αναφέρει, μεταξύ άλλων, καλώντας τα φτωχά λαϊκά στρώματα να μην δεχθούν «τις νέες δραστικές περικοπές στα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, τη συνέχιση και το δυνάμωμα της ληστείας στο εισόδημα» αλλά και να «πουν ένα ισχυρό ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις, στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας».

ΣΥΡΙΖΑ

«Ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης, πηγή έμπνευσης για μια ολόκληρη ζωή, αποτελεί η εξέγερση του Νοέμβρη. Ο Νοέμβρης δεν ήταν κάτι στιγμιαίο ούτε και αφορά μόνο μία γενιά», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Με το ΄΄Ψωμί -Παιδεία -Ελευθερία΄΄ παρέλαβε από τη γενιά της αντίστασης μία βαριά, πολύτιμη σκυτάλη. Άνοιξε μέτωπο διαρκές, με τη φτώχια και την κοινωνική ανισότητα, ενάντια στο σκοταδισμό και την καταστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών, μέτωπο διαρκές για ανεξαρτησία», προσθέτει και τονίζει πως «σήμερα για τα κινήματα, για τη ριζοσπαστική αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο αγώνας του Νοέμβρη αποτελεί ανοιχτό βιβλίο θεωρίας αλλά και πρακτικής, για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Νέες μορφές αλλοτρίωσης και καταπίεσης, νέου τύπου δεσμά, απαιτούν σήμερα νέους αγώνες».

«Σ’ έναν δρόμο σαν τον δρόμο του Νοέμβρη, τον δρόμο που μετατρέπει την οργή σ’ ελπίδα οφείλουμε να βαδίσουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΛΑ.Ο.Σ

Στο μήνυμα του για την 36η επέτειο του Πολυτεχνείου, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης αναφέρει : "Την αυθόρμητη εξέγερση των Νέων τον Νοέμβριο του 1973 χρησιμοποίησε ως άλλοθι ο Ιωαννίδης για να σταματήσει τις όποιες διαθέσεις για εκδημοκρατισμό του καθεστώτος της 21ης Απριλίου εγκαθιδρύοντας το σκληρότερο πρόσωπο της δικτατορίας. Η δικτατορία σήμερα είναι απολύτως αδύνατο να μας απειλήσει. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι κάποιοι ενδεχομένως κοινοί παρανομαστές, δεν καραδοκούν να περάσουν στρατηγικές τους, εκμεταλλευόμενοι αυτή τη φορά "αυθόρμητες" αναταραχές. Ας προσέχουμε για να έχουμε. Οι καιροί ου μενετοί".

Από...Nooz.gr

Μπακογιάννη στηρίζει ο Σπηλιωτόπουλος


Αναρτήθηκε από.......
energoipoliteskv.blogspot.com

Νέα δεδομένα στην κούρσα της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία. Τη στήριξη του στην Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας, σε κοινή εμφάνιση του με την υποψήφια αρχηγό, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

"Το χρέος μου ως πολιτικός μίας άλλης γενιάς αντιλήψεων είναι να τοποθετηθώ ξεκάθαρα όχι ως προς τα πρόσωπα, αλλά τις πολιτικές προτάσεις. Επιλέγεις βάσει του ποια ΝΔ θέλεις" είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, προσθέτοντας ότι η κ. Μπακογιάννη στο πλαίσιο των πολιτικών της θέσεων που παρουσίασε υιοθέτησε πολλές από τις προτάσεις που ο ίδιος είχε καταθέσει. Συμπλήρωσε ότι κατά τη δική του εκτίμηση η επιλογή της κ. Μπακογιάννη εγγυάται την ενότητα της παράταξης την επόμενη ημέρα.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος πρόσθεσε ότι το σημερινό δίλημμα είναι: "Λαϊκισμός ή εκσυγχρονισμός;" και κατέληξε λέγοντας ότι "δυνατή ΝΔ είναι η μεγάλη ΝΔ",

Η Ντόρα Μπακογιάννη, από την πλευρά της, σημείωσε ότι για τη ΝΔ "οξυγόνο είναι η ανανέωση σε θεσμούς, ιδέες και πρόσωπα". Επεσήμανε ότι η δική της πολιτική πρόταση βρίσκει απήχηση σε πολιτικούς της νέας γενιάς. "Στόχος μας είναι μία μεγάλη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά που θα διευρύνει την επιρροή της και προς το κέντρο και προς την κεντροδεξιά" τόνισε.

Κατόπιν, η υποψήφια αρχηγός έθεσε και το δίλημμα της εσωκομματικής κάλπης, θέτοντας το ερώτημα: "Τι θέλουμε; Κόμμα εξουσίας ή διαμαρτυρίας. Του χθες ή του αύριο;". Και κατέληξε λέγοντας ότι έχει "απόλυτη εμπιστοσύνη στους νεοδημοκράτες".

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία ανάμεσα σε Μπακογιάννη- Σπηλιωτόπουλο, για την πολιτική στήριξη του δεύτερου, οριστικοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος νωρίτερα είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους κ. Σαμαρά και Αβραμόπουλο, και τους είχε ενημερώσει για την πρόθεσή του, τόνισε πως ποτέ δεν έκρυψε τις φιλίες του, όμως την κρίσιμη στιγμή πρέπει να ξεπερνιούνται τα προσωπικά θέματα και ο πολιτικός να βλέπει μπροστά.

Ο προεκλογικός αγώνας και η "μάχη" των δημοσκοπήσεων

Η κ. Μπακογιάννη υπολείπεται έως και κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες του Αντώνη Σαμαρά. Σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ η κ. Μπακογιάννη καταλογίζει ασάφεια στον κ. Σαμαρά για τα εθνικά θέματα, ενώ ερωτηθείσα για το θέμα της ενότητας, απαντά με νόημα: αλλού πρέπει να απευθύνετε αυτή την ερώτηση. Ο κ. Σαμαράς περιοδεύει σε Βοιωτία και Φθιώτιδα, ενώ η πρώην υπ. Εξωτερικών στο Βόλο. Ο Π.Ψωμιάδης επισκέπτεται Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα.

Οι νέες δημοσκοπήσεις καταγράφουν προβάδισμα Σαμαρά. Στην έρευνα της Marc για λογαριασμό του Έθνους της Κυριακής ο κ. Σαμαράς προηγείται με 45,3% έναντι 41,1% της Ν. Μπακογιάννη και 10,5% του Π. Ψωμιάδη. Στην παράσταση νίκης οι δύο βασικοί διεκδικητές εμφανίζονται σχεδόν ισοδύναμοι.

Σε άλλη δημοσκόπηση που διενήργησε η Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής, καταγράφεται ποσοστό 43% υπέρ του Α. Σαμαρά, έναντι 35% της Ν. Μπακογιάννη και 18% του Π. Ψωμιάδη, ενώ ο Αντ. Σαμαράς προηγείται και στην παράσταση νίκης.

Δήλωση Παυλίδη

Διέψευσε ότι έκανε δήλωση στήριξης της υποψηφίας προέδρου της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη ο τέως υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης. "Τα δελτία ειδήσεων των ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η επί χρόνια συνάδελφος στην Βουλή και σε Κυβερνήσεις της ΝΔ, κα Ν. Μπακογιάννη, εδήλωσε ότι της προσέφερα στήριξη, την οποία απέρριψε. Επ' αυτού δηλώνω ότι ούτε επικοινωνία είχα με την κα Μπακογιάννη, ούτε δήλωση έκαμα περί στηρίξεως της" ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Παυλίδης.

Προεκλογικό σαββατοκύριακο

"Ιδεολογικά αφοπλισμένοι μπορεί να νοιώθουν αυτοί που κατέθεσαν την κομματική τους ταυτότητα", είπε από τις Σέρρες η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας η ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας δεν μεγάλωσε σε θερμοκήπια, για να κινδυνεύει από μετάλλαξη. "Χρειάζεται οργάνωση και σαφής ιδεολογία: Ιδεολογία φιλελεύθερα ριζοσπαστική, αλλά και με ευαισθησία κοινωνική", επανέλαβε η υποψήφια για την αρχηγία.

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι εδώ και αρκετό καιρό γίνεται "στόχος μιας χυδαίας και συκοφαντικής επίθεσης από συγκεκριμένα πρόσωπα". "Μου επιτίθενται επειδή είμαι γυναίκα. Και το λένε. Η χυδαιότητα αυτή ξεπέρασε κάθε όριο και έχει πλέον ως αντικείμενο τη δήθεν προσωπική μου ζωή και τις σχέσεις μου με τα παιδιά μου. Πρέπει να ντρέπονται οι αυτουργοί αυτών των επιθέσεων, φυσικοί και ηθικοί, αλλά και όσοι επιχαίρουν με αυτές", υπογράμμισε. Στο θέμα, επέμεινε και με δηλώσεις της, λέγοντας ότι για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και στην ΕΣΗΕΑ.

Την ομιλία της κ. Μπακογιάννη παρακολούθησε και ο πρώην βουλευτής Σερρών Αχιλλέας Καραμανλής, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Στηρίζω Σαμαρά όπως άλλωστε το δήλωσα, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ενότητα του κόμματος. Το κόμμα αυτό από την ίδρυση του είχε πολλούς αρχηγούς, τους οποίους υπηρέτησα. Έκανα την επιλογή μου. Αν εκλεγεί η κ. Μπακογιάννη ασφαλώς θα τη στηρίξω».

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος περιόδευσε σε Ημαθία, Κατερίνη και Χαλκιδική, επέμεινε στο ζήτημα της ενότητας, τονίζοντας ότι "δεν απειλείται από κανέναν". "Το πρόβλημα δεν είναι να σηκώσουμε τους τόνους στο εσωτερικό της ΝΔ. Δεν έχω εσωκομματικό αντίπαλο. Το ζητούμενο είναι να σηκώσουμε τους τόνους της αντιπολίτευσης στο ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλω να νικήσω ένα άλλο κομματικό υποψήφιο. Θέλω να νικήσω την ήττα της 4ης Οκτωβρίου. Κι αυτή θα τη νικήσουμε όλοι μαζί. Στις 29 Νοεμβρίου", είπε χαρακτηριστικά.

Απηύθυνε έκκληση για μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές, επισήμανε ότι το μεγάλο ζητούμενο για τη ΝΔ είναι να φύγει από μηχανισμούς και φέουδα και να πάει στη βάση και πρότεινε τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου αρχών, ιδεολογίας και οργάνωσης, αμέσως μετά τις εκλογές. "Θα γίνουμε ξανά η μεγάλη παράταξη. Με τις ιδέες μας, όχι με τη σιωπή μας. Προβάλλοντας τις ιδέες μας όχι αποσιωπώντας τις. Πείθοντας την κοινωνία. Όχι ξεγελώντας τους ταλαντευόμενους ψηφοφόρους", ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από την εικόνα που δίνουν βουλευτές της ΝΔ στα "παράθυρα" των τηλεοπτικών σταθμών, όταν ξιφουλκούν ο ένας εναντίον του άλλου, για το θέμα των εσωκομματικών εκλογών.Ο ίδιος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να στείλει επιστολή στους συνυποψηφίους του Αντώνη Σαμαρά και Ντόρα Μπακογιάννη και στον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής εκλογών Δημήτρη Σιούφα και θα ζητήσει να σταματήσουν αυτές οι εμφανίσεις, διότι έτσι στη ΝΔ "τρώνε τη σάρκα τους".

Μετά την Ήπειρο ο Π. Ψωμιάδης περιόδευσε στο νομό Κιλκίς, όπου συναντήθηκε με στελέχη, μέλη και φίλους της ΝΔ και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί από υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.

Από...Nooz.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "σέντρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com