Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Ο Σαμαράς προηγείται της Μπακογιάννη.

Η ζυγαριά γέρνει … “δεξιά” !




Από .....EgoEtsiToVlepo

Σβήνει κεράκια... το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com

Γράφει ο Σπύρος Θωμόπουλος

Από τις 13 μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης γιορτάζει τη συμπλήρωση των 50 χρόνων του. Με κεντρικό σύνθημα, το ερώτημα ‘Why Cinema Now?’, το 50ο Φεστιβάλ φιλοδοξεί να αποτελέσει μια διαφορετική πρόταση που θα τροφοδοτήσει τη σκέψη και θα προκαλέσει το διάλογο, που θα εξερευνήσει το νόημα και την αξία, τα όρια και τις προοπτικές του κινηματογράφου στις μέρες μας.


ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ


Η τελετή έναρξης θα γίνει την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στο Ολύμπιον, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Άγγελου Φραντζή, με παρουσιαστή το Χρήστο Λούλη. Στο τέλος της τελετής, θ’ ακολουθήσει η προβολή της ταινίας του Fatih Akin «Soul Kitchen», ενώ έξω από την αίθουσα, ολόκληρη η πρόσοψη του Ολύμπιον θα μετατραπεί σε γιγαντιαία οθόνη προβολής από την γερμανική ομάδα ‘Urban Screen’ που ειδικεύεται σε προβολές τέτοιου μεγέθους.

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ - MASTERCLASSES

Πολλοί και εκλεκτοί οι καλεσμένοι του επετειακού φεστιβάλ, με το γερμανό σκηνοθέτη και ντοκιμαντερίστα Werner Herzog να ξεχωρίζει λόγω της ρετροσπεκτίβας που θα γίνει στο σύνολο του έργου του. Άλλα ονόματα που συγκρατήσαμε περιλαμβάνουν το σέρβο κινηματογραφιστή Goran Paskaljevic, την ηθοποιό και τραγουδίστρια Jane Birkin, το μουσικοσυνθέτη Alexandre Desplat, το ‘μεγάλο κεφάλι’ της 20th Century Fox, Jim Gianopoulos, το συγγραφέα Amos Oz, το σημαντικό σεναριογράφο Tony Grisoni, αλλά και τους σκηνοθέτες Fatih Akin, Gyorgy Palfi και Samuel Maoz.

Αρκετοί από τους καλεσμένους, κατά τη διάρκεια παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη, θα παραδώσουν και ενδιαφέροντα masterclasses ανοιχτά στο κοινό. Ξεχωρίζουν και πάλι οι δημιουργοί Werner Herzog και Goran Paskaljevic, ο μουσικοσυνθέτης Alexandre Desplat, ο Jim Gianopoulos και ο σεναριογράφος Tony Grisoni.

ΤΜΗΜΑΤΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Σίγουρα, ένα μεγάλο κομμάτι του ενδιαφέροντος του κοινού θα συγκεντρώσει – όπως πάντα – το Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα, το οποίο φέτος περιλαμβάνει 2 παγκόσμιες πρεμιέρες, 1 διεθνή πρεμιέρα και 8 ευρωπαϊκές πρεμιέρες που θα διαγωνιστούν για το Χρυσό Αλέξανδρο, την ύψιστη διάκριση του φεστιβάλ.

Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον θα μοιραστεί στα υπόλοιπα αφιερώματα (μιας και, όπως έχουμε ξαναπεί, δε θα υπάρξει φέτος το ‘Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου’). Εκτός, λοιπόν, από το πλήρες αναδρομικό αφιέρωμα στον Werner Herzog, πόλο έλξης θα αποτελέσουν και τα αφιερώματα στον Goran Paskaljevic, στον Φιλιππινέζικο Κινηματογράφο, στην Pink Eiga (ένα ιαπωνικό είδος ιδιαίτερων ταινιών που αναδύθηκε τη δεκαετία του 1960 με έντονο το ερωτικό στοιχείο), καθώς και στα τμήματα Ματιές στα Βαλκάνια, Experimental Forum και Focus (που φέτος θα εξετάσει την έννοια του ‘post-romance’).


AVANT-PREMIERES

Ανάμεσα στο πλήθος ταινιών που θα προβληθούν στο φεστιβάλ, ξεχωρίσαμε και επτά ταινίες που έχουν συμμετάσχει στα φετινά μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ κερδίζοντας διακρίσεις και αποσπώντας θετικές κριτικές, τις οποίες θα δούμε ως avant-premieres για πρώτη φορά στη χώρα μας. Αυτές είναι η δραματική κομεντί «(500) Days Of Summer» του Marc Webb, το νέο ντοκιμαντέρ του Michael Moore «Capitalism: A Love Story», ο Χρυσός Λέοντας της Βενετίας «Lebanon» του Samuel Maoz, η βραβευμένη με το βραβείο FIPRESCI στη Βενετία «Lourdes» της Jessica Hausner, αλλά και οι τελευταίες δουλειές των Chan-wook Park («Thirst»), Hirokazu Kore-Eda («Air Doll») και Gyorgy Palfi («I’m Not Your Friend»).


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

Επιπλέον, πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, εκθέσεων τέχνης και διαδραστικών happenings, αλλά και συναυλιών (όπως αυτή της Jane Birkin και των Locomondo τη βραδιά έναρξης), ολοκληρώνουν την εικόνα του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μέχρι την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, όπου και θα πέσει η αυλαία στο Ολύμπιον με την απονομή των βραβείων και την προβολή της ταινίας του Alain Resnais, «Les Herbes Folles».

Από...Nooz.gr

Ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι τη Δευτέρα στη Λαμία

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv.blogspot.com



Ο υποψήφιος για το αξίωμα του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει τη Δευτέρα 16-11-2009 στις 19:30 στο   Eργατικό  Kέντρο της Λαμίας.

Προβάδισμα Σαμαρά σύμφωνα με δημοσκόπηση

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com



Την πρώτη δημοσκόπηση για την αναμέτρηση Σαμαρά-Μπακογιάννη, μετά τη δήλωση στήριξης του Δημήτρη Αβραμόπουλου στον Μεσσήνιο πολιτικό, που διενήργησε η Metron Analysis, για λογαριασμό του portal Newsit.gr, παρουσίασε η τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Η δημοσκόπηση αυτή στο Newsit.gr, δείχνει τον Αντώνη Σαμαρά να προηγείται με 5,2%, συγκεντρώνοντας ποσοστό 43,9%, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη έρχεται δεύτερη με 38,7%.

Τρίτος είναι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 11,1%, ενώ το 6,3% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας «δεν ξέρει, δεν απαντά».

Ωστόσο, σε περίπτωση δεύτερου γύρου ψηφοφορίας η δημοσκόπηση, που έχει διενεργηθεί σε ψηφοφόρους της ΝΔ, δείχνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 48,5%, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη 44,6%.

Από.....euro2day.gr

Ικανοποίηση Μαξίμου για Μπατζελή


Αναρτήθηκε από..
energoipoliteskv.blogspot.com
Η Κατερίνα Μπατζελή είναι από τα λίγα μέλη της Κυβέρνησης Παπανδρέου που έχουν ήδη προχωρήσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στον τομέα ευθύνης τους, προκαλώντας ικανοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες του «parapolitika.gr», συνεργάτες του Πρωθυπουργού επικοινώνησαν μαζί της, μετέφεραν την παραπάνω ικανοποίηση και της επεσήμαναν ότι οι αγρότες αποτελούν ένα κρίσιμο μέγεθος για το ΠΑΣΟΚ, που ο Γιώργος Παπανδρέου θα ήθελε να κρατήσει. Γι' αυτό και η κα Μπατζελή εξαπέλυσε διαδοχικές επιθέσεις για τα πεπραγμένα της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στον αγροτικό κόσμο, με κορυφαία παράδειγμα τη χθεσινή αντιπαράθεσή της με τον προκάτοχό της, Σωτήρη Χατζηγάκη.
 
Από... parapolitika.gr

5η Γιορτή Παραδοσιακών Γεύσεων την Κυριακή


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Την 5η Γιορτή Παραδοσιακών Γεύσεων διοργανώνει το Λαογραφικό Μουσείο Φθιώτιδας του Δήμου Λαμιέων σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ανθήλης, Βορειοελλαδιτών Λαμίας, Διβριωτών, Επτανησίων Φθιώτιδας, Πελοποννησίων «Ο Μοριάς», Καλυβίων, Κωσταλεξίου, Σ.Σ. Λιανοκλαδίου «Ο Άγιος Μάρκος», Νέας Μαγνησίας Λαμίας, Εργατικών Κατοικιών Νέας Μαγνησίας «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», Σταυρού, Φραντζή «Ο Άγιος Γεώργιος», τις Ενώσεις Μικρασιατών Φθιώτιδας «Ο Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης και Ποντίων Φθιώτιδας, τους Συνδέσμους Ευρυτάνων Φθιώτιδας και Σαρακατσαναίων Φθιώτιδας «Ο Κατσαντώνης» και τον Εξωραϊστικό – Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Λαμίας, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009, στις 6.00 μ. μ. στο κτίριο Α΄ της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. (Ελεύθερη Είσοδος - από Οδό Φιλίας). Πληροφορίες: Λαογραφικό Μουσείο Φθιώτιδας, Καλύβα –Μπακογιάννη 6, τηλ. 22310 37832.

Από  paratiritisfthiotidas.gr

Απεβίωσε η μητέρα του Κώστα Καραμανλή


Αναρτήθηκε από.......
energoipoliteskv.blogspot.com


Έφυγε τα ξημερώματα της Παρασκευής, σε ηλικία 90 ετών, η Αλίκη Καραμανλή, μητέρα του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή.

Νοσηλευόταν από τον Οκτώβριο στο "Ερρίκος Ντυνάν" με σοβαρά προβλήματα και σε κρίσιμη κατάσταση.

Από...kafeneio

Έκρηξη στο σπίτι του Μ. Ανδρουλάκη


Αναρτήθηκε από.....
energoipoliteskv.blogspot.com

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη το μεσημέρι, έξω από την πολυκατοικία, όπου βρίσκεται το διαμέρισμα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μίμη Ανδρουλάκη, στην οδό Ελλήνων Πατριωτών 1, στον Καρέα. Ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν σε ταξιδιωτικό σάκο και ήταν τοποθετημένος σε κατσαρόλα.

Είκοσι λεπτά νωρίτερα, άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στον ενιαίο ευρωπαϊκό αριθμό κλήσεων, για έκτακτες ανάγκες, του ΟΤΕ, 112, και είχε προειδοποιήσει για την έκρηξη. Ενημερώθηκε η αστυνομία και αποκλείστηκε η περιοχή, συνεπώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Καμία οργάνωση δεν είχε αναλάβει μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής την ευθύνη για τη βομβιστική ενέργεια. Ωστόσο, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν από τη συνδεσμολογία ότι πιθανότατα πρόκειται για τη "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς- Φράξια Μηδενιστών", η οποία τον τελευταίο καιρό έχει πραγματοποιήσει ανάλογες επιθέσεις σε σπίτια και άλλων βουλευτών της κυβέρνησης και της ΝΔ, με τελευταία εκείνη στο σπίτι της Μαριέτας Γιαννάκου, στα Πατήσια.

Ο μηχανισμός, που τοποθετήθηκε στην πολυκατοικία, όπου διαμένει ο κ. Ανδρουλάκης, αποτελείτο από μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης με δύο ηλεκτρονικά ρολόγια, υλικά τα οποία ήταν τοποθετημένα σε χύτρα, μέσα σε πάνινο ταξιδιωτικό σάκο.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, οι δράστες είχαν τοποθετήσει τη βόμβα στην είσοδο του διαμερίσματος του βουλευτή, αλλά την βρήκε η καθαρίστρια και χωρίς να ξέρει περί τίνος επρόκειτο κατέβασε την τσάντα και την άφησε στην πυλωτή της πολυκατοικίας, ανάμεσα στις δύο εισόδους, όπου και εξερράγη λίγο αργότερα.

Η προειδοποίηση έγινε στις 13.47 και ο άγνωστος είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε είκοσι λεπτά. Η έκρηξη, ωστόσο, έγινε στις 14.01 δηλαδή, έξι λεπτά νωρίτερα από τον χρόνο, που προσδιόρισε ο άγνωστος. Η ατυνομία, όμως, είχε προλάβει να αποκλείσει την περιοχή και να πάρει μέτρα, ώστε να μην υπάρξει τραυματισμός.

Από  Nooz.gr

Γιατί φεύγω...


Αναρτήθηκε από ......
energoipoliteskv.blogspot.com


Πίστεψα στον Καραμανλή τη 1η φορά. Ψήφισα ΝΔ τη 2η και τη 3η φορά γιατί ήμουν όμηρος. Δεν το πίστευα, δεν το ήθελα χωρίς όμως και να βλέπω κάτι άλλο πια.

Διαχείριση ανακοίνωσης ημερομηνίας χρεωκοπίας κάνουν εδώ και 3 χρόνια. Δεν υπάρχει ελπίδα. Τα είδα πολύ καλά από πολύ, μα πολύ μέσα και ξέρω τι λέω. Από τη στιγμή που κανένας δεν υποχρεώνει τους συγκεκριμένους πολιτικούς εξουσίας και των 2 παρατάξεων αλλά και τους 7-8 μεγαλοεπιχειρηματίες που τους τάιζαν, να επιστρέψουν τα κλεμμένα στον λαό, είτε με άμεσο είτε με έμμεσο τρόπο, 3 πράγματα θα άλλαζαν τον ρου της προδιαγεγραμμένης πορείας της δύσμοιρης αυτής χώρας:

1) Ιδιωτικοποίηση μέσων μαζικής μεταφοράς 2) ιδιωτικοποίηση δημοσίων νοσοκομείων, κέντρων υγείας κλπ. 3) περικοπές και...



μειώσεις ανθρώπων, μισθών, επιδομάτων κλπ. σε δημοσίους υπαλλήλους. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ.

Ποιός θα το έκανε αυτό, ο στρατός, ο Βγενόπουλος, δεν ξέρω αλλά πια δεν με νοιάζει. Δεν ελπίζω σε τίποτα. Δημιουργώ τις συνθήκες να φύγω με τα 2 ανηλικα παιδιά μου από αυτή τη χώρα όσο πιο γρήγορα μπορώ. Να ζω δύσκολα και μίζερα ναι, αλλά να με σέβονται βρε αδερφέ, τουλάχιστον τα παιδιά μου να μεγαλώνουν με σκοπό και όνειρα για κάτι άλλο.....

ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΖΕΡΙΑ, ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΛΕΗΛΑΤΗΣΗ, φεύγω να γλυτώσω λίγη περηφάνια που μου έχει απομείνει!!!!

Αναγνώστης

Από...Press-gr

"Ο ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ...".


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Ξεχωριστά θα εορτασθεί και φέτος η επέτειος της Ενωμένης εθνικής αντίστασης στον Γοργοπόταμο απο την Πολιτεία και τις Εαμογενείς αντιστασιακές οργανώσεις και το ΚΚΕ .Η 1η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Νοεμβρίου. Όπως δηλώνει στον FM- 1 ο δήμαρχος Γοργοποτάμου Παναγιώτης Σπαθούλας δεν θα γίνουν παρεμβάσεις στον χώρο της εκδήλωσης για τα επόμενα δύο χρόνια .Οι ΕΑΜΟΓΕΝΕΙΣ Αντιστασικες οργανωσεις και το ΚΚΕ θα τιμησουν το Γοργοποταμος στις 29 Νοεμβρίου.

Από.....lamiafm1

Μεγάλο θέμα με Πάγκαλο και Μητσοτάκη...


Αναρτήθηκε από .........
energoipoliteskv.blogspot.com

Τι φέρεται να είπε ο πρώην πρωθυπουργός για "διάσπαση της ΝΔ" και η διάψευση από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης

Tου Κωνσταντίνου Παπανικολάου


Το μυστήριο της διαπλοκής πρώτης και τέταρτης εξουσίας, δημιουργεί ενημερωτικά αινίγματα και αναξιοπιστία.
Συντάκτης απογευματινής αθηναϊκής εφημερίδας λέει ότι παρίστατο σε καφενειακή συζήτηση αργά το απόγευμα στο καπνιστήριο της Βουλής με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο και δύο-τρείς συναδέλφους του. Υποστηρίζει ότι ο Θ. Πάγκαλος είπε πως σε πρόσφατη συνάντησή σε δημόσια εκδήλωση με τον Κ. Μητσοτάκη, ο πρώην πρωθυπουργός του είπε ότι «αν βγει η Ντόρα θα δέσει η Νέα Δημοκρατία. Αν δεν βγει μπορεί να υπάρξει και διάσπαση».
Ο συντάκτης επικοινώνησε με την εφημερίδα του για να δώσει το θέμα για παραπολιτικό, αλλά...

οι αρμόδιοι του είπαν «για κύριο θέμα, το θέλουμε». Ο ίδιος δημοσιογράφος, για να μη του πουν ότι δεν ελέχθη κάτι τέτοιο, το μετέφερε σε όλους τους άλλους συντάκτες, αντί – αν το πίστευε- να το κρατήσει για αποκλειστικό.
Από άλλη μεγάλη εφημερίδα δημοσιογράφος έψαξε τον Θ. Πάγκαλο και τον ρώτησε αν το είπε. Αυτός εκνευρισμένος, απάντησε: «δεν είπα εγώ κάτι τέτοιο». Ταυτόχρονα από το περιβάλλον του πρ. πρωθυπουργού ανακοινώθηκε ότι δεν υπήρξε συνομιλία του με τον Θ. Πάγκαλο και ότι «όλα αυτά είναι αθλιότητες».
Όσοι διαβάσετε αύριο εφημερίδες, περιμένετε να το δείτε, είτε σαν θέμα, είτε σαν παραπολιτικό.
Τι καταλάβατε; Ότι η δημοσιογραφία είναι «περίεργη, κίτρινη»; Ότι ο έμπειρος Θ. Πάγκαλος το είπε για να το περάσει στα ΜΜΕ εμμέσως; Ότι δεν το είπε;
Ό,τι και να καταλάβετε, το θέμα δημιουργήθηκε και θα αφήσει ίχνη στο πολιτικό σκηνικό.
Από το τίποτα; Από κάτι; Τρέχα γύρευε…
Και στο κάτω-κάτω σε μια χώρα αναξιόπιστη και καταρρέουσα –όπως μας λένε- σιγά μη στάξει η ουρά του γαιδάρου…
Άξιοι!!!

από το http://www.info-guardian.eu/

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com