Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Σύγκρουση συμφερόντων στον ΛΑΟΣ – Πρόεδρος εναντίον δελφίνων με αφορμή τη διαδοχή στη ΝΔ



Αναρτήθηκε από......
energoipoliteskv.blogspot.com


Οι απανωτές παρεμβάσεις Καρατζαφέρη υπέρ Ντόρας στη μάχη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας προκαλούν αναταράξεις στο εσωτερικό του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Οι φήμες που φούντωναν περί επικείμενης στήριξης του Γιώργου Καρατζαφέρη στο πρόσωπο της Ντόρας όχι μόνο επιβεβαιώθηκαν αλλά τεκμηριώνονται και οι “υποψίες” για την σκοπιμότητα της πολεμικής που ασκούσε ο Καρατζαφέρης όλο αυτό το διάστημα στην Ντόρα.


Το περιβάλλον του προέδρου του ΛΑΟΣ αφήνει να διαρρεύσει ότι είναι “προς το συμφέρον του κόμματος η εκλογή της Ντόρας“, αφού θα οδηγήσει ένα μεγάλο κομμάτι “δεξιών” ψηφοφόρων στην αγκαλιά του Καρατζαφέρη γεγονός που μεταφράζεται σύμφωνα με τις διαρροές σε διψήφιο ποσοστό στις επόμενες εκλογές και τον ΛΑΟΣ τρίτο κόμμα – ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων



Η Κ.Ο. όμως βράζει, βλέποντας να δικαιώνονται κάποιοι άλλοι πολιτικοί υπολογισμοί που έβλεπαν τον Καρατζαφέρη να έχει συμφωνήσει “ολική επαναφορά” στο μαντρί, υπό την προεδρία της Ντόρας. Οι αγεφύρωτες ιδεολογικές διαφορές άλλωστε είναι εύκολο να γίνουν θυσία στον βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας αφού ο πρόεδρος μπορεί λεκτικά να συγκρούεται με τις πολιτικές της Ντόρας, πρακτικά όμως, κάθε του ενέργεια ήταν επωφελής για το Μητσοτακικό μπλοκ. Διαχρονικά μάλιστα.


Άσχετα λοιπόν με τις όποιες δηλώσεις, οι πρόσφατες μετεκλογικές ενέργειες του Γ. Καρατζαφέρη δείχνουν ξεκάθαρα ότι το κόμμα αποδομείται προσεκτικά, αντί να ενδυναμωθεί όντας κερδισμένο στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία. Όταν διώχνεις τους μετακλητούς και “απολύεις” τους υπόλοιπους εργαζομένους – εμπλεκόμενους στη λειτουργία του κόμματος, δείχνεις ξεκάθαρα ότι το μαγαζί πηγαίνει ολοταχώς προς συγχώνευση, οπότε δεν χρειάζεται αυτόνομη λειτουργία.

Στον αντίποδα, έχουν ήδη γίνει προκαταρτικές συζητήσεις για την επόμενη μέρα στα δύο κόμματα σε περίπτωση εκλογής του Σαμαρά στην προεδρία. Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες, οι πόρτες της ΝΔ έχουν ανοίξει διάπλατα για συγκεκριμένους βουλευτές και στελέχη του ΛΑΟΣ που στηρίζουν ενεργά τον Σαμαρά, έχοντας ήδη τις διαβεβαιώσεις από την άλλη πλευρά.

http://olympia.gr/

Με την Ντόρα ο Σπηλιωτόπουλος... ...και με τον Σαμαρά ο Στυλιανίδης


Αναρτήθηκε από....
energoipoliteskv.blogspot.com

Από τον Γιάννη Δαίδαλο

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος βρίσκεται πολύ κοντά στην απόφαση να κάνει γνωστό ότι στη μάχη για την ηγεσία της ΝΔ θα στηρίξει την Ντόρα Μπακογιάννη. Ο έτερος σαραντάρης, με ηγετικές φιλοδοξίες, Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει πάει ανεπίσημα με τον Αντώνη Σαμαρά.

Από ....Press-gr

Εισήγηση του βουλευτή Χρ. Σταϊκούρα στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το «Προσχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού του 2010»


Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. και Ειδικός Εισηγητής επί του Προϋπολογισμού του 2010, κ. Χρήστος Σταϊκούρας στην Εισήγησή του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το «Προσχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού 2010», μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής...

«Η επιδείνωση των δημόσιων οικονομικών της χώρας μας, δεν σημαίνει ότι η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., εγκλωβισμένη στις ανέφικτες προεκλογικές της υποσχέσεις, θα πρέπει να καταφεύγει σε λογιστικές πρακτικές που είναι επιζήμιες για τη χώρα, την πιστοληπτική της ικανότητα, και προφανώς το κόστος δανεισμού της. Πρακτικές με πρωταρχικό και άμεσο δημοσιονομικό στόχο την αύξηση του ελλείμματος το 2009 και τη σημαντική μείωσή του το 2010. Οι προβλέψεις μάλιστα της Κυβέρνησης για μείωση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης κατά 3,3% του ΑΕΠ το 2010, είναι μάλλον αισιόδοξες.
Όμως, το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας είμαι άμεσο και πιεστικό. Για να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος θα πρέπει:
1ον. Η μείωση των ελλειμμάτων να επικεντρωθεί, κυρίως, στον περιορισμό και στον εξορθολογισμό των δαπανών.
2ον. Η δημοσιονομική προσαρμογή, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να επιτευχθεί με μόνιμα μέτρα, διαρθρωτικού χαρακτήρα.
3ον. Να δωθεί έμφαση στη βελτίωση των ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης με την ανάληψη δύσκολων, αλλά αναγκαίων, διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

Το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού είναι κατώτερο των προσδοκιών. Χωρίς μόνιμα και διατηρήσιμα μέτρα για τη δημοσιονομική προσαρμογή, χωρίς σοβαρή μεταρρυθμιστική ατζέντα, χωρίς όραμα.»

Στη συνέχεια, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας απευθύνθηκε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών διερωτώμενος για το πόσο ανεξάρτητη είναι η πολυδιαφημιζόμενη Επιτροπή για την καταγραφή της δημοσιονομικής κατάστασης. Ειδικότερα, υπογράμμισε:

«Αλήθεια, αν το έλλειμμα είναι 12,7% του ΑΕΠ για το 2009, γιατί συστήνετε Ανεξάρτητη Επιτροπή με αντικείμενο, όπως αναγράφετε στην απόφασή σας, ‘‘την καταγραφή της τρέχουσας δημοσιονομικής κατάστασης’’ (29.10.2009); Μπορεί να δώσετε άλλα στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο τέλος του έτους;
Και πως θεωρείτε Ανεξάρτητη μία Επιτροπή που τη συγκρότησή της την έχετε επιλέξει με προσωπική σας απόφαση και με συντονιστή το νέο Πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων;»

Από.....LamiaNews

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από .......energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από energoipoliteskv.blogspot.com