Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Πρωτοβουλία Αδέσμευτων bloggers για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία


Αναρτήθηκε από ..........
energoipoliteskv.blogspot.com


Οι bloggers παίρνουν θέση στο θέμα των διαδικασιών διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία αφού στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, είναι θέμα που αφορά την ευρύτερη κοινωνία και όχι κάποιον στενό κομματικό πυρήνα. Αυτό άλλωστε είναι ξεκάθαρο από τη στιγμή που αποφασίστηκε το «άνοιγμα» της διαδικασίας στην ευρύτερη εκλογική βάση και όχι μόνο στα κομματικά στελέχη.

Γιατί οι Bloggers: Όλη αυτή την περίοδο οι πολίτες βομβαρδίζονταν από "ειδήσεις" και "αναλύσεις" χωρίς δυνατότητα ουσιαστικού αντίλογου ή διαλόγου, έρμαια αδιαφανών συμφερόντων, συναλλαγής και αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων.

Όλη αυτή την περίοδο λοιπόν, οι μόνες φωνές εξισορρόπησης προήλθαν αποκλειστικά από το διαδίκτυο. Ποιές ήταν; Ανεξάρτητοι, αδέσμευτοι ιστολόγοι που με δική τους πρωτοβουλία προσπαθούσαν να παραθέσουν επιχειρήματα και στοιχεία σε έναν ορυμαγδό παραπληροφόρησης και διαπλοκής.

Αναγκαιότητα: Για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση, η παρούσα κυβέρνηση έχει την απόλυτη, πολυδιάστατη ισχύ. Χωρίς "εσωκομματικές αμφισβητήσεις", με την πρόσφατη στήριξη του 95% των ΜΜΕ. Το σημαντικότερο; Με την αντιπολίτευση σε μια κρίσιμη καμπή. Εδώ ο ρόλος μας γίνεται πραγματικά σημαντικός αφού η όποια κριτική ή απλώς αντίλογος στα πεπραγμένα της κυβέρνησης θα γίνει ως φαίνεται, πάλι από το διαδίκτυο και τους αδέσμευτους ιστολόγους. Δεν είναι λοιπόν απλώς εσωκομματικό θέμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά θέμα της ίδιας της Δημοκρατίας, της διαφορετικής άποψης, του ελεύθερου διαλόγου.

Ταυτότητα: Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν τόσο δηλωμένοι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας αλλά και άλλοι πολίτες / ιστολόγοι που λειτουργούν με γνώμονα την αλήθεια και την ελεύθερη γνώμη. Το μόνο κίνητρο των Αδέσμευτων ιστολόγων είναι η διάθεση τους να συμβάλλουν στην πληροφόρηση και την ελεύθερη διακίνηση γνώμης χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, χωρίς καμία σκοπιμότητα, ορμώμενοι μόνο για το καλό της πατρίδας και την αλήθεια.

Οι Bloggers οφείλουν να παρέμβουν:Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ακόμη και τα "συμπολιτευόμενα" μέσα και δημοσιογράφοι το μόνο που έκαναν ήταν να υπηρετούν πρόσωπα και σκοπιμότητες. Τώρα σε αυτή τη δύσκολη φάση επανεμφανίζονται ως Μεσσίες και ρυθμιστές της διαδικασίας διαδοχής. Το γεγονός όμως ότι η διαδικασία θα περάσει από την εκλογική βάση, καθιστά αυτή την πρωτοβουλία απαραίτητη. Αυτή η βάση είχε και έχει τα ιστολόγια ως κύρια πηγή πληροφόρησης.


ΔΡΑΣΗ:Με συντονισμένη δράση, οι Αδέσμευτοι bloggers θα απαιτήσουν συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις από τους υποψηφίους. Μακρυά από υστεροβουλίες ή προσωπικές προτιμήσεις, οι Αδέσμευτοι Bloggers θα θέσουν συγκεκριμένα ερωτήματα και θα ζητήσουν δεσμεύσεις. Εκτός από τα πεπραγμένα, το ζητούμενο είναι η ξεκάθαρη τοποθέτηση κάθε υποψηφίου για τις μελλοντικές του ενέργειες και δράσεις. Οι ερωτήσεις προς κάθε υποψήφιο θα δομηθούν κοινή συναινέσει και θα συζητηθούν σε ξεχωριστές συναντήσεις με κάθε έναν από αυτούς.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Όταν γίνει η συλλογή των απαντήσεων, οι Ελεύθεροι bloggers θα επανέλθουν με κοινή διακύρηξη στήριξης και αιτιολόγησης, εφ' όσον αυτό καταστεί εφικτό. Ειδ' άλλως θα αναλυθούν οι διαφορετικές απόψεις / θέσεις προκειμένου οι αναγνώστες να λάβουν τις αποφάσεις τους. Τα θέματα θα είναι ξεκάθαρα και ζητούνται ξεκάθαρες τοποθετήσεις. Όχι πολιτικαντισμοί, όχι αοριστίες. Οι Ελεύθεροι bloggers δεσμεύονται ότι θα στηρίξουν την επιλογή τους όσο κινείται εντός του πλαισίου δεσμεύσεων.

Χρονοδιάγραμμα: Η συλλογή των ερωτήσεων θα γίνει εντός της εβδομάδας και οι συναντήσεις με τους υποψηφίους την επόμενη εβδομάδα.

Όσοι φίλοι bloggers επιθυμούν να συμμετέχουν στη διαδικασία, ας στείλουν mail στην ακόλουθη διεύθυνση:

adesmeutoi@gmail.com Για να θέσουν τις ερωτήσεις τους στους υποψηφίους.

Από ......Citypress-gr

Δεν συμφωνούμε με παραίτηση Μπακογιάννη.


Αναρτήθηκε από........
energoipoliteskv.blogspot.com


Διαβάζουμε από χθες το βράδυ στο διαδίκτυο φήμες ότι κάποιοι συμβουλεύουν την κ. Μπακογιάννη να παραιτηθεί από την διεκδίκηση της ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία στο όνομα λέει της ενότητας.

Εμείς οι απλοί άνθρωποι της βάσης του κόμματος διαφωνούμε με αυτή τη λογική. Κατ’ αρχήν εμείς για πρώτη φορά καλούμαστε να συμμετάσχουμε σε μία κορυφαία διαδικασία και δεν θα ήταν φρόνιμο να μην αποφασίσουμε τελικά, δεδομένου ότι οκ. Ψωμιάδης έχει δηλώσει ότι θα αποσυρθεί σε περίπτωση που υπάρξει μία μόνο υποψηφιότητα. Δηλαδή έτσι, χωρίς εκλογές, θα έχουμε μιά αποδυναμωμένη αρχηγία Σαμαρά. Δεν καταλαβαίνουμε τι ενότητα είναι αυτή!!! Δηλαδή το σπρώξιμο οποιωνδήποτε εσωκομματικών προβλημάτων κάτω από το χαλί στο όνομα της ενότητας, είναι αυτό δημοκρατική λύση; Που ακούστηκε ότι η εσωκομματική δημοκρατία θέτει σε κίνδυνο την ενότητα ενός κόμματος; Αν δεν μπορούμε την εσωκομματική δημοκρατία........

καλύτερα να το διαλύσουμε.

Πέραν από αυτό υπάρχουν τάσεις που πρέπει επιτέλους να συγκρουστούν μέσα στο κόμμα, αλλιώς το κόμμα δεν θα εξυγιανθεί ποτέ. Από τη μία μεριά υπάρχουμε όλοι εμείς τα απλά μέλη και από την άλλη υπάρχει μία οικογενειοκρατία και ένας νεποτισμός που νεκρώνει τα πάντα χάριν των γόνων κάποιων οικογενειών και κάποιων συμφερόντων. Εμείς δηλαδή τι είμαστε; Απλά πρόβατα;

Εδώ θα πρέπει να υπάρξει δημοκρατική σύγκρουση και όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για το μέλλον του κόμματος. Εάν νικήσουν οι δυνάμεις της ολιγαρχίας, της οικογενειοκρατίας και του νεποτισμού, όλοι μας θα συμβιβαστούμε με αυτή την επιλογή μέχρι την επόμενη αναμέτρηση. Αν από την άλλη μεριά υπάρξει νίκη των δημοκρατικών δυνάμεων της παράταξης τότε είναι επόμενο ότι θα υπάρξει ένα ξεκαθάρισμα των διαφόρων τζακιών που θα επιμείνουν να ασκούν εξουσία στο κόμμα, χωρίς τη δική μας δημοκρατική νομιμοποίηση.

Επομένως η μάχη θα πρέπει να δοθεί εδώ και τώρα. Η εξυγιαντική σύγκρουση θα πρέπει να υπάρξει. Συμβιβαστικές λύσεις στο όνομα μιας ανύπαρκτης ενότητας απλά θα διαιωνίσει την ίδια σάπια κατάσταση.

Από  ....... nd voice

Πάλι σε επιτήρηση η Ελλάδα !!!!


Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Την υπαγωγή της ελληνικής οικονομίας σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης ανακοίνωσε την Τετάρτη η Κομισιόν, δια στόματος Χοακίν Αλμούνια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από το Συμβούλιο των Υπουργών να συντάξει νέα έκθεση για την Ελλάδα, κάτι που αναμένεται να γίνει πράξη. Κατόπιν, περί τα τέλη του Φεβρουαρίου θα δοθούν τα χρονικά περιθώρια στην Ελλάδα για να μειώσει το έλλειμμα. "Οι συστάσεις δεν εφαρμόστηκαν επαρκώς στην περίπτωση της Ελλάδας", δήλωσε ο κ. Αλμούνια.

Στο 14σέλιδο, συνοδευτικό της απόφασης της Επιτροπής κείμενο, που αφορά την Ελλάδα, αναφέρονται αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οδηγείται σε αυτή την απόφαση.

Συγκεκριμένα υπογραμμίζεται ότι το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα έκλεισε το 2008 στο 7,7% του ΑΕΠ έναντι 3,7% που ήταν η αρχική πρόβλεψη και θα υπερβεί το 12% το 2009. Αντιστοίχως το δημόσιο χρέος έκλεισε το 2008 στο 99,3% του ΑΕΠ και αναμένεται να φτάσει το 102,6% το 2009. Σύμφωνα με την Επιτροπή, η επιδείνωση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι τα κρατικά έσοδα αποδεικνύονται για το 2009 κατά 3,5% μικρότερα, ενώ οι δαπάνες κατά 2,5% μεγαλύτερες.

Η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι αυτό οφείλεται στην αδυναμία των μηχανισμών είσπραξης των φόρων στην Ελλάδα αλλά και στο γεγονός ότι δεν δίνονται στους πολίτες κίνητρα για να είναι φορολογικά συνεπείς. Επισημαίνεται ακόμα ότι οι αυξήσεις το 2008 και το 2009 ήταν μεγαλύτερες από τον πληθωρισμό και ότι αυτό δημιουργεί προβλήματα στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Πάντως, μετά την έναρξη της διαδικασίας το EcoFin θα λάβει τις τελικές αποφάσεις τον προσεχή Φεβρουάριο, πάνω στη διορία που θα δώσει στην Ελλάδα για τη διόρθωση των δημόσιων ελλειμμάτων. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα από τις πέντε που παρουσιάζουν έλλειμμα η οποία θα κάτσει στο σκαμνί της Κομισιόν.

Αποκατάσταση της αξιοπιστίας ζητά η ΕΕ

Επειγόντως μέτρα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας των στατιστικών στοιχείων ζητά το Ecofin απ’ την ελληνική κυβέρνηση, όπως αναφέρει το κείμενο συμπερασμάτων του Συμβουλίου, ενώ θεωρεί θετική την απόφαση για την ανεξαρτητοποίηση της ΕΣΥΕ. Παράλληλα, το Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ΕΕ ζητεί από την Κομισιόν να ετοιμάσει αναφορά μέχρι το τέλος του 2009 και να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Δέσμευση Παπακωνσταντίνου για έλλειμμα

Στις Βρυξέλλες, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι τον Φεβρουάριο θα παραδοθεί στην Κομισιόν ο τελικός προϋπολογισμός για το 2010 και το αναθεωρημένο πρόγραμμα σταθερότητας της οικονομίας. Ο προϋπολογισμός προβλέπει σε αδρές γραμμές, όπως ενημέρωσε μείωση του ελλείμματος κατά 3,3%, δηλαδή από 12,7% σε 9,4%. Η μείωση θα προέλθει από μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα και στόχος είναι η διόρθωση να γίνει κατά 60% μέσω της αύξησης των κρατικών εσόδων και κατά 40 στη μείωση των κρατικών δαπανών.

Οικονομικά μέτρα και νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων, όπως η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης. Το Μάρτιο θα κατατεθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα αποσκοπεί μεταξύ άλλων και στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Επίσης θα ανταποκρίνεται στις επικείμενες αλλαγές σε σειρά τομέων, όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, την κατάργηση των stages, την εξίσωση των ορίων της ηλικίας συνταξιοδότησης, τη διαμόρφωση ενιαίου κέντρου για τις πληρωμές των δημοσίων υπαλλήλων, τη σταδιακή μείωσή τους με την εφαρμογή, εκ νέου, της αρχής "δύο συνταξιοδοτούνται ένας προσλαμβάνεται" κ.α.

Μέτρα για την αξιοπιστία των οικονομικών στοιχείων

Όσον αφορά την αξιοπιστία των ελληνικών στοιχείων ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε για την πρόθεση ανεξαρτητοποίησης της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας καθώς και επαλήθευση των στοιχείων της ΕΣΥΕ από ανεξάρτητη αρχή. Δεσμεύτηκε για ριζική αναμόρφωση του τρόπου κατάρτισης των κρατικών προϋπολογισμού, με τη συνδρομή διεθνών οίκων αξιολόγησης.

Επίθεση στην κυβέρνηση της ΝΔ

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Συμβουλίου σχετικά με τα νέα προβλήματα που παρατηρούνται στα ελληνικά στατιστικά στοιχεία, ο υπουργός Οικονομίας επιτέθηκε δριμύτατα στην απελθούσα κυβέρνηση τόσο για τα χαλκευμένα στοιχεί που έδινε στις Βρυξέλλες όσο και για το συνολικότερο τρόπο διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών τα οποία όπως τόνισε έχουν οδηγηθεί σε εκτροχιασμό.

Δήλωση Αλμούνια

"Τόσο η σημερινή ελληνική κυβέρνηση όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζουν ότι δεν υπήρξε αποτελεσματική δράση τους τελευταίους έξι μήνες για την εφαρμογή των συστάσεων που είχε απευθύνει την Άνοιξη το Συμβούλιο υπουργών οικονομίας της ΕΕ προς την Ελλάδα, σχετικά με τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το όριο του 3%", δήλωσε ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Χοακίν Αλμούνια, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου υπουργών οικονομίας της ΕΕ.

Στη συνέχεια ο κοινοτικός επίτροπος ανέφερε ότι με βάση αυτή την εξέλιξη, η Επιτροπή σε διάστημα 2-3 μηνών θα επανέλθει με νέες προτάσεις για τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν στην προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης της Ελλάδας.

Παράγραφος για την Ελλάδα

Η εν λόγω δυσαρέσκειά για το πρόβλημα της αξιοπιστίας των ελληνικών δημοσιονομικών στατιστικών στοιχείων, απεικονίζεται σε ξεχωριστή παράγραφο για την Ελλάδα, στα συμπεράσματά του, το Συμβούλιο EcoFin, ενώ παράλληλα καλωσορίζονται οι προσπάθειες της νέας κυβέρνησης προς την ανεξαρτητοποίηση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας.

Προσχέδιο προϋπολογισμού

Κληθείς, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, να σχολιάσει τις βασικές κατευθύνσεις του προσχεδίου προϋπολογισμού του 2010, τις οποίες παρουσίασε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στους ομολόγους του, ο Χοακίν Αλμούνια αφού είπε ότι είχε μια σχετική συζήτηση για το θέμα αυτό με τον κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε στη συνέχεια ότι θα αναμείνει την κατάθεση στην ελληνική Βουλή του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού στις 20 Νοεμβρίου πριν τοποθετηθεί επισήμως.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, προειδοποιεί ότι αν δεν υπάρξει ένα σοβαρό σχέδιο ανάταξης της οικονομίας τα επιτόκια δανεισμού θα ανέβουν στα ύψη.


Πολιτικές αντιδράσεις



ΝΔ

"Η πραγματική αναξιοπιστία και "μετάλλαξη" οικονομικών στοιχείων όσον αφορά στο δημόσιο έλλειμμα βρίσκεται στην κυβερνητική επιλογή να "φουσκώσει" τεχνητά το έλλειμμα του 2009, ώστε στη συνέχεια να εμφανιστεί ότι το μειώνει το 2010. Με αυτήν την επιπόλαιη επιλογή της, που υπονομεύει τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας και δυσκολεύει το ίδιο της το έργο, η κυβέρνηση, κυριολεκτικά "πυροβολεί τα πόδια της".Όμως, αυτήν τη λανθασμένη επιλογή πρωτίστως θα πληρώσουν ακριβά οι πολίτες."

ΚΚΕ


"Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι προεκλογικές προειδοποιήσεις του ΚΚΕ: Η αντιλαϊκή θύελλα στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό και στο λαϊκό εισόδημα ήταν προαποφασισμένη στην ΕΕ, με την συμφωνία και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να πληρώσει ο λαός της συνέπειες της κρίσης και όχι η υψηλή κερδοφορία της πλουτοκρατίας" αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ. "Καμιά σημασία δεν πρέπει να δώσει ο λαός στις απαιτήσεις για θυσίες που τον καλούν τα στελέχη της ΕΕ και η κυβέρνηση. Το ζήτημα που επείγει είναι τώρα να οργανώσει την πάλη και την αντεπίθεση του" συμπληρώνεται.

ΛΑΟΣ

«Είχαμε ελπίσει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, θα είχε κάποια επιρροή στους σοσιαλιστές που βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά. Απ΄ ότι φαίνεται, ο σοσιαλιστής κ. Αλμούνια δεν συγκινείται απ΄ τις ικεσίες του Προέδρου του και του εκπροσώπου του κ. Παπακωνσταντίνου. Είναι προφανές ότι στους κόλπους της Ε.Ε. είμαστε οι πιο ανυπόληπτοι. Μπράβο στο ΠΑ.ΣΟ.Κ και τη Ν.Δ. που το κατόρθωσαν...», ανέφερε σχετικά ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Αϊβαλιώτης.

ΣΥΡΙΖΑ

"Η κυβέρνηση προκειμένου να κερδίσει πίστωση χρόνου από τους κυρίους Τρισέ και Αλμούνια, είναι έτοιμη να θυσιάσει το ασφαλιστικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις" δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. "Η κοινωνία όμως δεν αντέχει άλλες πιέσεις. Ήδη τα ασφαλιστικά ταμεία είναι άδεια εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο τα διαχειρίστηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο χρηματιστηριακό τζόγο και στα ομόλογα. Όπου και να βρεθεί κανείς βλέπει αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία".

Από....Nooz.gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com