Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

ΚΚΕ και οπισθοδρόμηση...


Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com

"Σκότωσε τον συνδικαλιστή που κρύβεις μέσα σου..."

Aπό τον Χρήστο Λουτράδη

Όταν απεργεί το ΚΚΕ , ξέρεις ότι κάτι αληθινά προοδευτικό πάει να γεννηθεί. Μη παρεξηγηθώ.Δεν θεωρώ την Cosco προόδο . Την αντίδραση των λιμενεργατών του ΚΚΕ θεωρώ οπισθοδρόμηση και συντηρητισμό. Αλλά και πρόκληση. Γιατί πρόκληση είναι να αγωνίζεσαι για τα στενά συντεχνιακά σου συμφέροντα όταν γνωρίζουν και οι πέτρες ότι αποτελείς τα ρετιρέ του μικροαστικού ψευτο-καπιταλισμού της πατρίδας μας. Ότι αποτελείς μέρος μιας μερίδας εργαζομένων που φυτοζωεί εις βάρος του αληθινά και σκληρά εργαζόμενου, εργάτη του λιμανιού.

Σε αυτήν την χώρα πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσουμε την γλώσσα της λογικής . Πρέπει να μιλήσουμε για όλο αυτό το συφερτό των ψευτο-συνδικαλιστών που απομυζούν την δημιουργικότητα αυτής της κοινωνίας. Όλους αυτούς που ζουν εις βάρος του μέλλοντος μας. Και να δώσουμε μεταμοντέρνα διάσταση ίσως στο σύνθημα ''σκότωσε τον μπάτσο που κρύβεις μέσα σου'' μετατρέποντας σε ''σκότωσε τον πλούσιο συνδικαλιστή που κρύβεις μέσα σου΄'

Από..... Press-gr

Στο δεύτερο γύρο προηγείται ο Σαμαράς...


Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

...σύμφωνα με το γκάλοπ της Alco. Τι δείχνουν δύο άλλες μετρήσεις...

H δημοσκόπηση της Alco που αποκαλύψαμε (http://press-gr.blogspot.com/2009/11/47-47.html)και θα δημοσιευθεί την Κυριακή, δείχνει την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά σε ισοπαλία, στα επίπεδα του 47% ο καθένας. Αυτό όμως αφορά τον πρώτο γύρο στον οποίο η κ. Μπακογιάννη έχει μια πολύ ελαφρά υπεροχή. Στον δεύτερο γύρο όμως ο κ. Σαμαράς, κατά την ίδια δημοσκόπηση, εμφανίζει μεγαλύτερη δυναμική και προηγείται καθαρά έναντι της αντιπάλου του. Αυτό σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι του Παναγιώτη Ψωμιάδη "στρέφονται" προς τον Αντ. Σαμαρά. Σημαίνει επίσης ότι αν αποχωρήσει πριν από την εκλογή ο κ. Ψωμιάδης, θα ευνοηθεί, πάντα κατά την ίδια μέτρηση ο Αντ. Σαμαράς... Την Κυριακή θα δει το φως της δημοσιότητας άλλη μια μέτρηση, της εταιρείας Marc. Σε αυτήν έχει, αντίθετα, ελαφρύ προβάδισμα η Ντ. Μπακογιάννη αλλά και πάλι ο Αντ. Σαμαράς δείχνει να αναπτύσσει δυναμική.Τέλος, έχει γίνει άλλο ένα γκάλοπ, από την εταιρεία Metron Analysis, που όμως δεν αναμένεται να δημοσιοποιηθεί. Σε αυτήν σύμφωνα με πληροφορίες δεν περιλαμβάνεται πρόθεση ψήφου αλλά το ερώτημα "ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για αρχηγό της ΝΔ;". Και στις απαντήσεις φέρεται να έχει προβάδισμα η Ντ. Μπακογιάννη.

Από .....Press-gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Καθημερινή Φθιώτιδα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από ........energoipoliteskv.blogspot.com