Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Οι μετανάστες ίσοι και χωρίς φόβο στη χώρα μας


 Αναρτήθηκε    από...energoipoliteskv.blogspot.com

“Για την ανάγκη μιας «κοινωνικά συνεκτικής και δίκαιης Ελλάδας» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη όπου μίλησε παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και του Γ.Γ. του ΟΗΕ, κ. Μπαν Κι-Μουν, αλλά και πολλών υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης.


Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι στόχος της κυβέρνηση είναι η καταπολέμηση της ανισότητας και του φόβου στην κοινωνία ενώ χαρακτήρισε "ευτυχή σύμπτωση" και "μεγάλο συμβολισμό" το γεγονός ότι το Φόρουμ διεξάγεται στην Ελλάδα και υπογράμμισε ότι η χώρα μας είναι «μια χώρα που γνωρίζει καλά τι θα πει μετανάστευση και πως μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος όλων».

Επίσης επισήμανε ότι η μετανάστευση «δεν είναι φαινόμενο της σημερινής εποχής», αντίθετα, «καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας υπήρξε 'όχι περιφερειακό φαινόμενο, αλλά κομβικό για την εξέλιξη του κόσμου μας, τον πολιτισμό, τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις κοινωνίες μας αλλά και τους ίδιους τους εαυτούς μας» ενώ υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη νέου τρόπου σκέψης και πολιτικής, προκειμένου να αποφευχθούν «ακραίας μορφής προβλήματα όπως είναι ο ρατσισμός, το εμπόριο ανθρώπινων ψυχών, η βάρβαρη εκμετάλλευση γυναικών και παιδιών».

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η μετανάστευση στις χώρες υποδοχής έχει συμβάλει, μεταξύ άλλων, στην κάλυψη κενών θέσεων εργασίας και στη δημιουργία πρόσθετων θέσεων απασχόλησης για το γηγενή πληθυσμό, τη βελτίωση των δημογραφικών δεικτών, τη στήριξη των ασφαλιστικών συστημάτων, τη μείωση του κόστους παραγωγής, τη συγκράτηση πληθωριστικών πιέσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας οικονομιών ενώ αναφερόμενος στους μετανάστες που έχουν βρεθεί στη χώρα μας την τελευταία 20ετία, τόνισε ότι αυτοί «είναι εκείνοι που υποστήριξαν και υποστηρίζουν με την παρουσία τους κρίσιμους τομείς της οικονομίας μας, στη γεωργία, τον κατασκευαστικό κλάδο, τον τουρισμό, τη ναυτιλία και οι μετανάστες που άφησαν το δικό τους ανεξίτηλο στίγμα στην προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μέσα από τη δουλειά τους στις υποδομές».

Επίσης έκανε λόγο για «σειρά διακριτών αλλά και συμπληρωματικών μεταξύ τους αξόνων δράσης» οι οποίοι περιλαμβάνουν την εδραίωση και τη διασφάλιση της νομιμότητας της διαμονής και το σταδιακό πέρασμα σε μακροχρόνια καθεστώτα παραμονής για τους μόνιμους μετανάστες, την εντατική προώθηση της κοινωνικής ένταξης, ώστε να αρθούν οι αποκλεισμοί της πρόσβασης σε βασικά κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της προσωπικότητας του κάθε ανθρώπου και της συμμετοχής τους στην κοινωνική ζωή του τόπου ενώ υπογράμμισε και τη δέσμευση της κυβέρνησης για τόνωση της συμμετοχής των μεταναστών στην πολιτική ζωή της χώρας, μέσω της δυνατότητας απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, "κυρίως της λεγόμενης δεύτερης γενιάς".

Από ...i-Reporter

Μια άποψη για τον "Καποδίστρια ΙΙ"

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com

του Αντώνη Παπαγόρα

(Πρόεδρος ΤΟ.ΣΥ.Ν. Δήμου Αταλάντης)

Εδώ και αρκετό καιρό έχει αρχίσει, ξανά, να συζητάτε η επικείμενη διοικητική μεταρρύθμιση (Καποδίστριας ΙΙ) αφού με δηλώσεις και του αρμόδιου Υπουργού η Κυβέρνηση δείχνει ότι θέτει προς άμεση υλοποίηση.

Ο Καποδίστριας ΙΙ είναι μία σημαντική, διοικητικής φύσεως, μεταρρύθμιση που έχει να κάνει με την ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών από όλους τους Δήμους και για όλους τους Δημότες...

... Η διοικητική μεταρρύθμιση, αυτού του τύπου, έχει ως σκοπό της να ξεπεραστούν προβλήματα τα οποία υπήρχαν στο παρελθόν με πολλούς Δήμους. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά και μία αναφορά ορισμένων είναι δεικτική της ορθότητας της παραπάνω θέσης.

Πολλά έργα υλοποιούνται από τους Δήμους είτε χρηματοδοτούνται προς υλοποίηση μόνον εφόσον οι Δήμοι αυτοί έχουν Τεχνική Υπηρεσία που μπορεί να καλύψει μόνη της την εκπόνηση συγκεκριμένου μεγέθους μελετών. Σε πάρα πολλούς, αν όχι στους περισσότερους Δήμους, αυτή τη στιγμή, Τεχνική υπηρεσία πλήρης και άρτια στη λειτουργία της δεν υπάρχει. Κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτότερο να συμβεί εφόσον οι Δήμοι μειώνονταν στο πλήθος.

Η αδυναμία ανάληψης έργων που είτε έχουν να κάνουν με τα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά, είτε είναι δυνατά στην ολοκλήρωση αυτών αλλά δύσκολα στη συντήρηση τους είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό πρόβλημα που μπορεί να υπερκεραστεί με την διοικητική αυτή μεταρρύθμιση. Παράδειγμα στήριξης αυτού είναι η ολοκλήρωση ενός έργου όπως ένα κολυμβητήριο. Δήμοι με πληθυσμούς ακόμα και άνω των δεκαπέντε χιλιάδων κατοίκων δεν μπορούν να κατασκευάσουν αυτό και πόσο μάλλον να το συντηρήσουν που όσο και αν φαίνεται αυτό απίθανο είναι το δυσκολότερο όλων.

Η διοικητική μεταρρύθμιση όμως δεν είναι ένα απλό στην υλοποίηση ζήτημα. Προϋποθέτει πρώτα από όλα την ενίσχυση της οικονομικής αυτοτέλειας και τεχνογνωσίας των Δήμων. Οι Νέοι Δήμοι θα πρέπει να μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις νέες τους υποχρεώσεις διότι δεν αρκεί μόνον το λειτουργικότερο των είδη υπαρχόντων υπηρεσιών αλλά η ουσιαστική αναβάθμιση τους. Αυτή μπορεί να συμβεί μόνον με την ενίσχυση των Δήμων σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, προσλήψεις καταρτισμένων υπαλλήλων και την εκ νέου κατάρτιση των υπαρχόντων, ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν ποιοτικότερες υπηρεσίες στους πολίτες. Όπως γίνεται αντιληπτό όλα αυτά χρειάζονται χρήματα και στην αρχή αλλά και μετέπειτα, κατά την λειτουργία των νέων αυτοδιοικητικών δομών.

Επιπλέον δυσκολία η οποία προκύπτει πάντα όταν αρχίζει να συζητάτε ένα τέτοιοι θέμα είναι το ποιος θα πάει με ποιον. Υπάρχουν διαφόρων ειδών ζητήματα τα οποί τίθενται, συνήθως για να μην γίνει κάποια συνένωση. Τέτοια συνήθως είναι είτε γεωγραφικής φύσεως, είτε θέτονται θέματα διαφοράς κουλτούρας μεταξύ των επιμέρους τοπικών κοινωνιών, ανάπτυξη οικονομικών σχέσεων με άλλες πόλεις κ.α.

Γεγονός είναι ότι οι επιλογές ,εν τέλει, δεν δείχνουν να λαμβάνουν πάντα υπόψη τους πολλούς από αυτούς τους παράγοντες. Σε αυτό συντελούν επίσης πολλοί λόγοι με κυριότερο όμως αυτόν της σημαντικής επιβράδυνσης της διαδικασίας. Ωστόσο καλό είναι πάντα να λαμβάνονται υπόψη και να υπάρχει μια εν αρχή οποιασδήποτε συζήτησης διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες ως ένα βαθμό θα μπορούν να καθορίζουν, με τη δήλωση της βούλησης τους, την εξέλιξη της μεταρρύθμισης στον βαθμό που τις αφορά.

Κλείνοντας εύχομαι η επικείμενη μεταρρύθμιση, όποτε και αν αυτή ολοκληρωθεί, να δώσει πραγματικά περισσότερες αναπτυξιακές δυνατότητες και να ενισχύσει ουσιαστικά τις δομές των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αντώνης Παπαγόρας

Πρόεδρος ΤΟ.ΣΥ.Ν. Δήμου Αταλάντης

a.papagoras@gmail.com

Το Δημόσιο δανείστηκε χθες 7 δισ. με αυξημένο premium



Αναρτήθηκε από ... energoipoliteskv.blogspot.com

Το ποσό των 7 δισ. ευρώ δανείστηκε χθες το δημόσιο με την έκδοση του νέου 15ετούς ομολόγου, η οποία συγκέντρωσε προσφορές 11,1 δισ. ευρώ από ξένους και εγχώριους επενδυτές...

Με τα έσοδα από τη χθεσινή έκδοση ο δημόσιος δανεισμός από τις αρχές του έτους εκτινάσσεται στα 64 δισ. ευρώ, παρουσιάζει δηλαδή υπέρβαση 21 δισ. ευρώ σε σχέση με τον αρχικό στόχο που είχε τεθεί. Εως το τέλος του έτους ίσως υπάρξει πρόσθετος δανεισμός μεταξύ 1 - 2 δισ. ευρώ, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης.

Χθες, κατά τη διάρκεια των περίπου τριών ωρών που έμεινε ανοικτό το βιβλίο προσφορών για την έκδοση, σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, υποβλήθηκαν υψηλές προσφορές 11,1 δισ. ευρώ. Τελικά το δημόσιο αποφάσισε να δανειστεί 7 δισ. ευρώ, με επιτόκιο που διαμορφώθηκε στο 5,385%, δηλαδή με «καπέλο» 142 μονάδων βάσης σε σχέση με τον μέσο ευρωπαϊκό επιτόκιο στην κατηγορία αυτή.

Αναλυτές ομολόγων αποδίδουν το ισχυρό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε χθες στο υψηλό «premium» που πλήρωσε η Ελλάδα. Το ομόλογο τιμολογήθηκε στις 142 μονάδες βάσης επί των mid - swaps, όταν η αγορά προχθές κινούνταν περίπου στις 125 μονάδες επί των mid - swaps στη συγκεκριμένη διάρκεια.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως η ελληνική έκδοση τιμολογήθηκε σαφώς καλύτερα σε σχέση με την αντίστοιχη ιρλανδική έκδοση που είχε γίνει προ δεκαπενθημέρου. Σύμφωνα με πληροφορίες το 39% της έκδοσης κατέληξε σε Ελληνες επενδυτές (το χαμηλότερο ποσοστό που πήραν Ελληνες σε έκδοση φέτος) και το υπόλοιπο σε ξένους, με 17,5% να απορροφάται από τη Γαλλία, 14% από τη Μ. Βρετανία, 7% από τη Γερμανία, 6% από την Ολλανδία, 4,5% από την Ιταλία και 3,11% από τις σκανδιναβικές χώρες.

Από .. LamiaNews

Προς εξαφάνιση το 1/3 των ειδών στον πλανήτη!


Αναρτήθηκε από ...energoipoliteskv.blogspot.com

Η ανανέωση του «Κόκκινου κατάλογο απειλούμενων ειδών» της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης, δεν είναι ενθαρρυντικός.


Περισσότερο από το ένα τρίτο των συνολικών ειδών της Γης απειλούνται με εξαφάνιση.

Από τα 47.677 είδη της λίστας για το 2009, τα 17.291 θεωρούνται ότι αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο. Σε αυτά περιλαμβάνονται το 21% των θηλαστικών, το 37% των ψαριών του γλυκού νερού, το 30% των αμφίβιων, το 70% των φυτών, το 28% των ερπετών, το 12% των πουλιών και το 35% των ασπόνδυλων.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι τα μέτρα είναι ανεπαρκή για την αντιμετώπιση των κυριότερων απειλών κατά της βιοποικιλότητας, όπως η απώλεια καταφυγίου για τα ζώα. Καλούν τις κυβερνήσεις να αρχίσουν να παίρνουν στα σοβαρά τη διάσωση των ειδών και να ανεβάσουν το ζήτημα ψηλά στις προτεραιότητές τους για το 2010, καθώς τα περιθώρια στενεύουν .

Ο "Κόκκινος Κατάλογος" θεωρείται η πιο έγκυρη αξιολόγηση διεθνώς για την κατάσταση των ειδών του πλανήτη και βασίζεται στις έρευνες και αξιολογήσεις χιλιάδων επιστημόνων από όλο τον κόσμο. Η νέα αναθεώρησή του ταξινομεί τα αμφίβια ως την πιο σοβαρά απειλούμενη ομάδα οργανισμών της Γης, καθώς τα 1.895 από τα συνολικά 6.285 γνωστά είδη αμφίβιων απειλούνται. Από αυτά, τα 39 είδη κρίνονται "υπό εξαφάνιση", τα 484 "σε κρίσιμη κατάσταση", τα 754 "σε κίνδυνο" και τα 657 "υπό απειλή". Όσον αφορά τα ψάρια του γλυκού νερού, από τα 3.120 είδη, τα 1.147 είδη απειλούνται με εξαφάνιση.

Από  i-reporter-gr

29 Νοεμβρίου η εκλογή του νέου αρχηγού της Ν.Δ






Αναρτήθηκε από ... energoipoliteskv.blogspot.com

Όπως σας είχαμε ενημερώσει εδώ και αρκέτες μέρες στις 29 Νοεμβρίου θα στηθούν οι κάλπες για την εκλογή του επόμενου προέδρου της ΝΔ, όπως αποφάσισε η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου ύστερα από συνεννόηση με τον Κώστα Καραμανλή και με τους υποψήφιους για την ηγεσία.

Εφόσον χρειαστεί επαναληπτική εκλογή, αυτή θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου.

Εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθεί και η εταιρία η οποία θα αναλάβει τη μηχανοργάνωση και την ηλεκτρονική υποστήριξη της εκλογικής διαδικασίας.

Δικαίωμα ψήφου θα έχουν τα μέλη και όσοι εγγραφούν ως μέλη την ημέρα της ψηφοφορίας και θα περνούν, έτσι, στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του κόμματος.

Το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Νοεμβρίου. Το συνέδριο θα αρχίσει το Σάββατο στις 11 το πρωί με ομιλίες των Δημήτρη Σιούφα, Λευτέρη Ζαγορίτη, Κώστα Καραμανλή, των υποψηφίων για την ηγεσία και ακολούθως των στελεχών που θα θελήσουν να πάρουν τον λόγο.

Στο μεταξύ, πολιτικό κείμενο με τις υπογραφές 10.507 νέων κατατέθηκε σήμερα στην Οργανωτική Επιτροπή της ΝΔ. Με το παρόν κείμενο επέλεξαν να τοποθετηθούν στην παρούσα συγκυρία μία σειρά στελεχών της νέας γενιάς που πιστεύουν στη δύναμη των ιδεών, αλλά και σε ένα κόμμα και μία νεολαία με εξωστρέφεια, καθώς και σύγχρονες και ανοιχτές διαδικασίες. Το κείμενο αυτό, όπως αναφέρουν, δεν στοχεύει στην υποστήριξη κάποιας υποψηφιότητας, αλλά καλεί να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί με σαφήνεια σε όλα τα μεγάλα ζητήματα ζητώντας τους να δώσουν το στίγμα της πολιτικής τους και των προθέσεών τους για τη λειτουργία του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ. Η «κίνηση νέων» υπογράφεται, από μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ καθώς και πρώην ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ της γενιάς των 35άρηδων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται πολιτικά σε επιμελητήρια, ενώσεις και στην τοπική αυτοδιοίκηση σε όλη τη χώρα.


Από .... Citypress-gr

ΝΙΚΟΣ ΤΖΙΒΕΛΕΚΑΣ : ΟΧΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΟ...ΓΟΝΑΤΟ!


Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv.blogspot.com


Κατά του Καποδίστρια 2 χωρίς διορθωτικές κινήσεις και πραγματικά στοιχεία τάχθηκε μιλώντας στον FM- 1 ο δήμαρχος Σπερχειάδας Νίκος Τζιβελέκας σχολιάζοντας πως χρειάζονται διορθώσεις όχι όμως δήμοι-τέρατα ή αλλαγές που βολεύουν κάποιους δημάρχους για τη επανεκλογή τους . Η Σπερχειάδα και με απόφαση του Δ/Σ της επιθυμεί να παραμείνει ως έχει αν όμως εφαρμοστεί η μελέτη του ΙΤΑ που προβλέπει συνένωση με Μακρακώμη , Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστό και Υπάτη είναι αυτονόητο τονίζει ο κος Τζιβελέκας πως η έδρα θα πρέπει να μείνει στον μεγαλύτερο δήμο που είναι η Σπερχειάδα.

Από ...Lamiafm1

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από ...energoipoliteskv.blogspot.com


Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από ...energoipoliteskv.blogspot.com


Και το μπουζουξίδικο θέλει ....την υπουργό του!


Αναρτήθηκε από
energoipoliteskv.blogspot.com

Η παλαιότερη ιστορικά, αλλά και σημαντικότερη αρμοδιότητα της Βουλής των Ελλήνων είναι η νομοθετική, δηλαδή η θέσπιση γενικών και απρόσωπων κανόνων δικαίου.
Άρα ο/η κάθε εκλεγμένος βουλευτής είναι εν δυνάμει νομοθέτης. Εάν δε αυτός/η ο/η βουλευτής είναι και υπουργός τότε καλείται εκτός του νομοθετικού του έργου να υπηρετεί την πιστή και αυστηρή εφαρμογή αυτών.

Γιατί τα αναφέρω; Μπορεί η περιοχή της Καστρίτσας ,όπως ανέφερε σε δημοσίευμα του το «ΘΕΜΑ», που ανήκει στον Δήμο της Νέας Ερυθραίας να έχει χαρακτηριστεί από το 1988 ως ΑΜΙΓΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, όμως αυτό δεν εμπόδισε την υφυπουργό Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου να ενοικιάσει ακίνητο ( ...όμορο...με δασική περιοχή ) που είχε στην κατοχή της σε ...ιδιοκτήτες κέντρου νυκτερινής διασκέδασης.

Η υπόθεση ξεκινά στις 30 Ιουνίου του 1992, όταν ο κ.Δημήτρης Χριστοφιλόπουλος και η σύζυγός του κυρία Παρασκευή (Εύη) Χριστοφιλοπούλου μίσθωσαν σε τρεις επιχειρηματίες ακίνητο 257 τ.μ., σε οικόπεδο 1.260 τ.μ., που είχαν στην κατοχή τους (τώρα το έχουν μεταβιβάσει στα παιδιά τους) στην περιοχή Καστρίτσα στη Νέα Ερυθραία.

H μελλοντική χρήση του ακινήτου από τους μισθωτές ήταν γνωστή εξ αρχής καθώς στο μισθωτήριο συμβόλαιο οι τρεις επιχειρηματίες υπογράφουν με την επίσημη σφραγίδα της εταιρείας τους που αναγράφεται: H μισθώτρια «Le Plaisir Music Restaurant» Μορτερό, Nέα Ερυθραία, οδός Καστρίτσας...

Το ακίνητο ενοικιάστηκε για να λειτουργήσει εκεί κέντρο διασκέδασης, αν και ήταν ευρέως γνωστό, αφού ήδη είχε εκδοθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ήδη από το 1988, ότι η περιοχή είχε χαρακτηριστεί ως ΑΜΙΓΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ..

Τα χρήματα του μισθίου ...πολλά !Προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο ανέδειξαν επί πολλά χρόνια το εν λόγω μπουζουξίδικο ως μία από τις πρώτες επιλογές στη νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσας.

Φέτος όμως και εξαιτίας μιας αδυσώπητης κόντρας μεταξύ του ιδιοκτήτη της επιχείρησης και κατοίκων της περιοχής που κρατά από το 2004, ο Δήμος Νέας Ερυθραίας αποφάσισε την αναστολή της άδειας λειτουργίας του «Plaisir».

Η νυν υπουργός κυρία Χριστοφιλοπούλου θα γνώριζε (ως έμπειρη κρατικοδίαιτη πολυθεσίτισσα , σύμφωνα με το βιογραφικό της) ότι βάσει του Κώδικα βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας > Μέρος-ΙΙ > Κεφάλαιο-Ι > Αρθρο-231 (Αρθ-2 ΠΔ/23-2/6-3-87) στις περιοχές αμιγούς κατοικίας επιτρέπονται μόνο:

1. Κατοικία. 2. Ξενώνες μικρού δυναμικού (περί τις 20 κλίνες) 3. Εμπορικά καταστήματα που εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής (παντοπωλείο, φαρμακείο, χαρτοπωλείο κλπ) 4. Κτίρια κοινωνικής πρόνοιας 5. Κτίρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 6. Αθλητικές εγκαταστάσεις. 7. Θρησκευτικοί χώροι. 8. Πολιτιστικά κτίρια (και εν γένει πολιτιστικές εγκαταστάσεις).

Μπορεί το τελευταίο να αποτέλεσε μακροχρόνια ... «δυσνόηση» της κυρίας Χριστοφιλοπούλου που της επέτρεπε το μπουζουξίδικο να το θεωρεί ...πολιτιστικό κέντρο ! Όλα μπορεί να συμβούν σε αυτόν τον κόσμο!

Από την άλλη βέβαια θυμάμαι την κυρία Χριστοφιλοπούλου πριν δύο χρόνια να «έχει ανεβεί στα κεραμίδια» κατακεραυνώνοντας τον κ. Μαγγίνα διότι είχε υποπέσει σε παρόμοια ... «δυσνόηση» θεωρώντας την οικία αναψυκτήριο.

Δεν γνωρίζω τους ακριβείς δεσμούς της κυρίας υπουργού με… την θρησκεία , αλλά δεν μπορεί να μην έχει ακούσει το ..«Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω»!!!

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στη διαμάχη των κατοίκων με τους εκμισθωτές ,η υπουργός κυρία Χριστοφιλοπούλου και η οικογένεια της δεν έκανε κάποια ενέργεια υπέρ των κατοίκων, κάτι που εγείρει ΚΑΙ θέμα ηθικής τάξης !

Από ..... politis-gr