Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

4 Προτάσεις τίθενται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καμένων Βούρλων !!!

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Από τοn Γιάννη Φραγκούλη


Κάποιος θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις κ. Γ. Παπανδρέου!

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com



Τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της χώρας κ. Γιώργος Παπανδρέου συναντούσε τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ κ. Νίκολα Γκρούεφσκι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, η «κόκκινη γραμμή» των εθνικών μας θεμάτων έμοιαζε λίγο με... ανορθογραφία. Mε αφορμή όχι κάποιο θερμό επεισόδιο Τούρκων ή Σκοπιανών, αλλά από την προσωπική ιστοσελίδα του Έλληνα πρωθυπουργού!

Όπως αποκάλυπτε χθες το «ΘΕΜΑ», στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, www.papandreou.gr, προτείνεται η ανάγνωση του βιβλίου «Το βάσανο της Ιστορίας».

Στο βιβλίο αυτό διαστρεβλώνεται επικίνδυνα η Ελληνική Ιστορία από την αρχαιότητα έως σήμερα, ενώ παράλληλα δίνεται θεωρητικό «άλλοθι» για την κλιμάκωση της αλυτρωτικής πολιτικής των γειτόνων μας σε βάρος της χώρας μας.

Ο κ. Παπανδρέου από τις 15/09/2008 και στην υπο-ενότητα της ιστοσελίδας του με τίτλο «Θεωρήματα Βιβλίου» προτείνει το βιβλίο-πρόκληση σχετικά με τον «εθνικισμό στην Ελλάδα και την Τουρκία».

Προτείνει ένα βιβλίο, το οποίο, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει «εθνικιστικό κίνημα» την Επανάσταση του 1821 με την εφαρμογή «στρατηγικών εξαναγκασμού, προσηλυτισμού, εκδίωξης και εξόντωσης» εις βάρος των... Τούρκων, αμφισβητεί ευθέως την ελληνικότητα της Μακεδονίας και μιλά για «τουρκική» μειονότητα στην Ελλάδα .

Στη συγγραφική δουλειά των κυρίων Ουμούτ Οζκιριμλί και Σπύρου Σοφού, γίνεται αντιληπτό, από τον πρόλογο κιόλας του βιβλίου, ότι οι πάγιες και ανυποχώρητες θέσεις της Ελλάδας έναντι των διεκδικήσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο υποθηκεύονται, μια και χαρακτηρίζονται ....εθνικιστικές!

Στη σελίδα 14 του βιβλίου επίσης αναφέρει ότι :«Η απόσχιση ( της Ελλάδας) από την Οθωμανική Αυτοκρατορία αντιστοιχούσε σε έναν ακρωτηριασμό»,ενώ λίγο πιο κάτω στην σελίδα στη σελίδα 42 οι συγγραφείς αναφέρουν ότι : «Οι δεσμοί μεταξύ των Οθωμανών Ελλήνων και της αυτοκρατορίας μπορούν να περιγραφούν όπως ...η σχέση μεταξύ μίας μητέρας και των παιδιών της»,

Στη σελίδα 75 επιχειρείται ο επαναπροσδιορισμός της έννοιας του παιδομαζώματος υπό το πρίσμα του.... κοινωνικού μηχανισμού»!

Με βάση την πρωθυπουργική πρόταση προς άπαντες τους Έλληνες, τα πραγματικά κίνητρα των επαναστατημένων προγόνων μας μάλλον δεν θα πρέπει να αναζητούνται πια στη σκλαβιά 400 ετών, αφού η Επανάσταση «παρακινήθηκε από την οικονομική δυσαρέσκεια, από την αμφισβήτηση του φορολογικού συστήματος και των …τοπικών Οθωμανών αξιωματούχων» (σελ. 278).

Όσον αφορά στους αγωνιστές του 1821 που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας, «στην πραγματικότητα, το αντικείμενο διακύβευσής τους δεν ήταν η προσδοκία εκείνων που είχαν εμπλακεί στον πόλεμο να διεκδικήσουν συμμετοχή στο αναδυόμενο έθνος, αλλά η επιθυμία τους να ηγηθούν του αγώνα και να ...αποκομίσουν από αυτόν τα περισσότερα δυνατά οφέλη». (σελ. 83).

Υπό αυτό το πρίσμα «η έννοια της νεότερης Ελλάδας δεν ήταν τόσο προϊόν των διαδικασιών διαμόρφωσης εθνικής ταυτότητας εντός των ελληνόφωνων ή των χριστιανικών ορθόδοξων πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όσο αποτέλεσμα οικειοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς μιας "αποεδαφοποιημένης" ουτοπικής κλασικής Ελλάδας».(σελ. 162).

Οι Έλληνες, όπως αναφέρεται στο βιβλίο, «μέσω μιας ….διαστρεβλωμένης λογικής, κατά την οποία το όνομα "Μακεδονία" ήταν αποκλειστική ιδιοκτησία του ελληνικού έθνους» (σελ. 188) χρησιμοποίησαν μία σειρά μεθόδων για να επιτύχουν τους «εθνικιστικούς» τους στόχους.

«Ο πολιτικός λόγος, η αρχαιολογία και ο "επιστημονικός εθνικισμός" -μία εικονική βιομηχανία που αποτελούνταν από επιστημονικές και ημι-επιστημονικές εργασίες, εκδόσεις και εκδηλώσεις- επιστρατεύτηκαν για την υποστήριξη των ελληνικών ισχυρισμών» (σελ. 188)

Αυτό το βιβλίο προτείνεται επίσημα από τον Έλληνα Πρωθυπουργό!!!! Ούτε καν τα προσχήματα !!

Όπως ήταν αναμενόμενο, η σκοπιανή προπαγάνδα δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και μέσω των καθοδηγούμενων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της γείτονος χώρας επιχαίρει προκλητικά.

Η εφημερίδα «Νόβα Μασεντόνια» με τον τίτλο της στις 26/10/2009 «Ο Γιώργος Παπανδρέου διαφημίζει βιβλίο για τους εκδιωχθέντες Μακεδόνες» και η «Ούτρινσκι Βέστνικ» ακριβώς την επομένη με αναφορά στο ΠΑΣΟΚ, «Στην Ελλάδα προβλήθηκε βιβλίο για τους φυγάδες Μακεδόνες - Το ΠΑΣΟΚ πλέον δεν αποφεύγει την αλήθεια», καταγράφουν τον αέρα ενθουσιασμού που επικρατεί στις τάξεις της σκοπιανής διπλωματίας.

Ντρέπομαι ειλικρινά που ζω σ` αυτή την εποχή, όπου θα επαληθευθούν τα λόγια του κυνικού φιλόσοφου Αντισθένη: «Οι πόλεις χάνονται, όταν δεν μπορούν να ξεχωρίσουν πια τους ….κακούς από τους καλούς»!

Παραφράζοντας δε τον τίτλο του βιβλίου «Το βάσανο της Ιστορίας» θα ήθελα να απαντήσω τόσο στους συγγραφείς, όσο και στον κ. Γ. Παπανδρέου που …μας το συστήνει , ότι ... Το μεγαλύτερο βάσανο που μπορεί να υποστεί ένας λαός είναι η αφαίρεση της Ιστορίας του!

Από ...politis-gr

Στέλνουν βιογραφικά για να γίνουν γενικοί γραμματείς. ΦΥΓΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΛΟΓΩ «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ»


Αναρτήθηκε από ....energoipoliteskv.blogspot.com

Διαψεύδει ότι βρίσκεται στη λίστα ο Γ. Γλύκας και δηλώνει ότι θα ξαναείναι υποψήφιος για το δήμο Περάματος

Θέσεις γενικών γραμματέων υπουργείων ή περιφερειών διεκδικούν δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ από μικρούς δήμους σε όλη τη χώρα μετά την οριστικοποίηση ότι ο «Καποδίστριας 2» θα εφαρμοστεί στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Κι αυτό γιατί οι δήμοι τους αναμένεται να συγχωνευθούν με μεγαλύτερους, δηλαδή να καταργηθούν, με αποτέλεσμα με μαθηματική ακρίβεια να απωλέσουν τα αξιώματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στα βιογραφικά που συγκεντρώθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν και δημάρχων μικρών δήμων που το 2006 είχαν εκλεγεί είτε με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ είτε ακόμη και ως ανεξάρτητοι προερχόμενοι από το χώρο του κυβερνώντος κόμματος.

Ανάμεσα στα πιο γνωστά ονόματα ήταν αυτό του νυν δημάρχου Περάματος Γιάννη Γλύκα , ο οποίος, όπως λένε, οι «κακές γλώσσες» στην περιοχή του ακόμη και πριν την οριστικοποίηση εφαρμογής του «Καποδίστρια 2» έψαχνε να βρει τρόπο αποχώρησης από το δήμο μπροστά στον κίνδυνο να ηττηθεί από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχο Γιάννη Λαγουδάκο. Αντίστοιχες περιπτώσεις δημάρχων του ΠΑΣΟΚ που κινδυνεύουν είτε με είτε χωρίς τον «Καποδίστρια 2» φαίνεται ότι υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της χώρας με αποτέλεσμα η λίστα με τα βιογραφικά να είναι μεγάλη.

Πάντως, όπως διαμηνύεται από αρμόδιες πηγές, «οι περιπτώσεις των δημάρχων – γραμματέων δεν απασχολεί την κυβέρνηση». Γεγονός το οποίο σημαίνει ότι κανένα από τα συγκεκριμένα βιογραφικά δεν έχει προκριθεί. Άλλωστε, όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές «με αυτό το σκεπτικό γιατί να μην προτιμούσαμε αποτυχόντες βουλευτές;».

Διαψεύδει ο Γ. Γλύκας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του δήμου Περάματος σχετικά με δημοσίευμα της αυτοδιοίκησης gr., αναφέρεται ότι ο δήμαρχος Γιάννης Γλύκας δεν έχει καταθέσει αίτηση για θέση Γενικού Γραμματέα Υπουργείων ή Περιφερειών και ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Μάλιστα, ο δήμαρχος επιθυμεί ως αντίπαλό του τον κ. Γιάννη Λαγουδάκο και παρακαλά να μην τον αλλάξουν, μιας και τόσοι τον αμφισβητούν (ανεξαρτητοποίηση 5 εκ των 6 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης). "Η μάχη θα δοθεί με οποιοδήποτε τρόπο, με ή χωρίς «Καποδίστρια 2». Στηρίζουμε, βέβαια, τον «Καποδίστρια 2» αρκεί να συνοδευτεί με τους ανάλογους όρους για την τοπική αυτοδιοίκηση", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, γίνεται μια απαρίθμηση των μεγάλων έργων της Δημοτικής Αρχής του Γιάννη Γλύκα. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί: ο δεύτερος δρόμος έχει δοθεί στην κυκλοφορία-συνεχίζεται βέβαια η προσπάθεια για την ολοκλήρωση του-, το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» εγκαινιάστηκε στις 4 Ιουλίου του 2009, ενώ έχουν παραδοθεί στον Περαμαϊκό λαό το Α’ ΚΑΠΗ, το 5ο Νηπιαγωγείο, το ανακαινισμένο Ειδικό Σχολείο, το ανακαινισμένο γήπεδο της Πρόνοιας καθώς και το κλειστό γυμναστήριο της Πρόνοιας, η πλήρως ανακαινισμένη πλατεία πρώην Κωνσταντινουπολιτών και νυν Τζορμπατζόγλου, αφιερωμένη στην μνήμη του πρώτου Δημάρχου της πόλης μας.

Επιπλέον, επιλύθηκε το πρόβλημα της Ψυτάλλειας, η περιοχή της Χωράφας παραχωρήθηκε στο δήμο από το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ επετεύχθη και η νομιμοποίηση του παζαριού, δίνοντας τέλος στο παρεμπόριο.

Τέλος, σπουδαία έργα είναι υπό παράδοση, όπως το Μουσείο Ναυπηγικής Τέχνης, στο Δυτικό Άκρο. Άμεσα πρόκειται να εγκαινιαστεί ο νεοκατασκευασμένος Βρεφονηπιακός Σταθμός στα Ικαριώτικα, καθώς και το ΚΕΦΟ, όπου θα στεγαστούν οι Γιατροί του Κόσμου, προσφέροντας δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες. Επιπλέον, υπό παράδοση είναι ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός στην Αγία Παρασκευή, η ανακαίνιση του γηπέδου Περάματος, το 2ο ΚΕΠ στο Ικόνιο, το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο στο Ικόνιο και η κατασκευή σκέπαστρου στο κολυμβητήριο. Δρομολογούνται ακόμα αναπλάσεις σε μεγάλες εκτάσεις της πόλης μας, όπως στην πλατεία Πρόνοιας, πλατεία Δημητριάδη, στον Αρμό, στο Δυτικό Άκρο και στην είσοδο της πόλης.

Από ....aftodioikisi.gr

Γιορτή τσίπουρου την Κυριακή στον Μπράλο

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com



Γιορτή τσίπουρου συνδιοργανώνουν ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μπράλου, σε συνεργασία με τον Γεωργικό Πιστωτικό Συνεταιρισμό, και ο Δήμος Αμφίκλειας στο Κοινοτικό κατάστημα της πλατείας στον Μπράλο, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου από τις 12.00. Θα συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων Αλιάρτου και Μώλου.

Από ..paratiritisfthiotidas.gr

Απέσυρε την υποψηφιότητα του ο Αβραμόπουλος

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com



Απέσυρε την υποψηφιότητα του για την ηγεσία της ΝΔ ο Δ. Αβραμόπουλος, μετά και την απόρριψη της πρότασης του στην Κεντρική Επιτροπή, να ψηφίσουν και οι φίλοι του κόμματος στις εκλογές. Το γεγονός θεωρήθηκε σαν προσωπική του ήττα, ενώ πλέον το ερώτημα είναι το ποιον- και εάν- θα στηρίξει στη συνέχεια της κούρσας για τη διαδοχή.

Στη δήλωση του ο κ. Αβραμόπουλος αφήνει αιχμές αναφορικά με τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου, διευκρινίζει ότι επέμεινε για ψηφοφορία από τη βάση του κόμματος, καθώς και ότι κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής αποδέχθηκε μια λύση που δεν απηχεί τις προσωπικές του απόψεις.

Η δήλωση Αβραμόπουλου

Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι εξ αρχής επέμεινε σε μία αναγκαία προϋπόθεση: "Να ανοιχτεί το Κόμμα προς την κοινωνική του βάση, πέραν δηλαδή των οργανωμένων μελών, να άνοιγε η πόρτα για τους φίλους και τους οπαδούς μας, που θα ήσαν οι εγγυητές της ενότητάς μας και οι πρωταγωνιστές της ανανέωσής μας και κατέβαλα κάθε προσπάθεια να πείσω τους συνυποψηφίους μου και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής".

Και προσθέτει: "Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, που θα ελάμβανε τις αποφάσεις για τις αναγκαίες αλλαγές του Καταστατικού μας, αποδέχθηκα μία λύση που, ενώ δεν απηχούσε τις πραγματικές προσωπικές μου απόψεις, έκρινα, ότι ήταν επιβεβλημένη στο όνομα της αποτροπής άμεσου κινδύνου για τη συνοχή της παράταξής μας".

"Με την τροπή που παίρνουν, ακόμα και σήμερα τα πράγματα, μετά την προχθεσινή Συνεδρίαση, θεωρώ, ότι πρέπει να ολοκληρώσω το βήμα που έκανα στην Κεντρική Επιτροπή, παίρνοντας αποφάσεις, που υπαγορεύει η συνείδηση και οι αρχές μου με γνώμονα τη διαφύλαξη της ενότητας του Κόμματος και την εξασφάλιση της υπέρβασης της κρίσης του" σημειώνει ο πρώην υπουργός Υγείας και τονίζει: "Δεν επιθυμώ να είμαι μέρος αυτής της κρίσης. Αρνούμαι να γίνω μέρος αυτής της εσωτερικής σύγκρουσης".

"Επιθυμώ να είμαι συντελεστής παραγωγής μιας νέας πολιτικής, με όρους, που θα προετοιμάζουν το μέλλον, χωρίς να αναπαράγουν το παρελθόν και τους διχασμούς του. Για το λόγο αυτό, αποσύρω τη υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Κόμματος" επισημαίνει ο κ. Αβραμόπουλος και συμπληρώνει: "Εξακολουθώ να θεωρώ, ότι οι διαδικασίες εκλογής της νέας ηγεσίας δεν πρέπει να εξελιχθούν σε διαδικασίες οποιασδήποτε αμφισβήτησης και κυρίως της αποτελεσματικότητας των αναγεννητικών προσπαθειών της παράταξής μας".

"Είναι αυτή, μία ακόμα σημαντική συνεισφορά μου την κρίσιμη τούτη ώρα, στην ταχύτερη δυνατή επίλυση του προβλήματος της ηγεσίας, με τρόπο, όμως, που να συνδυάζει την επιλογή της νέας ηγεσίας με την απάντηση κρίσιμων ερωτημάτων ταυτότητας και ιδεολογίας. Επιλέγω, δηλαδή, η περαιτέρω συμβολή μου να είναι συμβολή αρχών και ιδεών, μακριά από δεύτερες σκέψεις και υστεροβουλία. Παραμένω σταθερά στην πρώτη γραμμή της συλλογικής μας προσπάθειας", καταλήγει.

Σε θέση μάχης Ντόρα- Σαμαράς

Σε θέσεις μάχης τα επιτελεία των υποψηφίων αρχηγών της ΝΔ με τη προσοχή να εστιάζεται στην κόντρα Ντόρας Μπακογιάννη και Αντώνη Σαμαρά, ιδίως μετά την "έκρηξη" Μεϊμαράκη στην Κ.Ε του κόμματος το Σάββατο.

Ο Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας από τα Ιωάννινα στις αιχμές Μεϊμαράκη σημείωσε: "Κάποιοι έχασαν την ψυχραιμία τους. Εγώ δεν χάνω τη δική μου. Έχω ευθύνη απέναντι στην ενότητα, απέναντι στο μέλλον της παράταξης. Προκλήσεις δεν με αγγίζουν, δεν πτοούμαι".

Η κ. Μπακογιάννη, η οποία κάλυψε τον κ. Μεϊμαράκη υποστηρίζοντας ότι δεν προχώρησε σε ύβρεις αλλά αναφέρθηκε σε ιστορικά γεγονότα, μιλώντας στον flash 96 τόνισε: "Όλοι κρινόμαστε για την πορεία μας μέχρι τώρα, αλλά θα κριθούμε κυρίως με όρους μέλλοντος". Η υποψήφια αρχηγός της ΝΔ, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "το αύριο θα τους βρει όλους ενωμένους" και επεσήμανε: "Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας, να μη στρουθοκαμηλίσουμε".

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μεϊμαράκη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είπε: "Ο κ. Μεϊμαράκης ήταν από τους καλύτερους υπουργούς της ΝΔ, αλλά νομίζω ότι στην παρούσα φάση θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός, γιατί οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για την ενότητα της παράταξης".

Υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη τάχθηκε ο Μιλτιάδης Έβερτ. Σε γραπτή του δήλωση ο τέως πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει ότι η ανάδειξη της κ. Μπακογιάννη στην ηγεσία θα δημιουργήσει προοπτικές ώστε το κόμμα να επανέλθει στην εξουσία.

Από ...Nooz.gr

Πολιτική ήττα της Ντόρας...

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com



Του Θωμα Ακρωτηριανάκη

Η διατύπωση της ΚΕ της ΝΔ έχει ως εξής: "Στην ψηφοφορία για την εκλογη προέδρου έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν τα μέλη που επιβεβαιώνουν την εγγραφη τους και οι οπαδοι και οι προσκείμενοι που θα γίνουν μέλη κατα τη διάρκεια της ψηφοφορίας με την εγγραφη τους στην ηλεκτρονικη βάση του κόμματος".
Δηλαδη ψηφίζουν τα μέλη, αλλα και ταυτόχρονα είναι πιο εύκολο για τους οπαδους και τους προσκείμενους της ΝΔ να γίνουν μέλη, και μάλιστα αυτομάτως, καταργείται η ατομικη αίτηση και η σύσταση απο δύο μέλη. Έτσι θα ψηφίσουν πιο πολλοι, σχεδον όσοι θα ψήφιζαν αν περνούσε το σύστημα του ΠΑΣΟΚ με τους φίλους.
Πιστεύω προσωπικα ότι...

αυτη η έκβαση αποτελει πολιτικη ήττα της Dora's,ενω φάνηκε επιφανειακα ότι δήθεν πέρασε αυτο που ήθελε. Στο δε συνέδριο δεν μπορει απόλυτα να αποκλειστει ότι θα υιοθετηθεί η αρχικη πρόταση Αβραμόπουλου, που ουσιαστικα είναι το προαναφερόμενο σύστημα ΠΑΣΟΚ.

Από press.gr

ΠΡΑΞΕΙΣ ΖΩΗΣ «Αιμοδοσία – Δωρεά Οργάνων» από τον Σύλλογο ΣΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ και το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com



Ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος ΣΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ και το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, διοργανώνουν από κοινού εκδήλωση με τίτλο ΠΡΑΞΕΙΣ ΖΩΗΣ «Αιμοδοσία – Δωρεά Οργάνων», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, στις 6:30 το απόγευμα, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στα θέματα αυτά.
Οι παραπάνω φορείς, σε συνεργασία...

... με τον τηλεοπτικό σταθμό STAR Κεντρικής Ελλάδας, διοργανώνουν την ίδια ημέρα Τηλεμαραθώνιο, με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας, η οποία θα δωρισθεί στο Νοσοκομείο.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας, της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, της Νομαρχίας Φθιώτιδας και του Δήμου Λαμιέων.

Ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος ΣΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ σε ανακοίνωσή του για την εκδήλωση, μεταξύ άλλων αναφέρει:

Μια δημοκρατική κοινωνία, προκειμένου να είναι συνεπής με τις θεμελιώδεις αξίες της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, πρέπει να δημιουργήσει προϋποθέσεις για την ανάμειξη και την ενεργό συμμετοχή όλων των πολιτών σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής στα πλαίσια της εθελοντικής προσφοράς.
Δεδομένου, συνεπώς, ότι η συνειδητοποίηση αφενός και η ενδυνάμωση αφετέρου της εταιρικότητας μεταξύ όλων των κοινωνικών συντελεστών είναι τόσο δημιουργική όσο και επιβεβλημένη, παρακαλούμε, απευθυνόμενοι στην κοινωνική ευαισθησία σας, να συστρατευθείτε στην κοινή προσπάθεια να δημιουργηθεί μια κοινωνία πολιτών με συνείδηση δωρητή για να ανταποκριθούμε με επάρκεια στις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού, ώστε να εδραιώσουμε το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο δίκτυο κοινωνικού εθελοντισμού και αλληλεγγύης, δύνανται να καταθέτουν τις προσφορές τους στους κάτωθι λογαριασμούς:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 396/296245-43
ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ : 5163-044658-873
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 291 04 003440 25
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ : 9833706
ALPHA BANK : 210-002101 - 338118
Μετά το πέρας του τηλεμαραθώνιου, προς διασφάλιση της διαφάνειας αλλά και ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης, όλες οι προσφορές, ανεξαρτήτως ποσού, θα καταγραφούν και βιβλιοδετηθούν.
Δεδομένου ότι το θέμα της έλλειψης αίματος και διαθέσιμων μοσχευμάτων δεν είναι στη βάση του νομικό ή νομοθετικό, αλλά βαθιά ανθρώπινο και κοινωνικό, καθώς δείχνει την αληθινή ποιότητα των δεσμών της κοινωνίας μας, σας καλούμε να ενστερνιστείτε τον στόχο μας και να συμμετέχετε ενεργά και συνειδητά στην εκδήλωση, γιατί «Στην ανθρωπιά πρέπει να είμαστε γενναιόδωροι».

Από ...LamiaNews

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "σέντρα"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com