Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Κλίμα - Σάββατο 24 Οκτωβρίου

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

Εκδήλωση των Νέων Πράσινων στις 11πμ στην Ερμού (Καπνικαρέα)

Έξι βδομάδες απέμειναν μέχρι τη Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης για το κλίμα. Μια Συνδιάσκεψη που είχε χαρακτηριστεί ως πιο κρίσιμη των τελευταίων 200 ετών γιατί σε αυτήν θα διαμορφωθεί το πλαίσιο της διεθνούς ανταπόκρισης απέναντι στην μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας, την κλιματική αλλαγή.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως κυριολεκτικά έχουμε μόλις πέντε χρόνια να σώσουμε την ανθρωπότητα όπως τη γνωρίζουμε. Οι παγκόσμιες εκπομπές πρέπει να αρχίσουν να μειώνονται από το 2015 και να πέσουν αρκετά κάτω από το μισό μέχρι το 2050. Στις πλούσιες χώρες όπως η Ελλάδα οι μειώσεις πρέπει να είναι πολύ πιο δραστικές.

Δυστυχώς οι κυβερνήσεις φαίνεται να έχουν εγκαταλείψει κάθε φιλοδοξία και να αρνούνται να σταθούν στο ύψος της ιστορικής τους ευθύνης.

Η κοινωνία των πολιτών ενεργοποιείται σε όλον τον κόσμο απαιτώντας από τη διεθνή κοινότητα συγκεκριμένες δεσμεύσεις και δράσεις για να αποφύγουμε ένα κλιματικό χάος. Οποιεσδήποτε πολιτικές αποφάσεις δεν είναι συμβατές με τα αιτήματα των επιστημόνων είναι απλά απαράδεκτες.

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της οργάνωσης-ομπρέλα 350.org1 πραγματοποιούνται σε όλον τον κόσμο συντονισμένες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και διαμαρτυρίας. Ήδη έχουν προγραμματιστεί πάνω από 4000 εκδηλώσεις σε 170 χώρες.

Στην Ελλάδα, οι Νέοι Πράσινοι καλούν τους Αθηναίους πολίτες στις 11πμ στην Ερμού στο ύψος της Καπνικαρέας σε εκδήλωση - περίπατο στους δρόμους της Αθήνας και στο Μετρό.

Επιστολές Μπακογιάννη προς ανθυποψηφίους

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

Με επιστολή που απέστειλε προς τους συνυποψηφίους της για την αρχηγία της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε να δεσμευθούν όλοι για τους όρους που θα κινηθούν στην προεκλογική περίοδο.

Όροι που, όπως χαρακτηριστικά τονίζει στην επιστολή της,"θα διασφαλίζουν τον πρώτιστο στόχο μας που είναι κοινός: η ενότητα της παράταξης και η γρήγορη ανασυγκρότησή της". Η κ. Μπακογιάννη προτείνει να υπάρξει μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα και εν τη γεννέση τους φαινόμενα παρεκτροπής από υποστηρικτές τους.

"Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι η πορεία προς την εκλογή θα είναι μια πορεία όπου θα κυριαρχούν η πολιτική και οι νέες ιδέες που θα ανανεώσουν την αξιοπιστία και τη δυναμική της παράταξής μας. Είναι, νομίζω, αυτονόητο ότι ακρότητες, προσωπικές επιθέσεις, προσβλητικές εκφράσεις και χαρακτηρισμοί, χρειάζεται οπωσδήποτε να αποφευχθούν. Κυρίως πρέπει να αποφύγουμε να υπάρχουν εντάσεις και προστριβές μεταξύ των στελεχών της ΝΔ στα μέσα ενημέρωσης. Πιστεύω ότι κανείς από εμάς δεν πρόκειται να διολισθήσει σε τέτοιες πρακτικές. Όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει απαραιτήτως και για τον κάθε ένα υποστηρικτή μας. Γι’ αυτό και προτείνω να υπάρχει μια ανοιχτή γραμμή μεταξύ μας, ώστε να έχουμε κοινή αντιμετώπιση και αντίδραση στην περίπτωση που κάποιος εκ των υποστηρικτών μας παρεκτραπεί."

Η κ. Μπακογιάννη απέστειλε επιστολή και στον Αρη Σπηλιωτόπουλο με την οποία απαντά θετικά στις προτάσεις που ο πρώην Υπουργός κατέθεσε για το μέλλον της ΝΔ. Η υποψήφια για την αρχηγία του κόμματος τονίζει μεταξύ άλλων: " Πολλά από αυτά που θέτεις σε πρώτη προτεραιότητα τα έχω ήδη προτείνει και έχω δεσμευτεί δημόσια για την προώθηση τους. Πιστεύω ότι νέες ιδέες, όπως το Συμβούλιο Δεοντολογίας, η συγκρότηση σκιώδους κυβέρνησης, η καθιέρωση του θεσμού του forum που προτείνεις, είναι εξαιρετικά χρήσιμες προτάσεις. Εκτιμώ ότι όλα αυτά θα τα συζητήσουμε πριν και μετά το Συνέδριο για να κάνουμε μία μεγάλη, νέα ευρωπαϊκή κεντροδεξιά".

Απάντηση Αβραμόπουλου

Ο Δ. Αβραμόπουλος, ερωτηθείς αναφορικά με την επιστολή, που απέστειλε η κ. Μπακογιάννη, δήλωσε: "Είναι αυτονόητο, ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας, να υπάρχει αλληλοσεβασμός, αλληλοεκτίμηση και αλληλεγγύη. Αυτά επαναλαμβάνω σε κάθε τόνο και σε κάθε ευκαιρία, από την πρώτη ημέρα. Όσο για δημόσιες συζητήσεις σε κομματικό ακροατήριο, αυτό ούτως ή άλλως θα γίνει και στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο. Το σημαντικότερο όμως είναι, αφού πλέον απευθυνόμαστε στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, όπως είχα εισηγηθεί και στην Οργανωτική Επιτροπή, να διοργανωθεί δημόσια συζήτηση στην τηλεόραση και αν υπάρξει δεύτερος γύρος, μία ακόμα, πριν από την τελική εκλογή".

Aπάντηση Σαμαρά

Στην απαντητική επιτστολη προς την Ντόρα Μπακογιάννη, ο Αντώνης Σαμαρας τονίζει ότι οι οποιες διαφοροποιήσεις δεν θα πρέπει να ευτελιστούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις: "Είναι αυτονόητη η υποχρέωση όλων μας, να τηρήσουμε έναν κώδικα ορθής συμπεριφοράς. Και όπως γνωρίζεις αυτό πράπω, εκφράζοντας την εντολή όλης της Παράταξης για ενότητα μεταξύ μας και ισχυρή Αντιπολίτευση απέναντι στο ΠΑΣΟΚ: Οι όποιες διαφοροποιήσεις δεν θα πρέπει να ευτελιστούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις, ούτε και θα πρέπει τα ΜΜΕ να γίνουν πεδίο μεταξύ μας προστριβών. Η προγραμματισμένη μου επίσκεψη στην περιφέρεια, δεν μου επιτρέπει να συναντηθούμε τις αμέσως επόμενες ημέρες. Χρήσιμο θα ήταν όμως, οι υποψήφιοι να επικοινωνήσουμε την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να βρεθεί από κοινού ο κατάλληλος χρόνος".

Κεντρική Επιτροπή

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ το Σάββατο 31/10.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει την ομιλία του Κώστα Καραμανλή και την εισήγηση του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Εκτάκτου Συνεδρίου, Δημήτρη Σιούφα, με την οποία παρουσιάζεται η κοινή και ομόφωνη πρόταση των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων ως προς την τροποποίηση του Καταστατικού. Στη συνέχεια θα τοποθετηθούν οι υποψήφιοι και θα ληφθεί η σχετική απόφαση.

Από ....Nooz.gr

Kαταργούνται οριστικά τα stage σε Δημόσιο και ΟΤΑ

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Οριστικό τέλος στα προγράμματα stage στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ βάζει η κυβέρνηση, μετά από διυπουργική σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών, υπό τον Θ. Πάγκαλο. Όπως ανακοινώθηκε, δεν θα πληρωθούν όσοι προσελήφθησαν σε πρόγραμμα stage μετά την προκήρυξη των εκλογών.

Ερωτηθείς ο κ. Πάγκαλος για τα θέματα που έχουν προκύψει με τη μοριοδότηση, είπε ότι είναι θέμα που θα ληφθεί υπόψη από το ΑΣΕΠ και όσους επεξεργαστούν αυτή τη λύση.

Για το ίδιο θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής είπε ότι όταν υπάρξουν αποφάσεις, θα ανακοινωθούν, προσθέτοντας ότι “θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε όσο πιο δίκαια γίνεται”.

Η διυπουργική σύσκεψη κατέληξε σε πέντε βασικά σημεία:

α. στο εξής καταργούνται και απαγορεύονται τα Stage στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους ΟΤΑ.

β. στον ιδιωτικό τομέα είναι δυνατόν να λειτουργήσουν τα Stage ως μαθητεία, εφόσον ισχύουν όλες οι απαραίτητες εγγυήσεις και χρηματοδοτούνται κυρίως από κοινοτικά κονδύλια. Ερωτηθείς στο σημείο αυτό ο κ. Πάγκαλος διευκρίνισε ότι η μια πλευρά των εγγυήσεων περιλαμβάνει ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και πρόσληψη εργαζομένων με Stage, ενώ σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά είπε ότι θα ισχύσουν οι κανόνες κοινωνικής ασφάλισης, που ισχύουν για όλους, δηλαδή η τριμερής ασφάλιση με συμμετοχή εργοδοτών, κράτους και εργαζομένων.

γ. τα Stage που συνήφθησαν μετά την αναγγελία της ημερομηνίας των εκλογών είναι παράνομα, έγιναν για προφανείς ψηφοθηρικούς σκοπούς και ως εκ τούτου δεν ισχύουν.

δ. Stage οποιασδήποτε διάρκειας που λήγουν δεν θα ανανεώνονται.

ε. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού το οποίο θα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πέραν αυτών θα προχωρήσει για την κάλυψη άμεσων και πραγματικών αναγκών στο δημόσιο, σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και στους ΟΤΑ, όπως αυτές αντικειμενικά θα προσδιοριστούν, στην προκήρυξη θέσεων για τη σύναψη συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου. Η διαδικασία της πρόσληψης θα πραγματοποιηθεί με την ευθύνη και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ και θα διασφαλίζει αξιοκρατία και ισονομία για όλους τους Ελληνες.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη εργαζόμενοι σε καθεστώς stage στο Δημόσιο, μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Θ. Πάγκαλος είπε ότι "κάθε έλληνας πολίτης έχει το δικαίωμα να προσφύγει στα δικαστήρια και να διεκδικήσει το δίκιο του".

Ερωτηθείς ο Ανδρέας Λοβέρδος για τον αριθμό των απασχολουμένων με Stage, είπε ότι μετά βεβαιότητας είναι 23.000, ενώ αγνοείται ο αριθμός των όσων προσελήφθησαν με αυτά, μετά την προκήρυξη των εκλογών.

Σχετικά με τις ασφαλιστικές δικλείδες που προβλέπονται ώστε το σημερινό καθεστώς που ισχύει με τα stage στο δημόσιο τομέα να μη μεταφερθεί στον ιδιωτικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις του περιορισμένου χρονικού ορίζοντα και του ηλικιακού περιορισμού, καθώς επίσης και στη χρηματοδότηση με πόρους από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Στη σύσκεψη αναζητήθηκε η λύση για την τύχη των εργαζόμενων σε αυτά τα προγράμματα και το τι μέλλει γενέσθαι στο ευρύτερο Δημόσιο, καθώς είναι πολλοί οι συμβασιούχοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η απομάκρυνση τους αναμένεται να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα σε νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι σε αυτό το καθεστώς αντιδρούν στην προοπτική να μείνουν άνεργοι, ενώ αρκετοί εκφράζουν την απόφαση τους να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Εξ άλλου, ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τις συμβάσεις έργου ως μια μορφή εξαρτημένης εργασίας με διαφορετική νομοτυπική μορφή και είπε ότι "θα επανεξεταστούν όλες οι συμβάσεις έργου, ώστε να μείνουν αυτές που καλύπτουν έκτακτες ανάγκες και τυποποιούνται και νομικά σε αυτό που ονομάζουμε σύμβαση έργου".

Επίθεση σε ΝΔ

Ο κ. Πάγκαλος εξαπέλυσε επίθεση κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι χρησιμοποίησε τα παιδιά που εργάζονται σε καθεστώς stage και τις οικογένειες τους "για την πολιτική ομηρεία τους ώστε να μετατραπούν σε σκληρούς υποστηρικτές της ΝΔ". "Το ΠΑΣΟΚ είχε διακηρύξει την αντίθεση του στην ευκαιριακή και ανασφάλιστη εργασία" πρόσθεσε.

"Η φαυλότητα της ΝΔ είναι που δημιούργησε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με γενναιότητα", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Γ. Πεταλωτής τόνισε ότι ισχύουν οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ενώ εξαπέλυσε βολές κατά της ΝΔ λέγοντας ότι “κάποιοι άνθρωποι, αντί να ζητούν συγγνώμη και αντί να κρυφτούν, βγαίνουν σήμερα και μιλάνε ως υπερασπιστές αυτών των νέων ανθρώπων, τους οποίους είχαν καταστήσει ομήρους των πελατειακών τους συμφερόντων”.

Στη σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο, έλαβαν μέρος ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ παραβρέθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Την Πέμπτη διεξήχθη άτυπο υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

"Για εργασιακό ρεβανσιστικό μεσαίωνα" κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. "Η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων δείχνει ότι το βαθιά κομματικό ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει όσα χρόνια, όσες ηγεσίες και αν περάσουν. Η σημερινή απαράδεκτη απόφαση έχει τραγικές συνέπειες για δεκάδες χιλιάδες νέους, που, από τη μία στιγμή στην άλλη, μένουν χωρίς τίποτα, κυριολεκτικά στον δρόμο" είπε.

Συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι "η ανεργία, η άρνηση κάθε προοπτικής με την κατάργηση της μοριοδότησης, αυτός είναι ο πραγματικός εργασιακός μεσαίωνας, αποτέλεσμα του άλλου ρεβανσιστικού μεσαίωνα, στον οποίο, όπως φαίνεται, διολισθαίνει το δήθεν ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ". Πρόσθεσε ότι "η κυβέρνηση της ΝΔ το 2004 μερίμνησε για τους χιλιάδες συμβασιούχους" και διαβεβαίωσε τους νέους ότι η ΝΔ θα είναι δίπλα τους, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση.

"Ο ελληνικός λαός θα κρίνει την απίστευτη εκδικητικότητα που δείχνει η κυβέρνηση απέναντι σε χιλιάδες νέα παιδιά. Ευθύνη της ΝΔ., για την οποία και προσωπικά δεσμεύομαι, είναι να προσφέρει στους απολυόμενους την απαραίτητη νομική υποστήριξη" δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

"Η κυβέρνηση, που χειροκροτεί ο ΣΕΒ, καταλαβαίνει την αρχή της ισότητας και της δικαιοσύνης ως κάτι ανάμεσα στην εξαθλίωση της ανεργίας και στο καθεστώς της γαλέρας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχετικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα stage. "Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο πρέπει ενωμένοι να δώσουν μάχη για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης δήλωσε: "Οι μεν της Ν.Δ. με τα stage υπήρξαν αδίστακτοι έμποροι ελπίδας, οι δε του ΠΑΣΟΚ., γίνονται δήμιοι των ελπίδων αυτών. Και οι δύο θα πρέπει να ντρέπονται. Η μονιμοποίηση σκοντάφτει στα τεράστια ελλείμματα, ο διωγμός θα δημιουργήσει παρενέργειες στην αγορά. Δικός τους ο γκρεμός, δικό τους και το ρέμα".

Ο ΣΥΝ ανακοίνωσε: "Οι απασχολούμενοι σε προγράμματα stage πληρώνουν τα σπασμένα των πολιτικών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. αφού και τα δύο κόμματα από το 1996 χρησιμοποίησαν τα stage ως εργαλεία πελατειακών σχέσεων. Εμείς επιμένουμε στις προτάσεις μας:

1. Τα προγράμματα stage, πρέπει να καταργηθούν και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Όσοι απασχολούνται με τρέχουσες συμβάσεις stage πρέπει να ασφαλιστούν και να παίρνουν τον κατώτερο μισθό. 2. Να προκηρυχθούν άμεσα διαγωνισμοί μέσω ΑΣΕΠ για να καλυφθούν οι χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις στην υγεία, στην παιδεία, στην κοινωνική πρόνοια, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην πολιτική προστασία. 3. Να καλυφθούν αναδρομικά από το δημόσιο ή τον ΟΑΕΔ οι ασφαλιστικές εισφορές για σύνταξη όσων εργάστηκαν με stage και να τους αναγνωριστεί η εργασιακή εμπειρία τους με ειδική μοριοδότηση ανάλογα με το χρόνο απασχόλησής τους".

Από ...Nooz.gr

Τα σκουπίδια δεν είναι για πέταμα!!!

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com


του Κωνσταντίνου Μιχαλίτση

Με αφορμή το δημοσίευμα του ΛΑΜΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ “Έρχονται πρόστιμα για τα σκουπίδια”

Όσα πρόστιμα και να «πέσουν», όσες συζητήσεις και αν γίνουν, για το ποίες μελέτες πρέπει να εκπονηθούν και που πρέπει να δημιουργηθούν ΧΥΤΑ (αν και είναι ξεπερασμένος θεσμός βάση Κοινοτικής Νομοθεσίας - Οδηγία 31/1999 (άρθρο 5) και της Εθνικής Νομοθεσίας με την ΚΥΑ 50910/2727/2033 ΦΕΚ Β.΄1909/2003 (Παράρτημα ΙΙ, Β.Ι.2 Στόχοι σελ. 26099) σε συμμόρφωση προς την Οδηγία 31/1999) ή ΧΥΤΥ, όσους κάδους ανακύκλωσης και μη, να βάλουμε, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα το ουσιαστικό αν πρώτα εμείς οι ίδιοι δεν ευαισθητοποιηθούμε με το θέμα των απορριμμάτων.

Η σύγχρονος πολιτισμός μας είναι στενά δεμένος με την μεγάλη παραγωγή σκουπιδιών που η συσσώρευση τους προκαλεί μεγάλα προβλήματα. Να μην παράγουμε σκουπίδια είναι αδύνατον. Όμως πρέπει κάτι να κάνουμε για να μειώσουμε τις επιπτώσεις από αυτά.

Ας προσπαθήσουμε να παράγουμε όσο γίνεται λιγότερα σκουπίδια

Ας ανακυκλώνουμε ότι μπορεί να ανακυκλωθεί

Να συζητάμε με τους γνωστούς και τους φίλους μας για τα προβλήματα που προκαλούν τα σκουπίδια και για το πως μπορεί να λυθεί αυτό το πρόβλημα.

Ας μην πετάμε χωρίς, δεύτερη σκέψη, οπουδήποτε ότι δεν μας χρειάζεται.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου του οικιακού μας κάδου σκουπιδιών μπορεί να ανακυκλωθεί. Το χαρτί, τα μέταλλα, το γυαλί, το πλαστικό και τα οργανικά υπολείμματα των τροφών μας ανακυκλώνονται.

Ας υπάρξει άμεση δραστηριοποίηση και αλλαγή νοοτροπίας από πλευράς Ο.Τ.Α. , Τ.ΕΔ.Κ. και Νομαρχίας για την μελλοντική διαχείριση των απορριμμάτων.
Ας προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα σε σύγχρονες και οριστικές λύσεις, φιλικές προς το περιβάλλον.
Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να αλλάξουμε παρωχημένες νοοτροπίες δείχνοντας ότι έχουμε ΕΜΕΙΣ πρώτα τη θέληση να αλλάξουμε και να σεβαστούμε απόλυτα το περιβάλλον που μας φιλοξενεί και στο οποίο θα μεγαλώσουν και οι επόμενες γενιές, τα παιδιά μας.

Ας κληρονομήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον στα παιδιά μας.

Από ...LamiaNews

Κατάληψη των διοδίων στην Τραγάνα την 28η Οκτωβρίου

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

Το δικό τους "ΟΧΙ" στα διόδια με κατάληψη των διοδίων και την ελεύθερη πρόσβαση των αυτοκινήτων θα γιορτάσουν την ημέρα της επετείου του "ΟΧΙ" οι κάτοικοι της Τραγάνας Φθιώτιδας και των γύρω περιοχών.
Η Συντονιστική Επιτροπή του Τ.Δ. Τραγάνας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει...

Διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας,την Ανατολική Φθιώτιδα.

Χτες: Η μετακίνησή μας από τα χωριά μας προς την πόλη της Αταλάντης, που είναι η πρωτεύουσα της Επαρχίας Λοκρίδας, δεύτερη πόλη του Νομού Φθιώτιδας και διαθέτει όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες της περιοχής, όπως και η μετακίνηση από και προς την Πρωτεύουσα του Νομού μας την Λαμία, γινόταν μέσω του Εθνικού Δικτύου, και δεν επιβαρυνόμαστε με διόδια. Βέβαια πληρώναμε ένα βαρύ φόρο και αυτός ήταν σε αίμα, στο γνωστό «Πέταλο του Μαλιακού».
Επίσης η μετακίνησή μας προς την Αθήνα, όσο έλεγχε το Ελληνικό Δημόσιο τα διόδια, ήταν στο μισό περίπου κόστος απ’ ότι είναι σήμερα που ελέγχονται από τους ιδιώτες. Χρησιμοποιούσαμε το Επαρχιακό Δίκτυο για τις μετακινήσεις μας στα χωράφια μας.

Σήμερα: Οι εταιρείες εκμετάλλευσης των Εθνικών Οδών έβαλαν
α) στα υπάρχοντα μετωπικά διόδια της Τραγάνας αντίτιμο για την κατεύθυνση πρός την Λαμία και
β) νέα πλευρικά διόδια στο Κόμβο της Τραγάνας. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ότι πλέον πληρώνουμε με το που βγαίνουμε από το σπίτι μας για να πάμε σε οποιαδήποτε δουλειά μας (στην εργασία μας (που βρίσκεται σε διπλανό χωριό ή πόλη), να πάμε τα παιδιά μας στο φροντιστήριο, να επισκεφτούμε ένα συγγενή στο διπλανό χωριό, να πάμε στο γιατρό, στο Κέντρο Υγείας του Δήμου Αταλάντης, στις Δημόσιες Υπηρεσίες τις Αταλάντης ή της Λαμίας).

Μπορούμε να μετακινηθούμε μέσω του παράπλευρου δικτύου, αν δεν θέλουμε να πληρώνουμε διόδια; ΟΧΙ. Αυτό το δίκτυο ούτε έχει ολοκληρωθεί ούτε είναι κατάλληλο (όπως παραδέχθηκαν οι υπεύθυνοι του ΥΠΕΧΩΔΕ, σε πρόσφατη συνάντηση που είχαμε, μετά την αγανακτισμένη μας παρέμβαση, ότι δεν υπάρχει κατάλληλο δίκτυο και ότι θα μελετήσουν πως μπορεί να διορθωθεί στο …μέλλον!!!). Επιπλέον χρησιμοποιείται από βαρέου τύπου οχήματα από όλη την Ευρώπη και αναγκαστικά γίνεται η διέλευση τους μέσα από τα χωριά μας εκεί που παίζουν τα παιδιά μας, δίπλα από τα σχολεία μας, τα μαγαζιά μας, τα σπίτια μας.

Στη συνάντηση που είχαμε στο ΥΠΕΧΩΔΕ εισπράξαμε ότι:
Α) Οι εταιρείες μπορούν να κάνουν ότι θέλουν (θα βάλουν επιπλέον 4 μετωπικά διόδια στο Νομό μας και σε όσους παράπλευρους κρίνουν κερδοφόρους),
Β) Όσο αφορά το ύψος της τιμής των διοδίων η κυβέρνηση σκέφτεται να αφαιρέσει το φόρο προς το Ελληνικό Δημόσιο και έτσι να μειωθεί κάπως η τιμή τους!!!
Γ) Ότι μέχρι τώρα οι εταιρείες έχουν κάνει τόσα έργα που είμαστε τυχεροί που δέχτηκαν να αναλάβουν αυτό το ρόλο και εμείς να μη γινόμαστε μίζεροι.

Εμείς οι κάτοικοι της Ανατολικής Φθιώτιδας, ζητάμε:
1. Άμεση κατάργηση των πλευρικών διοδίων της Τραγάνας,
2. Ελεύθερη μετακίνηση στα μετωπικά διόδια της Τραγάνας για τους κατοίκους της Λοκρίδας,
3. Ολοκλήρωση των παράπλευρων οδών και τήρηση των προδιαγραφών για την ασφαλή μετακίνησή μας σε αυτές,
4. Τους Εθνικούς αυτοκινητόδρομους, που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και συνεχίζει να πληρώνει με τα τέλη κυκλοφορίας και τους φόρους στα καύσιμα, πρέπει να τους χρησιμοποιεί χωρίς άλλες επιβαρύνσεις, προς όφελος κάποιων ιδιωτών.

Με την «αποικιακού χαρακτήρα» σύμβαση, που υπόγραψαν από κοινού ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. με τις εταιρείες «κατασκευής» - εκμετάλλευσης των Εθνικών Οδών, μπορεί οι οδοί να μεγάλωσαν, μεγάλωσε όμως και το κόστος μετακίνησής μας. Σε ένα έργο που ήδη έχουμε πληρώσει για την κατασκευή του, προπληρώνουμε και για την αποπεράτωσή του και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε για την συντήρησή του.

Συνέδριο Φθιωτικής Ιστορίας

Αναρτήθηκε από ....energoipoliteskv.blogspot.com

Τους όρους συμμετοχής καθώς και τις θεματικές ενότητες του 5ου Συνεδρίου Φθιωτικής Ιστορίας, θα παρουσιάσουν σε συνέντευξη τύπου, που θα γίνει σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στις 11 το πρωΐ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμίας (οδός Λεωνίδου), το Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Σταυρού και η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου...

... Το 5ο Συνέδριο Φθιωτικής Ιστορίας θα διεξαχθεί το τριήμερο 16, 17, και 18 Απριλίου του 2010, στο Συνεδριακό Κέντρο του Κάστρου Λαμίας και διοργανώνεται από συλλόγους και φορείς του νομού.
Στις φετινές θεματικές ενότητες, περιλαμβάνονται θέματα από όλες τις περιόδους της Φθιωτικής ιστορίας, ενώ υπάρχει και μια ειδική θεματική ενότητα που πραγματεύεται την ιστορία των αμφικτιονιών στη Φθιώτιδα.

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com