Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

7 ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ, ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Τι πρέπει να γίνει για ουσιαστική πρόοδο στο θέμα της κλιματικής αλλαγής

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Δυστυχώς και στην πρόσφατη Διεθνή Σύνοδο στη Μπανγκόκ, τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν, στο βαθμό που να δικαιολογούν αισιοδοξία, ότι στην Κοπεγχάγη θα μπορέσει να συνταχθεί το διάδοχο πρωτόκολλο του Κιότο, με καθολική αποδοχή.

Ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα. Η επόμενη προπαρασκευαστική Σύνοδος, έχει οριστεί από τις 2 έως τις 6 Νοεμβρίου, στη Βαρκελώνη πριν από τη μεγάλη Σύνοδο της Κοπεγχάγης 7-18 Δεκεμβρίου 2009 .

Η αδυναμία των ανεπτυγμένων χωρών να δεσμευτούν σε δραστικές μειώσεις εκπομπών ως το 2020 και να καταθέσουν προτάσεις για τη χρηματοδότηση των αναπτυσσόμενων χωρών, κινδυνεύει να οδηγήσει τις τελικές διαπραγματεύσεις της Κοπεγχάγης σε ολοκληρωτική αποτυχία.

Τα βλέμματα όλων έχουν πλέον στραφεί στον Πρόεδρο Ομπάμα και τις ΗΠΑ, οι οποίες έως τώρα προσπαθούν να επιβάλλουν τους δικούς τους εσωτερικούς περιορισμούς στη διεθνή κοινότητα, περιορισμούς οι οποίοι κατά κύριο λόγο έχουν επιβληθεί από το εγχώριο λόμπι του άνθρακα.
Αλλά και η κλιματική πολιτική της ΕΕ είναι κατακερματισμένη. Η έλλειψη ενός ισχυρού στόχου μείωσης των εκπομπών, η απουσία ουσιαστικών χρηματοδοτικών προτάσεων, αλλά και οι εσωτερικές τριβές σχετικά με το επιθυμητό ύφος της τελικής συμφωνίας στην Κοπεγχάγη, έχουν παγιώσει τη δυσπιστία των αναπτυσσόμενων χωρών για την όλη διαδικασία.

Στην επόμενη Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής 29 – 30 Οκτωβρίου οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν την ευκαιρία να αναλάβουν πρωτοβουλίες ακολουθώντας το παράδειγμα της Νορβηγίας, η οποία στις 7 Οκτωβρίου ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις εκπομπές της κατά 40% έως το 2020 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990, προκειμένου να συμβάλει στην επίτευξη μίας ουσιαστικής συμφωνίας στην Κοπεγχάγη.
Περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστήμονες, επιμένουν ότι για να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, πρέπει:

Οι ανεπτυγμένες χώρες να μειώσουν τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου, κατά τουλάχιστον 40% ως το 2020, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990

Να δεσμευθούν για τον τερματισμό της αποδάσωσης των τροπικών δασών του πλανήτη ως το 2015.

Να δεσμευθούν σε χρηματοδότηση ύψους τουλάχιστον €110 δις ετησίως προς τις αναπτυσσόμενες χώρες για δράσεις προσαρμογής και μετριασμού των κλιματικών αλλαγών και τερματισμού της αποδάσωσης.

Από i-Reporter

Οι θέσεις του Αντώνη Σαμαρά

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Γιατί οι ψηφοφόροι μας εγκατέλειψαν; - Η ήττα

• Υποστείλαμε τις σημαίες μας. Νόμισαν κάποιοι ότι «οι ιδεολογίες είναι ξεπερασμένες» πια... Οι ιδέες μας κερδίζουν έδαφος παντού, αλλά εμείς μοιάζαμε να τις έχουμε εγκαταλείψει. ‘Όμως χωρίς ιδεολογία χάνεις την εμπιστοσύνη του κόσμου.
• Δεν προσπαθήσαμε να εκσυγχρονίσουμε την ιδεολογία μας. Απλώς προσπαθήσαμε να την… κρύψουμε.
• Χάσαμε μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης του κόσμου τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ουσιαστικά διακηρύξαμε ότι η Αστυνομία «θα προπηλακίζεται αλλά δεν θα αντιδρά». Χάσαμε την εμπιστοσύνη της μεσαίας τάξης και μεγάλου πυρήνα των οπαδών της δικής μας Παράταξης.
• Το κόμμα έχει χρόνια να συζητήσει συλλογικά και συντεταγμένα. Κι όταν ένα κόμμα δεν συζητά, χάνει την επαφή με την κοινωνία. Και τελικά χάνει την εμπιστοσύνη της. Η ελπίδα
• Άμεση επανίδρυση της Ν.Δ.: επιστροφή στην ιδεολογία μας και τη στροφή σε ένα σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας του κόμματος. Αυτονόητο είναι ότι η επανίδρυση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την έκφραση του συνόλου των μελών του κόμματος μέσα από τις κάλπες.
• Είμαστε με τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Που δίνει προτεραιότητα στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, στην ευημερία της κοινωνίας, στη δημιουργικότητα των ανθρώπων και στην ισότητα των ευκαιριών.
Δίνει προτεραιότητα στη διάχυση του εισοδήματος, όχι στην αναδιανομή των… δανεικών.
Δίνει προτεραιότητα στην αναδιανομή των ευκαιριών και της επιχειρηματικής ισχύος, όχι στη φορολόγηση κάθε παραγωγικής ικμάδας.
Δίνει προτεραιότητα στη δημοκρατία, όχι στην κομματοκρατία, ούτε στην γραφειοκρατία, ούτε στα καρτέλ…
• Μετά από βαριά ήττα χρειάζεται δύο πράγματα: Καθαρό μυαλό και ακμαίο Ηθικό. Κι ένα τρίτο, που προϋποθέτει τα άλλα δύο: Ελπίδα. Αυτή την Ελπίδα οφείλουμε να την προσφέρουμε στην παράταξη - και σ’ αυτούς που μας ψήφισαν και σ’ αυτούς που απομακρύνθηκαν από μας. Να την προσφέρουμε άμεσα και απερίφραστα. Όχι αύριο. Τώρα…

2. Τοποθέτηση στην Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, Σάββατο 10/10/09

• Σε τέτοιες δύσκολες ώρες πρέπει να είμαστε δίπλα στη βάση. Δίνοντας στη βάση δικαίωμα ψήφου τη φέρνουμε πάλι δίπλα μας και δίνουμε Κύρος και Δύναμη στο νέο Αρχηγό.

3. Δήλωση για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου, Σάββατο 10/10/09

«Ακούστηκαν απόψεις που θέλουν την εκλογή αρχηγού είτε από τους 4.800 συνέδρους είτε από τους 90 βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αγαπώ και τιμώ την Κοινοβουλευτική Ομάδα και τους Συνέδρους. Άλλωστε το ’χω πει ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάμε σε οποιοδήποτε γήπεδο. Όμως θεωρώ, ότι αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο απ΄ ό,τι ζητάει η βάση της Ν.Δ. Αντί να πάμε στους πολλούς να πηγαίνουμε όλο και σε πιο λίγους. Επαναλαμβάνω τη θέση μου: Καθολική ψηφοφορία από εκατοντάδες χιλιάδες Νεοδημοκράτες!»

4. Σχόλιο για τη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου - Κυριακή 11/10/09

• «Η θέση μου είναι σταθερή: Το Συνέδριο πρέπει να αποφασίσει την καθολική ψηφοφορία με ανοικτούς καταλόγους, δηλαδή την εκλογή του Προέδρου από τη Βάση».

Από i-Reporter

Συμφώνησαν …ότι διαφωνούν οι «φερόμενοι» ………

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


«Η ήττα είναι ορφανή. Η νίκη έχει 100 πατεράδες»

Υπέρ της εκλογής προέδρου από τη βάση τάσσεται ο Δημ. Αβραμόπουλος, ο οποίος συμμετείχε μαζί με τους υπόλοιπους φερόμενους ως υποψηφίους (Ντόρα Μπακογιάννη, Αντ. Σαμαρά, Παν. Ψωμιάδη) στην πολύωρη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής το Σάββατο. Την ίδια άποψη ενστερνίζεται και ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος εκτίμησε ότι εκλογή του προέδρου από τη βάση θα δώσει "κύρος και δύναμη στο νέο αρχηγό". Η Μπακογιάννη κατέθεσε δύο προτάσεις: το συνέδριο του κόμματος να πραγματοποιηθεί κανονικά στις 7 Νοεμβρίου και να εκλέξει πρόεδρο, ο οποίος θα δεσμευτεί να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για εκλογές από τη βάση του κόμματος.
Ως δεύτερη λύση, προτείνει την άμεση σύγκληση της ΚΟ για την εκλογή προέδρου και γραμματέα και παράλληλα η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου να συνεχίσει τις διαδικασίες για την εκλογή αρχηγού, σε τρεις μήνες και πάλι από τη βάση.

Από ixnos

Η Γνώμη μου για την αναστολή της Ενισχυτικής

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com

Συνεχίζεται στο καφενείο η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την αναστολή της ενισχυτικής από τα σχολεία. Στην κουβέντα αυτή αναρτάμε ένα σχόλιο που βρήκαμε στο καφενείο.

Γράφει ο Πάνος Κολόκας

ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ (ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ) ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ.

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ, Η ΜΗΠΩΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΙΜΗΤΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ?

ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΛΙΓΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΦΟΣΙΩΣΗ.ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΑΣ ΣΤΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΟΥΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ.

ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΩ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΞΑΝΘΗΣ.ΧΩΡΙΣ
Κ Α Ν Ε Ν Α Φ Ρ Ο Ν Τ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο

ΕΚΕΙΝΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΑΝ ..........
ΒΙΒΛΙΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΜΑΣ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ, ΦΥΛΛΑΔΙΑ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑΝ ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΥΛΙΚΟ. ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙ ΑΥΤΟ!!!
ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, 2 ΩΡΕΣ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ ΜΑΧΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΑΣ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΣΑΣΝ!!! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΑΝ ΟΥΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΩΝΑΝ. ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ!ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ.
ΤΕΛΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΗΤΑΝ.ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ!

ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΛΑΚΑΔΟΡΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.

ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕ ΕΥΓΝΟΜΩΣΥΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΛΟΓΟ.ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ. ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΔΑΞΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΙΓΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ
Ε Ν Α Σ!!!

ΠΑΝΟΣ ΚΟΛΟΚΑΣ
ΞΑΝΘΗ

Από kafeneio-gr

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "σέντρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv