Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

"Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε..."

Αναρτήθηκε από ....energoipoliteskv.blogspot.com

Οι Οικολόγοι Πράσινοι απορρίπτουν
πρόταση συμμετοχής τους στην κυβέρνηση

Aπό την Εκτελεστική Γραμματεία
των Οικολόγων Πράσινων

Σήμερα έγινε επικοινωνία από το γραφείο του νέου πρωθυπουργού προς την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων με σκοπό την συμμετοχή τους στην νέα κυβέρνηση. Η απάντηση των Οικολόγων Πράσινων ήταν αρνητική.
Ευχαριστούμε το ΠΑΣΟΚ για την πρόσκληση αλλά στόχος μας είναι να αλλάξουμε τις πολιτικές. Η συμμετοχή στην εξουσία δεν αποτελεί αυτοσκοπό για μας.
Ενδεχόμενη συμμετοχή μας σε κυβέρνηση, θα έπρεπε να στηρίζεται σε...

προγραμματικές συμφωνίες, σε θεματικές πλειοψηφίες στην κοινωνία, σε μια λαϊκή εντολή που θα απέκλειε αυτοδύναμες κυβερνήσεις, αλλά και στην ύπαρξη μιας κοινοβουλευτικής ομάδας των Οικολόγων Πράσινων που να μπορεί να επηρεάζει τις εξελίξεις.
Αν ο εκλογικός νόμος ήταν δίκαιος, οι Οικολόγοι Πράσινοι θα είχαμε σήμερα 7 βουλευτές. Εάν το ΠΑΣΟΚ πράγματι πιστεύει ότι πολιτικές προτάσεις όπως αυτή που εκπροσωπούν οι Οικολόγοι Πράσινοι πρέπει να είναι στη Βουλή, αν θεωρεί ότι όλες οι ψήφοι των πολιτών πρέπει να έχουν την ίδια εκπροσώπηση, τότε μπορεί να πράξει αναλόγως.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι παραμένουμε κριτικοί στην εξουσία, αλλά και ανοικτοί στον προγραμματικό διάλογο με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις.
Τις επόμενες μέρες θα περιμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και θα τοποθετηθούμε επί της ουσίας.

Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ...

Αναρτήθηκε από .....energoipoliteskv.blogspot.com

Τα ονόματα του υπουργικού συμβουλίου, που ανακοινώθηκε πριν από λίγο, είναι τα εξής:
Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με αρμοδιότητα τον συντονισμό του ΚΥΣΕΑ και της επιτροπής οικονομικής πολιτικής: Θεόδωρος Πάγκαλος
Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: Λούκα Κατσέλη με υφυπουργούς τον Σταύρο Αρναουτάκη και (με έδρα τη Θεσσαλονίκη) τον Μάρκο Μπόλαρη
Υπουργός Οικονομικών: Γιώργος Παπακωνσταντίνου με...

υφυπουργό τον Φιλ. Σαχινίδη.
Υπουργός Εθνικής Αμυνας: Ευάγγελος Βενιζέλος με αναπληρωτή υπουργό (αρμοδιότητα για τα εξοπλιστικά) τον Π. Μπεγλίτη.
Υπουργός Εργασίας και Απασχόλησης Ανδρέας Λοβέρδος με υφυπουργό τον Γιώργο Κουτρουμάνη.
Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Κατερίνα Μπατζελή με υφυπουργό τον Μιχ. Καρχιμάκη.
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Μιχ. Χρυσοχοΐδης με υφυπουργό τον Σπ. Βούγια.
Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Γιάννης Ραγκούσης με υφυπουργούς τον Ντ. Ρόβλια και (με έδρα την Θεσσαλονίκη) την Θεοδώρα Τζάκρη.
Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: Άννα Διαμαντοπούλου με υφυπουργούς την Εύη Χριστοφιλοπούλου και τον Γιάννη Πανάρετο.
Υπουργός Υγείας: Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου με υφυπουργό την Φώφη Γεννηματά.
Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Δημ Ρέππας με υφυπουργούς τους Γ. Μαγκριώτη και Ν. Σηφουνάκη.
Υπουργός Δικαιοσύνης: Χάρης Καστανίδης με υφυπουργό τον Απ. Κατσιφάρα.
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: Προτάθηκε στον Ν. Χρυσόγελο των Οικολόγων αλλά δεν δέχτηκε. Το αναλαμβάνει η Τίνα Μπιρμπίλη με υφυπουργούς τον Γιάννη Μανιάτη και τον Θάνο Μωραϊτη.
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού: Παύλος Γερουλάνος με υφυπουργό την Αντζελα Γκερέκου.
Υπουργείο Εξωτερικών. Το κρατάει ο Γ. Παπανδρέου με αναπληρωτή υπουργό τον Δημήτρη Δρούτσα και υφυπουργό τον Σπύρο Κουβέλη.
Υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ: Χάρης Παμπούκης
Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπροσώπος, ο βουλευτής Ροδόπης Γ. Πεταλωτής.
Ο Χρήστος Παπουτσής αναλαμβάνει γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος - μαζί με τον Πέτρο Ευθυμίου.

Από press-gr

Υποψήφιος για πρόεδρος της ΝΔ ο Π.Ψωμιάδης

ِΑναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com

Κραδασμοί στη Νέα Δημοκρατία καθώς μαίνεται η παρασκηνιακή μάχη της διαδοχής εν όψει του έκτακτου συνεδρίου. Την πρόθεση του να διεκδικήσει την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας προανήγγειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, μιλώντας σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές.

Ο κ. Ψωμιάδης είπε ότι μπαίνει μπροστά και θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, αφήνοντας, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει κάποια άλλη, μεγάλη, όπως τόνισε, υποψηφιότητα, που θα τον πείσει ότι εκφράζει την πλατφόρμα της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.

"Στην κοινή αυτή προσπάθεια μπαίνω μπροστά μαζί με άλλα άξια, ικανά στελέχη και θα είμαι παρών. Μπαίνω μπροστά, δηλώνω παρών για μια μεγάλη, νικηφόρα κεντροδεξιά παράταξη. Αν, όμως, κάποια άλλη υποψηφιότητα με πείσει ότι εκφράζει, αξιόπιστα, ιδεολογική πλατφόρμα, την ιδεολογική ταυτότητα που εκφράζει ο κεντροδεξιός χώρος, τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα να συστρατευτώ", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ψωμιάδης, μιλώντας στο Alter.

Ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αρχηγία άλλα πέντε στελέχη της ΝΔ, σημείωσε ωστόσο ότι θα πρέπει να υπάρξει μία μόνο υποψηφιότητα... "Πρέπει όλοι να αγωνιστούμε για μια μόνο υποψηφιότητα", είπε στο Mega ο νομάρχης Θεσσαλονίκης.

Χρειάζεται επαναπροσδιορισμός του στίγματος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε στον Flash 96 ο Βασίλης Μαγγίνας. Δεν μπορεί να είμαστε και ολίγον φιλελεύθεροι, και ολίγον λαϊκοί και ολίγον αριστεροί σημειώνει χαρακτηριστικά.

Εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση ζήτησε μέσω του Flash 96 ο Γιάννης Μανώλης. Πρόσθεσε ότι το κόμμα δεν είναι το φέουδο κάποιων.

Εντός της ημέρας αναμένεται να αρχίσει η αποστολή επιστολών προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για το συνέδριο της ΝΔ.


Την έδρα στην Α' Θεσαλονίκης αποφάσισε να κρατήσει ο Κώστας Καραμανλής, που ήταν υποψήφιος και στη Λάρισα. Αυτό σημαίνει ότι στη Βουλή θα μπει ο κ. Χρήστος Ζώης (υποψήφιος Λαρίσης), ενώ μένει εκτός ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας (υποψήφιος Α' Θεσσαλονίκης).

ِΑπό....Nooz.gr

16η Πανελλαδική γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας

ِِΑναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Η πανελλαδική γιορτή οικολογίας και χειροτεχνίας είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια στην Θεσσαλονίκη από ανθρώπους, που ονειρευόταν μια ζωή με περισσότερο σεβασμό στην φύση και τον άνθρωπο. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες σε αυτές τις γιορτές ακολουθούν έναν λίγο ή πολύ διαφορετικό τρόπο ζωής από αυτόν που προτείνουν οι κοινωνικές νόρμες. Αντί να τρέχουν πίσω από το καρότο του χρήματος επέλεξαν αυτό το καρότο να το φυτεύουν με τα χεράκια τους και να το γεύονται με χίλιους δυο τρόπους στο καθημερινό τους τραπέζι.

ِِΑπό ...paratiritifthiotidas.gr

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ορκίστηκε πριν από λίγο ο νέος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com



Στην συνέχεια ο κ. Παπανδρέου μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, για την παραλαβή - παράδοση από τον απερχόμενο πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Ο νέος πρωθυπουργός υπέγραψε τα Προεδρικά Διατάγματα που αλλάζουν τη δομή του υπουργικού συμβουλίου.

Το απόγευμα θα ανακοινώσει τη σύνθεση της κυβέρνησής του. Οι υπουργοί θα ορκιστούν την Τετάρτη, όποτε θα πραγματοποιηθεί και το πρώτο υπουργικό συμβούλιο.

Δηλώσεις ου Νομάρχη Φθιώτιδας Θαν. Χειμάρα για τις εθνικές εκλογές

ِِِΑναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com

Με την ευκαιρία της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, ο Νομάρχης Φθιώτιδας κ. Χειμάρας έκανε την ακόλουθη δήλωση...

«Θέλω να σας θυμίσω, ότι ως Νομάρχης μετείχα σε 3 εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις. Στις 2 πρώτες 2004 και 2007 κέρδισε η Νέα Δημοκρατία. Ο ίδιος φρόντισα να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι στο Νομό από τα στελέχη του κόμματος και κυρίως από τους αιρετούς συνεργάτες μου στη Νομαρχία. Το ίδιο επεδίωξα και επιδιώκω και σήμερα και ελπίζω να εισακουστώ.
Στις προηγμένες χώρες, όπως είναι η Ελλάδα, οι εκλογές αποτελούν γιορτή της Δημοκρατίας. Βεβαίως τα αποτελέσματα άλλους ικανοποιούν και άλλους απογοητεύουν. Ανήκω στη δεύτερη κατηγορία. Όμως όλα είναι σεβαστά και μη αμφισβητήσιμα.
Το προεκλογικό πολιτικό κλίμα στο Νομό μας, αλλά και οι δηλώσεις των εκλεγμένων Βουλευτών, κινήθηκαν σε υψηλό και πολιτισμένο πολιτικό επίπεδο. Τώρα οι εκλογές τελείωσαν. Η Νομαρχία από σήμερα συνεχίζει ξανά το έργο της με εντατικούς ρυθμούς. Τα προβλήματα δεν περιμένουν, αλλά και τα εκατοντάδες Νομαρχιακά έργα, που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Θεωρώ βεβαία τη στήριξη της Νέας Κυβέρνησης στο αναπτυξιακό έργο της Νομαρχίας και κυρίως τη στήριξη των 5 Βουλευτών μας.
Συγχαρητήρια σε όλα τα κόμματα και τα στελέχη τους, για τον πολιτικό πολιτισμό που επέδειξαν. Συγχαρητήρια σε όλους τους Βουλευτές, που εξελέγησαν και τους εύχομαι επιτυχία στο έργο τους, αλλά και σε όλους όσους πήραν μέρος σ΄ αυτόν τον δημοκρατικό προεκλογικό αγώνα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
Θερμά συγχαρητήρια και στους συνεργάτες μου, για την άψογη έκδοση των αποτελεσμάτων, διότι για μια ακόμη φορά, επέδειξαν ωριμότητα, σοβαρότητα και επαγγελματισμό.
Τέλος, στη Νέα Κυβέρνηση να ευχηθώ καλή επιτυχία στο πολύ δύσκολο έργο της –εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης – που αναλαμβάνει.
Οι εκλογές τελείωσαν. Όλοι στη δουλειά μας».

Από Lamia News

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Λαμιακός Τύπος"

Αναρτήθηκε από .......energoipoliteskv.blogspot.com