Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Μεγάλα πρόστιμα σε ασφαλιστικές εταιρείες

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com


"Πρόστιμα περίπου 33 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλλε η επιτροπή ανταγωνισμού στις ασφαλιστικές εταιρίες Εθνική , Αγροτική , Ιντεραμέρικαν και Φοίνιξ καθώς διαπιστώθηκε οτι οι εν λόγω εταιρίες καθόριζαν απο κοινού ενιαία τιμή αμοιβής εργατοώρας μετά από άτυπη συμφωνία που είχαν μεταξύ τους...."

Από......kafeneio-gr

Στις γυναίκες μιλά το βράδυ η Κ. Μπατζελή, σε φορείς και δημόσιες υπηρεσίες αύριο

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com

Η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα μπατζελή, θα πραγματοποιήσει στις 20.30 συνάντηση – ομιλία με τις γυναίκες του Νομού μας στο τουριστικό περίπτερο του Αγ. Λουκά. Το πρωί της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί Δημόσιες Υπηρεσίες, φορείς και υποκαταστήματα τραπεζών της Λαμίας

Συγκοινωνιακή κάλυψη για όλη τη χώρα με νέο ρόλο των ΚΤΕΛ προτείνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Δέσμευση για τρία τουλάχιστον δρομολόγια την ημέρα όλο το χρόνο για κάθε οικισμό, ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Το αίτημα συνδυάζεται με προτάσεις για ένα νέο ρόλο των ΚΤΕΛ, ώστε να λειτουργήσουν συμπληρωματικά με το σιδηρόδρομο και να χρηματοδοτηθούν για την πλήρη κάλυψη του συνόλου των οικισμών της χώρας. Μεγάλο μέρος των μικρότερων οικισμών, ιδίως σε ορεινές και απομονωμένες περιοχές, αλλά και σε μη τουριστικά νησιά ή τουριστικές περιοχές εκτός «σαιζόν», έχουν συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση από ανεπαρκή (με 1-2 μόνο δρομολόγια την ημέρα, συχνά σε ακατάλληλες ώρες) έως ανύπαρκτη. Ανάλογα κενά εμφανίζονται και στην ανταπόκριση από ακτοπλοϊκά δρομολόγια και αεροπορικές πτήσεις προς τους οικισμούς των αντίστοιχων περιοχών.

Τα τοπικά ΚΤΕΛ προσανατολίζονται κατά κανόνα με όρους αγοράς προς τη σύνδεση των τοπικών κέντρων μεταξύ τους και με την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας ακάλυπτες τις γραμμές με μικρότερη κίνηση ή με «δύσκολα» ωράρια. Καταλήγουν έτσι να ανταγωνίζονται (συνήθως αθέμιτα, λόγω υψηλότερου απλήρωτου εξωτερικού κόστους σε ατυχήματα, ρύπανση και επιπτώσεις στο κλίμα) το σιδηρόδρομο, αντί να διασφαλίζουν τη συγκοινωνιακή κάλυψη των περιοχές τους. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη σημαντικότερο, καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού αποκλείεται από τη χρήση ΙΧ λόγω ηλικίας ή οικονομικής κατάστασης, αποθαρρύνονται αρκετοί ακόμη που θα ήθελαν να ζήσουν σε μικρούς οικισμούς, ενώ περιορίζονται σημαντικά οι δυνατότητες για τοπική βιώσιμη ανάπτυξη.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν δέσμευση για τουλάχιστον τρία δρομολόγια την ημέρα για κάθε οικισμό όλο το χρόνο.

• Με αφετηρία και τέρμα την έδρα της αντίστοιχης επαρχίας ή νομού, ή τον πλησιέστερο σιδηροδρομικό σταθμό.

• Με προγραμματικές συμβάσεις με τα ΚΤΕΛ για επιδότηση μέρους του κόστους για τις επιπλέον συνδέσεις, για την μεταφορά σταθμών λεωφορείων δίπλα στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και για τη διασφάλιση ανταποκρίσεων με το σιδηρόδρομο.

• Με συμπληρωματική αξιοποίηση δυνατοτήτων όπως τα λεωφορεία που έχουν παραχωρηθεί σε «καποδιστριακούς» δήμους ή το άνοιγμα μαθητικών δρομολογίων και σε επιβάτες με εισιτήριο.

• Με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα για ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, καθώς και από ένα μικρό τέλος στα δρομολόγια των ΚΤΕΛ που συμπίπτουν με γραμμές του ΟΣΕ και στα αντίστοιχα διόδια αυτοκινητοδρόμων.

Θεωρώντας ότι η επαρκής συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση αποτελεί δικαίωμα όλων, ζητούν μια πολιτική μεταφορών που να δίνει επιτέλους προτεραιότητα στην περιφερειακή ισορροπία της χώρας και στο δημόσιο συμφέρον

Άρθρο του Δημήτρη Αλαμπάνου

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com

Η πενταετής διακυβέρνηση της χώρας από τη νεοφιλελεύθερη παράταξη, αποτέλεσε το εφαλτήριο για την απόσυρση του κράτους από την αξιακή και ηθική υποχρέωσή του απέναντι στους πολίτες. Απέναντι στην αναπτυξιακή και σταθεροποιητική λειτουργία της κοινωνικής πολιτικής, οι Κυβερνόντες αντέταξαν την φιλανθρωπική και εθελοντική βάση των κοινωνικών παροχών (εξού και ο όρος ταμείο φτώχειας). Απέναντι στον σεβασμό των κεκτημένων κοινωνικών δικαιωμάτων της εργασιακής ασφάλειας, της αξιοπρεπούς διαβίωσης και της ισότιμης πρόσβασης στα κοινωνικά αγαθά, η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε την διεύρυνση της ανασφάλειας στην εργασία, με την απαξίωση των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών, τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και την αύξηση των φορολογικών βαρών στα μεσαία και αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Απέναντι στην προστασία των δημοσίων αγαθών και την στήριξη των δημοσίων επενδύσεων, η κυβέρνηση συνειδητά επέλεξε την πελατειακή πολιτική πρακτική.
Αναρωτιόμαστε τώρα σαν πολίτες: «Υπάρχουν σήμερα περιθώρια για την άσκηση αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής;». Η απάντηση είναι ρητά «Ναι».

• Όταν οι εκθέσεις διεθνών οργανισμών και ινστιτούτων για την αποτελεσματικότητα της ασκούμενης κοινωνικής πολιτικής, κατατάσσουν την χώρα μας τελευταία στις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε.

• Όταν το 63% των εκπαιδευτικών επιδομάτων πηγαίνει στο πλουσιότερο 20% του πληθυσμού, έναντι μόλις 4% στο φτωχότερο 20% του πληθυσμού.

• Όταν πάνω από 11 δις ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, χάνονται από τη διαφθορά στα ελληνικά νοσοκομεία, τότε καθίσταται επιτακτική η αναδιάταξη των εργαλείων και η αλλαγή των στοχεύσεων στην άσκηση της κοινωνικής και περιφερειακής πολιτικής.

Σήμερα χρειαζόμαστε εργαλεία και λύσεις με στοχευμένο χαρακτήρα, για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου. Εργαλεία που προϋποθέτουν αποτελεσματική και δίκαιη φορολογική διοίκηση, κατάργηση των άμεσων και έμμεσων διακρίσεων, την άμεση ενεργοποίηση των κοινοτικών πόρων για αναπτυξιακές επενδύσεις σε υποδομές, σε νέες τεχνολογίες και την ανάπτυξη δεξιοτήτων που αυξάνουν την προσβασιμότητα στην παιδεία, στην υγεία, στο δικαίωμα στην εργασία, σε ένα καθαρό περιβάλλον.
Η εμπειρία του παρελθόντος και η σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν μας επιτρέπει λάθη. Είναι απαραίτητο πλέον η αναπτυξιακή και κοινωνική πολιτική να συνδεθεί με συγκεκριμένους, μετρήσιμους στόχους για την καταπολέμηση της φτώχειας και του αποκλεισμού, με ευέλικτη προσαρμογή στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Το ΠΑΣΟΚ εγγυάται σήμερα την αναδόμηση του αναπτυξιακού και κοινωνικού χαρακτήρα του κράτους. Το ΠΑΣΟΚ για ακόμα μια φορά, έχοντας την εμπιστοσύνη των προοδευτικών δυνάμεων της κοινωνίας, θα δώσει την μάχη για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο.

Ιράν πυρκαγιές off πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην τελευταία δοκιμή.

Αναρτήθηκε από ......energoipoliteskv.blogspot.com

Ιράν δοκιμή καύση δύο τύπους πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένων των δύο σταδίων Sajil, κρατικές Press TV ανέφερε.

Μια σύντομη-πυραυλική δοκιμή σειρά είναι-που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια στρατιωτικών γυμνασίων Qom, το Ιράν, νότια της Τεχεράνης, την Κυριακή.

"Ακόμα περιμένουμε για νέες εκθέσεις σχετικά με τα βλήματα και αν έχουν χτυπήσει τους στόχους ή μη," Brig. Γεν. Hossein Salami, διοικητής της αεροπορικής δύναμης του Ιράν, δήλωσε Press TV. "Αυτά είναι ... προηγμένων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και είχαν κατασκευαστεί από την ... Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς Σώματος."

Είπε ότι οι εκτοξεύσεις πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το πρωί.

Ιράν Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς Σώματος ξεκίνησε μια σειρά από ασκήσεις πυραύλων της Κυριακής για την προώθηση των δυνατοτήτων άμυνας των ενόπλων δυνάμεων ».

Οι εξετάσεις, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο τη Δευτέρα, είναι το κωδικό όνομα "Payghambar e-Azam 4" ή "Η Μεγάλη Προφήτη 4," Press TV είπε.

Ιράν λέει η Shahab-3 πυραύλων, που επίσης ξεκίνησε τη Δευτέρα, μπορεί να χτυπήσει στόχους σε μια σειρά από περίπου 800 έως 1.250 μίλια (1.300 έως 2.000 χιλιόμετρα).

Η Sajil-2 πυραύλων είναι ένα στερεό-πυραυλικά καύσιμα με ένα παρόμοιο φάσμα και έχει ξεκινήσει πριν από δύο φορές, τον Νοέμβριο του 2008 και Μαΐου 2009.

Αν αληθεύει, η πυραυλική φέρνει τη Μόσχα, την Αθήνα και τη νότια Ιταλία σε απόσταση βολής.

Κατά τη στιγμή της εκτόξευσης Μαΐου, ένας υπάλληλος του Λευκού Οίκου είπε δράσεις στο Ιράν ήταν αξιοσημείωτη.

Από ....CNN

Ανίερες συμμαχίες στη Φθιώτιδα...

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com

Ο γιος του Σταϊκούρα, που δεν έχει πια δύναμη, προσπαθεί να σωθεί μαζί με τον Καλιώρα...

Από τον Γιάννη Δαίδαλο
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Καθώς μαζί με τη ΝΔ καταρρέουν σε διάφορες περιοχές κάποιοι από τους μέχρι τώρα βουλευτές της, έχουν αρχίσει οι ανίερες συμμαχίες. Για παράδειγμα στη Φθιώτιδα, "συνασπίστηκαν" ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Ηλίας Καλιώρας -που κάποτε ήταν στα "μαχαίρια"- βάζοντας μάλιστα στο στόχαστρο και τον ("γαλάζιο") νομάρχη Θανάση Χειμάρα για λόγους προσωπικής εκλογικής επιβίωσης.
Ο Χρ. Σταϊκούρας είναι γιος του Κ. Σταϊκούρα, διευθυντή του Γραφείου του Κ. Καραμανλή στη Ρηγίλλης, ο οποίος κάποτε ήταν πανίσχυρος και λειτουργούσε εξουσιαστικά στο νομό. Τώρα όμως δεν έχει καμιά δύναμη και ήδη μαζεύει τα πράγματά του για να φύγει με τον Καραμανλή. Άρα, ο υιός έχει μείνει απροστάτευτος. Ο δε Ηλ. Καλιώρας δεν είχε ούτως η αλλιώς καμιά σοβαρή παρουσία στο νομό και αναζητεί τώρα απεγνωσμένα στηρίγματα οπουδήποτε.

Από ......Press-gr

Βγήκαν στην Εθνική Οδό για να πάρουν τα λεφτά τους !!!!!

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


‘Εκλεισαν το δρόμο οι κάτοικοι του Αγίου Κωνσταντίνου και των Καμένων Βούρλων γιατί το δημόσιο αρνείται να τους καταβάλει τις αποζημιώσεις που δικαιούνται μετά την δικαστική απόφαση του εφετείου.
Το δημόσιο έχει ζητήσει να γίνει αναίρεση της δικαστικής απόφασης,(χωρίς να ζητά να ορισθεί συγκεκριμένη ημερομηνία εκδίκασής της) που έχει βγει για την πληρωμή των κατοίκων των Καμένων Βούρλων και του Αγίου Κωνσταντίνου με την αιτιολογία ότι πάσχει η απόφαση του Εφετείου από νομική άποψη.
Με αυτό τον τρόπο το δημόσιο εμπαίζει και περιπαίζει τους κατοίκους με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να καταφεύγουν σε ακραίους τρόπους αντίδρασης.

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "σέντρα"

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο "Λαμιακού Τύπου"

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com