Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Αντώνης Σαμαράς: «Η πιο γλυκιά νίκη είναι η δύσκολη νίκη»

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε από τη Λαμία ο Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της κεντρικής πολιτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου η ΝΟΔΕ της ΝΔ στη Φθιώτιδα το βράδυ του Σαββάτου, ο οποίος στάθηκε στην υποβάθμιση του κυβερνητικού έργου από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα δήλωσε πως ο Κώστας Καραμανλής παραμένει ακέραιος αφού δεν υπηρέτησε τα συμφέροντα αλλά το συμφέρον του τόπου, ενώ αποκάλυψε πως οι οιωνοί είναι καλοί σε ότι αφορά το κλείσιμο της ψαλίδας.
«Η πιο γλυκιά νίκη είναι η δύσκολη νίκη», είπε αρχικά ο Υπουργός Πολιτισμού δηλώνοντας ότι «το βράδυ των εκλογών νικητές θα είναι ο Καραμανλής, η Νέα Δημοκρατία και η Φθιώτιδα» και πέρασε ευθύς εξαρχής στην αντεπίθεση. «Το σκηνικό της προπαγάνδας προσπάθησε να κάμψει το ηθικό των νεοδημοκρατών. Θέλουν να ξανακρατικοποιήσουν την Ολυμπιακή, έλεος. Ακόμη και τα δικά τους λάθη μας φόρτωσαν, ακόμη και την κρίση μας φόρτωσαν», τόνισε και ανέφερε όλες τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Καραμανλή. Την συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων, την κατάργηση της μονιμότητας των νεοπροσληφθέντων στις ΔΕΚΟ, την πτώση των φορολογικών συντελεστών, τα έργα υποδομής με την πλήρη απορρόφηση κονδυλίων, το επίδομα στην τρίτεκνη μητέρα και την κατάργηση του φόρου κληρονομιάς.
«Πάνω από 1100 έργα και δράσεις έγιναν στη Φθιώτιδα όπως άρδευσης, ύδρευσης, αντιπλημμυρικά, βιολογικοί καθαρισμοί, το νοσοκομείο, τα κέντρα Υγείας και ο κλειστός αυτοκινητόδρομος που έθεσαν τη Λαμία ως ένα συγκοινωνιακό κόμβο», συνέχισε ο Α. Σαμαράς ο οποίος στη συνέχεια κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι σιωπά τα πάντα αλλά και ότι βλέπει τους αγρότες σαν «ένα διαμαρτυρημένο γραμμάτιο. Εμείς καταργήσαμε τα πανωτόκια», επισήμανε. Όσον αφορά τα σκάνδαλα ανέφερε το χρηματιστήριο που υπήρξε «η μεγαλύτερη και βιαιότερη αναδιανομή πλούτου εν καιρώ ειρήνης».
Ο Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε προσωπικά και κατά του Γιώργου Παπανδρέου για το γεγονός ότι «κολακεύει τις αδυναμίες του Έλληνα ως αρετές, πιστεύοντας ότι κάποιος μπορεί να πληρώνεται χωρίς να δουλεύει». Ήταν αυτός όπως υπογράμμισε που έσυρε τη χώρα σε εκλογές «παίζοντας με τους θεσμούς με την επανεκλογή Παπούλια. Δε σεβάστηκαν ένα πρόσωπο που ανήκει σ’ αυτούς θα σεβαστούν τους πολίτες», αναρωτήθηκε, ενώ αναφέρθηκε και στον Αλέκο Αλαβάνο λέγοντας ότι «με την παραίτησή του ψηφίζει ΠΑΣΟΚ».
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Υπουργός Πολιτισμού προς το πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή ο οποίος όπως είπε «άλλαξε το διεθνές προφίλ της χώρας. Κάποιοι δεν του συγχώρεσαν ότι άφησε τους Κυπρίους να ψηφίσουν κατά συνείδηση στο σχέδιο Ανάν. Πιέστηκε, ελίχθηκε αλλά δεν έκανε πίσω γιατί πάντα έβαζε το συμφέρον του τόπου πάνω απ’ όλα. Δεν τον στηρίζουν κυκλώματα και θέλει να προχωρήσει παρά τον πόλεμο που δέχεται», τόνισε χαρακτηριστικά και προχώρησε σε αυτοκριτική λέγοντας «όλοι κάνουμε λάθη. Λάθη όμως σε βάρος δικών μας ανθρώπων και όχι της πατρίδας».
Κλείνοντας διαπίστωσε πως «αυτός ο αγώνας θα είναι νικηφόρος γιατί ο κόσμος θέλει να ακούσει την αλήθεια. Θέλει γερό τιμόνι τώρα. Το ΠΑΣΟΚ χαϊδεύει συνειδητά τα αυτιά του κόσμου. Τάζει παροχές και δεν ξέρει από πού θα βρει να τα δώσει. Μιλά για ενιαία φορολογική κλίμακα και δε λέει ποια είναι αυτή», και χαρακτήρισε επικίνδυνα τα λεγόμενα του ΠΑΣΟΚ και ισορροπημένα αυτά της ΝΔ. Κι αφού δια νόμου απαγορεύεται η δημοσιοποίηση δημοσκοπικών στοιχείων ο Αντώνης Σαμαράς αρκέστηκε να πει ότι «οι οιωνοί είναι καλοί», όσον αφορά το κλείσιμο της ψαλίδας

Από......paratiritisfthiotidas.gr

Το αποτέλεσμα του διαλόγου σε 15 δευτερόλεπτα

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com

Τελευταίες δημοσκοπήσεις !!!!!!

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com



"Οι δημοσκοπήσεις που διαρρέονται είναι σαν τα όνειρα. Ο καθένας βλέπει αυτό που θέλει..."

Από....kafeneio-gr

Ν.Δ.: ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Από....kafeneio-ge

Ο Καραμανλής "παίρνει πίσω το δαχτυλίδι'!

Αναρτήθηκε από energoipoliteskv.blogspot.com



“Την ίδια ώρα που ο Σταύρος Ψυχάρης παραχωρεί την θέση του και το κύριο άρθρο της εφημερίδας του (το ΒΗΜΑ) στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου για να αρθρογραφήσει με τίτλο "Κυβέρνηση με σχέδιο και βούληση"...

ο Κ.Καραμανλής φωτογραφίζεται με τον Ν.Χατζηνικολάου(πρωην ΟΝΝΕΔίτη) δηλώνοντας ότι τελικά ΔΕΝ θα παραδώσει την ΝΔ στην Ντόρα μετά την αναπόφευκτη ήττα που έρχεται, αλλά θα γίνει "ντέρμπυ" για την διαδοχή (θα μείνει για να δρομολογήσει τις εξελίξεις).

Η απόφαση του αυτή, που προφανώς υπαγορεύτηκε από την "καραμανλική πτέρυγα" φέρνει για άλλη μια φορά "τα πάνω κάτω" μέσα στην ΝΔ, αφού το μόνο πλέον που τους ενδιαφέρει είναι η έκταση της ήττας. Και μετά από αυτή την δήλωση πρόθεσης του Κ.Καραμανλή, είναι φανερό ότι η Ντόρα και οι υποστηρικτές της θα κάνουν ό,τι μπορούν για να...συντριβεί ο Καραμανλής και να μην μπορέσει να παραμείνει "ούτε λεπτό"(όπως λένε). Η αλλαγή στάσης από τον Καραμανλή διαφοροποιεί και πάλι τις εσωκομματικές διεργασίες στη ΝΔ - δεν αποκλείεται να έχουμε νέα επεισόδια στο σηριαλ Siemens (με άμεση εμπλοκή της οικογένειας Μητσοτάκη) ενω ειναι πλέον πολύ πιθανή η ΜΗ είσοδος στη βουλή του Κυριάκου Μητσοτάκη 9απο πρώτος που ήταν στις προηγούμενες εκλογές στη Β' Αθήνας).

Στη ΝΔ το ΜΟΝΟ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ ενδιαφέρον όλων είναι "η επόμενη ημέρα" στο κόμμα - για την κυβέρνηση ΟΥΤΕ λόγος. Ανεξάρτητα και άσχετα με τον "βρώμικο πόλεμο" που βρίσκεται σε εξέλιξη κατά του Γιώργου, αυτός περισσότερο έχει σχέση με την μείωση της διαφοράς, ακριβώς για αν ελεγχθούν οι εσωκομματικές εξελίξεις.

Να σημειώσουμε επίσης ότι η Ντόρα έχει διαμηνύσει την καραμανλική πτέρυγα ότι "εάν δεν μου παραδώσετε την ΝΔ, εγώ θα φύγω και θα φτιάξω δικό μου κόμμα"! Και όπως εξηγούσαν άλλοι φίλοι της "η Ντόρα δεν πρόκειται να καθίσει υπό τον Σαμαρά ή τον...Λιάπη"!
Αυτά προς το παρόν...

Από.....i-Reporter

Διόδια ανά χιλιόμετρο από την ερχόμενη Τρίτη στην ΕΟ Αθηνών-Λαμίας

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com


Αυξομειώσεις στην τιμή των διοδίων στο τμήμα της ΕΟ Αθηνών-Λαμίας φέρνει η εφαρμογή του συστήματος της χιλιομετροχρέωσης, από την ερχόμενη Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νέας Οδού, η τιμή του διοδίου προσδιορίζεται σε 0,037 ευρώ ανά χιλιόμετρο. Έτσι, οι οδηγοί που θα διανύουν την απόσταση Αθήνα- Λαμία μετ' επιστροφής θα πληρώνουν 12,60 ευρώ, ενώ σήμερα πληρώνουν 8,25 ευρώ.

Από...paratiritifthiotidas.gr