Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΣΥΡΙΖΑ -ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Αναρτήθηκε από........energoipoliteskv.blogspot.com



Πολύ καλό! Για να μην ξεχνάμε πριν την κάλπη να μαυρίσουμε όσους μας μαυρίζουν τη ζωή...

από ..... altpressfthiotida

Τηλεμαχία και ντιμπέϊτ

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Άρθρο του ειδικού συνεργάτη

Στην Χώρα μας περνάμε μιά μεγάλη περίοδο κρίσης των παραδοσιακών αξιών χωρίς να διαφαίνεται οποιοδήποτε σημείο ανάκαμψης. Ο λαός μας , απογοητευμένος από την ζωή του, αποστρέφεται την Πολιτική που είναι η συλλογική έκφραση της κοινωνίας και περιθωριοποιείται.
Παρατηρούμε λοιπόν μεγάλα ποσοστά αποχής από τις εκλογές, διότι ο απέχων δεν ελπίζει πια ότι μπορεί να συμβεί κάτι που να βελτιώσει ή να εξανθρωπίσει το μέλλον του. Σύμπτωμα της παρακμής της Πολιτικής, ήταν και η χθεσινή Τηλεμαχία ή Debate (Nτιμπέϊτ) μεταξύ των πέντε πολιτικών αρχηγών και γνωστών , ανά το πανελλήνιο, δημοσιογράφων που εργάζονται σε μεγάλα ΜΜΕ. Πρέπει όμως πριν, να ξεκαθαρίσουμε ότι η χθεσινή εκπομπή δεν ήταν ούτε Τηλεμαχία ούτε Debate. Η λέξη Τηλεμαχία είναι ανύπαρκτη, είναι πρόσφατο κατασκεύασμα χωρίς περιγραφικό αντικείμενο. Αν υπήρχε τέτοια λέξη, αυτή θα μπορούσε να σημαίνει "μάχη εκ του μακρόθεν" ή "μάχη από μακριά" . Όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Η όποια...μάχη διεξήχθη, διεξήχθη από κοντά, πλάϊ πλάϊ (χέρι-χέρι) δηλαδή. Αν φυσικά υπήρξε τέτοια μάχη. Προφανώς οι αγράμματοι εκείνοι που επιχείρησαν να καθιερώσουν αυτήν την λέξη, εννοούσαν μάχη στην τηλεόραση, αλλά μέσα στην βιασύνη τους μας έδειξαν πόσο λίγα ελληνικά γνωρίζουν. Η λέξη Debate σημαίνει ότι υπάρχουν δύο ή περισσότερες ομάδες ατόμων που η κάθε μία από αυτές μπορεί να υποστηρίζει με επιχειρήματα την δική της άποψη (πολιτική, οικονομική, καλλιτεχνική, ιστορική κλπ) και να αντιπαρατίθεται ζωντανά προς την άλλη ή τις άλλες με αντεπιχειρήματα κ.ο.κ. Τις συζητήσεις αυτές που έχουν Αγγλική προέλευση και ζωή 100 ετών τουλάχιστον, μπορεί κάποιος να τις παρακολουθήσει σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα αλλά και σε ανοικτές τηλεοπτικές εκπομπές σε πολλά μέρη της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης αλλά και της Αμερικής. Αυτές συντονίζονται από ειδικούς στα θιγόμενα θέματα επιστήμονες και δημοσιογράφους. Εμείς χθες στην ελληνική τηλεόραση δεν είδαμε τίποτε τέτοιο. Είδαμε μεμονωμένες ερωτήσεις και απαντήσεις πάνω σε χιλιοειπωμένα θέματα, όλο τα ίδια και τα ίδια. Νομίζουμε ότι κανείς τηλεθεατής δεν βγήκε πιο μορφωμένος από την σχεδόν τετράωρη αυτή εκπομπή. Και εδώ επρυτάνευσε η επιβολή της εικόνας πάνω στην ουσία της Πολιτικής ώστε να επαληθευθεί ξανά η αρχική μας υπόθεση, ότι η Πολιτική παρακμάζει στην πατρίδα μας με ευθύνη τόσον των πολιτικών μας ταγών , όσον και του ελληνικού λαού που εσφαλμένα-κατά την γνώμη μας- θεωρεί ότι οι πολιτικές του υποχρεώσεις εξαντλούνται την ημέρα των εκλογών .

Από.....ixnos

Κυριαρχία Καραμανλή ναυάγιο Παπανδρέου

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

Δεύτερο ναυάγιο Παπανδρέου σε διάστημα μιας ημέρας. Η ιστορική πρώτη τηλεμαχία των δύο υποψήφιων πρωθυπουργών, εξελίχτηκε σε παταγώδη αποτυχία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ο οποίος βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο μετά την αποκάλυψη Καραμανλή ότι τον Αύγουστο του 2002 είχε υπογράψει τον αποχαρακτηρισμό τεράστιων δασικών εκτάσεων στην Ανατολική Αττική. Ο Παπανδρέου δεν τοποθετήθηκε επί του θέματος ενώ νωρίτερα ... έκαψε το «χαρτί» που προσπάθησε να βγάλει εναντίον της κυβέρνησης. Εμφάνισε κοινή υπουργική απόφαση με ημερομηνία 10 Σεπτεμβρίου, με την οποία αναπροσαρμόζονται τα επιδόματα των υπαλλήλων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρόκειται για ανειλημμένη υποχρέωση του Δημοσίου του απάντησε ο πρωθυπουργός και εκείνος δεν επανήλθε καταλαβαίνοντας προφανώς την τεράστια γκάφα του. Ο Καραμανλής ήταν ξεκάθαρος, διαυγής, αποφασισμένος και αποκαλυπτικός αφού τόλμησε να αναφερθεί και στο ΝΑΙ του Παπανδρέου για το Σχέδιο Ανάν αλλά και ονομαστικά στον πρόεδρο Πούτιν με τον οποίο συνυπέγραψε τη συμφωνία για τους τρεις αγωγούς. Στο τέλος μάλιστα του πρότεινε ευθέως να υπάρξει και δεύτερο ντιμπέιτ μεταξύ τους αλλά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ το έβαλε κυριολεκτικά στα πόδια αρνούμενος να απαντήσει ακόμη και όταν ρωτήθηκε μετά το τέλος της τηλεοπτικής αναμέτρησης. Ο Παπανδρέου δεν είπε κουβέντα για το ύψος των φόρων που θα επιβάλλει ενώ έκλεισε άρον - άρον τη συζήτηση για τους αγωγούς. Επίσης άλλαξε άρδην στάση στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου, έργο για το οποίο χθες έλεγε ότι θα σταματήσει και σήμερα ότι θα συνεχίσει με ... ορισμένες παρεμβάσεις. Η στάση του προκάλεσε στο τέλος την αντίδραση του Καραμανλή ο οποίος τον κάλεσε να απαντήσει συγκεκριμένα έστω και σε ένα ερώτημα. .

Από ....parapolitika.gr

«Καπνός» η αυτοδυναμία-Κάτω από το 35% η ΝΔ!

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com

Σημαντική υποχώρηση των πρωθυπουργικών χαρακτηριστικών του Γιώργου Παπανδρέου, και εκ νέου αύξηση της δεξαμενής των αναποφάσιστων, δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες τηλεφωνικές μετρήσεις που έχουν από το πρωί στη διάθεσή τους εταιρείες δημοσκοπήσεων, και θα ενημερώσουν σχετικά τα πολιτικά κόμματα. Σύμφωνα με μελετητές των δημοσκοπήσεων, ο Γιώργος Παπανδρέου έχασε την ευκαιρία, στο debate των έξι πολιτικών αρχηγών, να «κλειδώσει» την αυτοδυναμία για το ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας να πείσει τους ψηφοφόρους που στέκονται διστακτικοί απέναντί του, λόγω της μη παρουσίασης ξεκάθαρων οικονομικών θέσεων. Πρόκειται για μια κρίσιμη μάζα, που στις εκλογές του 2004 είχαν υπερψηφίσει τον Κώστα Καραμανλή, ενώ στις εκλογές του 2007 ορισμένοι μόνο από αυτούς το επανέλαβαν, με βαριά καρδιά. Με δεδομένη την υψηλή συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και την καθίζηση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας σε επίπεδα κάτω του 35% (δεν εκλέγεται πέμπτος βουλευτής Επικρατείας, δηλαδή ο Ευάγγελος Αντώναρος) οι εκτιμήσεις των δημοσκόπων κάνουν λόγο για μια άνετη επικράτηση του ΠΑΣΟΚ με διαφορά άνω των τεσσάρων μονάδων, που ωστόσο δεν αρκεί για να συγκροτηθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, καθώς με τα σημερινά δεδομένα δεν θα αγγίξει καν το 40%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μπαίνει πανηγυρικά στη Βουλή, μετά και τη θετική αποτίμηση της εμφάνισης του Αλέξη Τσίπρα στο debate. Νεώτερες τηλεφωνικές μετρήσεις θα διεξαχθούν σήμερα, ώστε να αποτυπώσουν το κλίμα μετά το debate Καραμανλή-Παπανδρέου, ενώ έρευνες με κάλπη αναμένονται εντός του Σαββατοκύριακου.

Από......parapolitika.gr

Προτάσεις του WWF για «πράσινη διακυβέρνηση»

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Να αναλάβει πρωτοβουλίες και να πάρει αποφάσεις για «πράσινη διακυβέρνηση και πράσινη ανάπτυξη» στην πράξη ήδη από τους τρεις πρώτους μήνες εξουσίας της καλεί την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές η περιβαλλοντική οργάνωση WWF.

«Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου πρέπει και μπορεί να δείξει περιβαλλοντική πυγμή ήδη μέσα στις 100 πρώτες μέρες από την ανάληψη της εξουσίας» υπογραμμίζει το WWF.

«Παρότι η οικονομική κρίση έχει σχεδόν μονοπωλήσει την προεκλογική αντιπαράθεση, η περιβαλλοντική κρίση βρίσκεται εδώ και χρόνια σε εξέλιξη και απαιτεί δραστικές και επείγουσες πολιτικές παρεμβάσεις», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Διευθυντής του WWF Ελλάς, Δημήτρης Καραβέλλας.

Συγκεκριμένα, από την περιβαλλοντική οργάνωση προτείνεται:

• Δημόσια δέσμευση από τον Πρωθυπουργό, ενόψει Κοπεγχάγης, για στήριξη του στόχου μείωσης έως το 2020 των εκπομπών από τις ανεπτυγμένες χώρες κατά 40%, σε σχέση με το έτος βάσης 1990.

• Διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής για τη .........Βιοποικιλότητα και θεσμική θωράκιση των περιοχών Natura 2000.

• Δημόσια ανακοίνωση χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης και κύρωσης των δασικών χαρτών, με προτεραιότητα στις περιαστικές περιοχές και κατάργηση νομικών διατάξεων που υποβαθμίζουν την προστασία των δασών.

• Ολοκλήρωση του καταλόγου των θαλάσσιων περιοχών Natura 2000 και επικαιροποίηση και ενίσχυση του Εθνικού Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης.

• Άμεση ανάκληση όλων των αποφάσεων έγκρισης των έργων εκτροπής του Αχελώου και έναρξη διαδικασιών διαμόρφωσης σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού της Θεσσαλίας, μέσα από ανοιχτή διαβούλευση.

• Απόσυρση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τον Υμηττό και έναρξη διαδικασίας σχεδιασμού νέου ΠΔ για δημιουργία «Εθνικού Πάρκου».

• Ανάκληση του Ειδικού Χωροταξικού για τον Τουρισμό και δρομολόγηση διαδικασίας αναθεώρησης του Εθνικού Χωροταξικού.

• Ίδρυση Υπουργείου Περιβάλλοντος, στο οποίο θα μεταφερθούν οι αρμοδιότητες τουλάχιστον για τα δάση και τη βιοποικιλότητα. Στο νέο υπουργείο είναι απαραίτητη η ίδρυση κεντρικής υπηρεσίας κατεδάφισης αυθαιρέτων.

από ....... kafeneio

Τηλεμαχία !!!!!!!

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Αν και πασοκος απο γεννοφασκια, αντιδρω με τα Blog που ολα σχεδον δινουν ποντους στο Γιωργο εναντι του Κωστακη για την χτεσινη τηλεμαχια! Η πικρη αληθεια ειναι οτι ο Κωστακης οσο σκατα και να τα κανε στην πολιτικη του, παραμενει πιο επικοινωνιακος και ο Γιωργακης αν και καλυτερος απο παλαιοτερα με λιγοτερα σαρδαμ, και σαρδαμ ειχε και πολυ θεωρητικος ηταν. Δεν ειναι δυνατον να λετε οτι ειναι ρακος, ειναι σε καταθλιψη, ειναι το’να ειναι τ’αλλο, οταν ειναι πραγματι απλα καλυτερος στα debate! Το θεμα ειναι οτι αν και Blogger ο ιδιος, αισθανομαι οτι υπαρχει σαφης αδικια στον τροπο που αντιμετωπιζεται ο Κωστακης και αυτο δεν μου αρεσει, απλα και μονο γιατι δε μου αρεσει ο φανατισμος. Γιατι ο φανατισμος και η μπουρδολογια ειναι που να οδηγησαν σε οτι μας οδηγησαν. Εφοσον αξιζει ο Γιωργος θα γινει προθυπουργος και παει τελιεωσε αλλα εκει που δεν ειναι καλος, απλα δεν ειναι καλος χωρις να πειραζει. Θα ειναι καλος σε αλλα παργματα! Δεν ειναι αναγκη αν πιεζετε καταστασεις και να καθοδηγειτε (να προσπαθητε εστω να καθοδηγητε) τον κοσμο!


Aris

από ..... kafenenio

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο "Λαμιακού Τύπου"

Αναρτήθηκε από........energoipoliteskv.blogspot.com