Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Υπεγράφησαν οι ρυθμίσεις για Ι.Χ., ΦΠΑ και πλειστηριασμούς

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τρεις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που ρυθμίζουν τις εκκρεμότητες της κυβέρνησης έμειναν στον "αέρα" μετά την απόφαση για πρόωρες εκλογές. Ειδικότερα, οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν τους εργαζόμενους της Ολυμπιακής Αεροπορίας, την απόσυρση των ΙΧ, τα "πράσινα" τέλη, το "πάγωμα" των πλειστηριασμών έως 200.000 ευρώ μέχρι το τέλος του 2009 και την πληρωμή του ΦΠΑ σε δόσεις.

Σύμφωνα με το άρθρο 44, παράγραφος 1, του Συντάγματος, "σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου".

Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου κυρώνονται εντός 40 ημερών από τη Βουλή. Αν δεν επικυρωθούν από τη νέα Βουλή, ακυρώνονται, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μετά τη Μεταπολίτευση.

Από ......nooz.gr

«Τον θέλω δυο φορές απέναντι μου»

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com



Σάλπισαν υποχώρηση οι επιτελείς του Παπανδρέου στο αίτημα για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας με τον Καραμανλή. Κι ενώ ο Αντώναρος πρότεινε να γίνουν δύο ντιμπέιτ, ένα την επόμενη κι ένα τη μεθεπόμενη εβδομάδα, ο Παπακωνσταντίνου του ΠΑΣΟΚ δέχτηκε να γίνει μόνο ένα κι αυτό με το ζόρι. Στην Ιπποκράτους φοβούνται , τρέμουν κυριολεκτικά, τη δυναμική του πρωθυπουργού , την αμεσότητα και το επικοινωνιακό του γκελ και πιστεύουν ότι ο Καραμανλής θα πάρει μπροστά τον αρχηγό τους όταν θα αρχίσει να του μιλάει για θέματα οικονομίας και για τους εκβιασμούς σχετικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Προτείνουν μάλιστα να διεξαχθεί το ένα και μοναδικό ντιμπέιτ μεταξύ των δύο, την επόμενη από το ντιμπέιτ των έξι στις 21-22 του μήνα ώστε να βρίσκονται μακριά από τις εκλογές και το εκλογικό σώμα να έχει ξεχάσει το πιθανό στραπάτσο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις κάλπες. Αντίθετα ο Καραμανλής έχει δώσει σαφείς οδηγίες στον Αντώναρο να πει "ΝΑΙ" σε όλους τους όρους που θα βάλει το ΠΑΣΟΚ «αρκεί να τον φέρω απέναντι μου δυο φορές». Με τη φόρα που έχει πάρει ο Καραμανλής είναι πολύ πιθανό να ανατρέψει το αποτέλεσμα όταν θα έλθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον Παπανδρέου, αναφέρουν στενοί του συνεργάτες.

Από.....parapolitika.gr

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com



Ο ΛΑΟΣ ανακοίνωσε σήμερα τη λίστα Επικρατείας του κόμματος, με επικεφαλής τον πρώην διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), Γιάννη Κοραντή.
Ολόκληρο το ψηφοδέλτιο...

ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΝΟΝΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ-ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΠΑΜΙΧΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΥΡΡΟΥ
ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΣΙΚΝΙΑ-ΜΑΡΑΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ
ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΓΡΙΜΠΑΜΠΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΧΑΡΙΤΑΝΤΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ του ΠΟΛΥΒΙΟΥ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΣΚΟΝΔΡΑ ΜΑΡΙΑ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΓΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΔΡΑΚΟΥΛΗ

Πρόγραμμα επισκέψεων Αθανασίου Γιαννόπουλου, Πέμπτη 17/9

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com




Τόνια Αντωνίου: Πρόγραμμα προεκλογικής δραστηριότητας, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com


Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου το πρωί η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου θα επισκεφθεί τη Μακρακώμη και θα περιοδεύσει στη λαϊκή αγορά και στα εμπορικά καταστήματα της πόλης.
Το απόγευμα στις 6.30 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Λιανοκλάδι, στο καφενείο του Φώτη Ζέρβα.
Το βράδυ θα βρίσκεται στη Λαμία και θα μιλήσει σε συγκέντρωση γυναικών στο Ξενοδοχείο Σαμαράς στις 8.30μμ.

Ηλίας Καλιώρας Εκλογές 2009

Αναρτήθηκε από........energoipoliteskv.blogspot.com


Φίλες και φίλοι,

Επί 15 χρόνια αγωνίζομαι για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Φθιώτιδας και των ανθρώπων της. Με τιμιότητα, ζήλο, συνέπεια, ήθος και ειλικρίνεια στάθηκα δίπλα σας. Αφουγκράστηκα τις ανησυχίες σας, αισθάνθηκα τις αγωνίες σας, προσπάθησα να δώσω λύσεις τόσο στα προσωπικά όσο και στα ευρύτερα κοινωνικά προβλήματά σας.

Στην εξαιρετικά κρίσιμη και πρωτόγνωρη διεθνή οικονομική συγκυρία που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα μας, χωρίς μισόλογα, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις, με απόλυτο σεβασμό στους ανθρώπους της Φθιώτιδας, με το ίδιο πολιτικό πάθος και με σκληρή δουλειά, σας ζητώ ευθέως να με τιμήσετε και πάλι με την εμπιστοσύνη σας.

Ζητώ ξανά την ψήφο σας, για να συνεχίσω να υπηρετώ εσάς, το νομό μας και να συμβάλλω στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας, με όλες μου τις δυνάμεις.

Ηλίας Καλλιώρας


Εκδηλώσεις - Ομιλίες Αθήνα: 28 Σεπτεμβρίου 2009, ώρα 19:30, στο ξενοδοχείο ACROPOL CLASSICAL (Πειραιώς 1, πλ. Ομονίας)
Λαμία: 1 Οκτωβρίου 2009, ώρα 19:30, στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας (πλ. Διάκου)

Ο σεισμός δεν έχει σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com


Δεν έχει σχέση ο σεισμός με το ρήγμα της Αταλάντης, όπως ξεκαθάρισε ο Εντεταλμένος Ερευνητής Σεισμολογίας, Δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας, στον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της ΝΑΦ, Χαράλαμπο Χουλιάρα, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε με τον τελευταίο. Το συγκεκριμένο ρήγμα που έδωσε τον σεισμό παραμένει πολλά χρόνια απενεργοποιημένο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει την ίδια δυναμική με αυτό της Αταλάντης. Το φαινόμενο παρακολουθείται απ’ τους επιστήμονες του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Από......paratiritisfthiotidas

Προσπαθούν με ρουσφέτια να φάνε τον Γιαννόπουλο

Αναρτήθηκε από........energoipoliteskv.blogspot.com




Χαμός έχει γίνει στο γαλάζιο στρατόπεδο στη Φθιώτιδα με αφορμή τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Το παρασκήνιο είναι έντονο και έχει να κάνει με το ποιοι θα εκλεγούν στην επόμενη Βουλή...

Σταθερά στο νομό εδώ και πολλά χρόνια βγαίνει πρώτος ο πρώην Υπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος για τον οποίο οι συμπολίτες του δεν έχουν κακό λόγο, καθώς όλα αυτά τα χρόνια που πολιτεύεται τους έχει σταθεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άλλος υποψήφιος Βουλευτής στη Φθιώτιδα Χρήστος Σταικούρας γιος του Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, (φυσικά με αυτή την πολύτιμη βοήθεια) έχει επιδοθεί σε ένα ρουσφετολογικό όργιο τακτοποιήσεων των ψηφοφόρων, ενώ έχει βάλει λυτούς και δεμένους με σκοπό να κατακτήσει την πρωτιά.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό που κάνει ο κ. Σταικούρας είναι αθέμιτος ανταγωνισμός, αφού χρησιμοποιεί τη θέση του πατέρα του για να βγεί πρώτος. Οι ψηφοφόροι της Φθιώτιδας πάντως παρά τα ρουσφέτια, δείχνουν να εμπιστεύονται τον Θανάση Γιαννόπουλο και να τον ξαναστέλνουν στη Βουλή, αφού οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι βρίσκονται αρκετά πίσω.

Από........troktiko

Στις 8 μονάδες η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Αναρτήθηκε από........energoipoliteskv.blogspot.com


Θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ, εκλογική κατάρρευση της ΝΔ προδιαγράφει η νέα δημοσκόπηση της Vprc που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Tvxs. Αν τα σημερινά δεδομένα επαληθευθούν στις κάλπες της 4ης Οκτωβρίου, το ΠΑΣΟΚ εκλέγει 159 βουλευτές και σχηματίζει με άνεση αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ανάλυση του Στέλιου Κούλογλου.

Η διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα φτάνει για πρώτη φορά στο 8% ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση που δημοσιεύσαμε την Παρασκευή η διαφορά βρισκότν στις 5,5 μονάδες. Η νέα μέτρηση παίρνει υπ όψιν της την παρουσία του Γ.Παπανδρέου στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, που σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις εκτιμήθηκε θετικά από το εκλογικό σώμα. Σε σύγκριση με την μέτρηση της Παρασκευής το ΠΑΣΟΚ κερδίζει έτσι 1,5% ανεβαίνοντας από το 41 στο 42,5%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για τα ανώτερα και κατώτερα όρια εκλογικής επιροής , το ΠΑΣΟΚ έχει περιθώρια ανόδο με ανώτατο όριο το 45%.

Αντίστροφη πορεία ακολουθεί η ΝΔ που σημειώνει πτώση κατά μια ποσοσταιαία μονάδα, απο το 35,5 % της Παρασκευής στο 34,5% σημερα. Με βάση το ποσοστό αυτό η ΝΔ εκλέγει 92 βουλευτές. Το εκλογικό περιβάλλον που διαμορφώνεται είναι ιδιαίτερα δύσκολο για το κόμμα του κ. Καραμανλή. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Vprc το ποσοστο που διεκδικεί η ΝΔ κυμαίνεται από 32,4 έως 35,8%. Ακόμα δηλαδή και αν πιάσει το ανώτατο όριο, η ΝΔ θα έχει να παρουσιάσει το χειρότερο ποσοστό από την μεταπολίτευση του 1974. Κάτω απα αυτές τις συνθήκες η παραμονή του κ. Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, αν όχι αδύνατη.

Στα υπόλοιπα κόμματα το ΚΚΕ φαίνεται να εξασφαλίζει την τρίτη θέση με ποσοστό 8,5 και 23 έδρες. Σε σύγκριση με την Παρασκευή το ΚΚΕ εμφανίζει άνοδο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα. Αντίθετα ο ΛΑΟΣ σημειώνει πτώση μισής μονάδας πέφτοντας απο το 6 στο 5,5%. (15 βουλευτές).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και εδώ τα όρια της ανώτερης και κατώτερης εκλογικής επιρροής. Το ανώτερο ποσοστό του ΛΑΟΣ φτάνει στο 6% πράγμα που του στερεί κάθε ελπίδα κατάκτησης της τρίτης θέσης. (το χαμηλότερο ποσοστό του ΚΚΕ εμφανίζεται να είναι το 7,1%). Για το τελικό ποσοστό του ΛΑΟΣ αλλά και του ΠΑΣΟΚ, ο απρόβλεπτος παράγοντας είναι οι πολιτικές εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατοπεδο που εμφανίζει όλο και περισσότερα σημάδια κατάρρευσης.

Παρά την φθορά του από τα πρόσφατα ενδοπαραταξιακά προβλήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να σταθεροποιείται σε ένα ποσοστό 4%, που θα του έδινε 11 βουλευτικές έδρες Σύμφωνα μάλιστα τα όρια της ανώτερης και κατώτερης εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά σε κάθε περίπτωση το φράγμα του 3% και θα εκπροσωπείται στην νέα Βουλή.

Το τελικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΟΙκολόγων –Πράσινων που εμφανίζουν ένα ποσοστό κοντά στο 2,5% μένοντας –πάντα στις δημοσκοπήσεις- εκτός Κοινοβουλίου θα εξαρτηθεί πάντως τόσο από την προεκλογική εκστρατεία των δύο κομμάτων και την παρουσία τους στο debate όσο και στην πεποίηθηση που θα διαμορφωθεί στην κοινή γνώμη για τις πιθανότητες σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης μετά τις εκλογές. Αν μια κυμαινόμενη ομάδα ψηφοφόρων πιστέψει ότι το ΠΑΣΟΚ σχηματίζει σίγουρα αυτοδύναμη κυβέρνηση, τότε μπορεί να στραφει προς “χαλαρότερες επιλογές “ όπως του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΟΙκολόγων-Πράσινων.

Σε αυτή την περίπτωση το ΠΑΣΟΚ θα πληρώσει την μεγάλη υπεροχή του στην πρώτη φάση της προεκλογικής εκστρατείας που ουσιαστικά τελειώνει με την απαγόρευση των δημοσκοπήσεων την Παρασκευή. Τότε θα δημοσιευθεί και το τέταρτο κύμα(διαβάστε το πρώτο και το δευτερο κύμα) των μετρήσεων της Vprc που καταγράφουν όχι μόνο την πρόθεση ψήφου αλλά και τις πολιτικές ανακατατάξεις και μετατοπίσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες κρίσιμες εβδομάδες.

Από TVXS.gr

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Αναρτήθηκε από ...........energoipoliteskv.blogspot.com


Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου στο νομό Φθιώτιδας με έξι υποψήφιους. Οι εκλογές αυτές είναι για μας μια πρόκληση και μια δύσκολη δοκιμασία. Ζούμε σαν χώρα μια γενική κρίση, περίπλοκη, πολυδιάστατη που αγγίζει κάθε άποψη της ζωής. Μια κρίση που αναφέρεται στους πολιτικούς θεσμούς, στην οικονομία, στον πολιτισμό, στην ηθική, στις ανθρώπινες σχέσεις και στο περιβάλλον. Κυρίως όμως η κρίση είναι κρίση αξιών. Η ισονομία, η αξιοκρατία, η κοινωνική αλληλεγγύη, η δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι διαρκώς σε αναζήτηση.

Η πρόταση των Οικολόγων Πράσινων είναι μια εναλλακτική πρόταση, μια βαθειά προοδευτική και ριζοσπαστική πρόταση για την κοινωνία, για το περιβάλλον, την οικονομία, την πολιτική. Η πρόταση αυτή απευθύνεται κυρίως στη συνείδηση και αναφέρεται στην αλλαγή της νοοτροπίας, στην αλλαγή του τρόπου ζωής, του τρόπου σκέψης, παραγωγής και κατανάλωσης.

Διεκδικούμε τη συμμετοχή μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για να γίνει η Πολιτική Οικολογία και η πράσινη συνείδηση πολιτική δράση. Διεκδικούμε και στην τοπική μας κοινωνία τη στήριξη του ψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων για να μπορέσουμε από καλύτερες θέσεις να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την πράσινη προοπτική της Φθιώτιδας.

Η επιτυχία του εκλογικού μας στόχου, του 3%, θα είναι όμως και μια δοκιμασία για τις αυτοδύναμες μονοκομματικές κυβερνήσεις και θα συμβάλει πιστεύουμε σημαντικά στην προσπάθεια για την ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου, που ευθύνεται τα μέγιστα για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας.

Οι υποψήφιοι των Οικολόγων Πράσινων στη Φθιώτιδα είναι:
1. Νάκου Βασιλική του Αθανασίου δασοπόνος
2. Παπαλέξη Ιουλιέττα του Φιλοποίμενα ιδιωτικός υπάλληλος
3. Προβόπουλος Ηλίας του Γεωργίου δημοσιογράφος
4. Σταμέλλος Στέφανος του Ελευθερίου οικονομολόγος, συνταξ ΟΤΕ
5. Στασινός Παναγιώτης του Σταμάτη ορθοπεδικός χειρούργος
6. Χαλδούπης Ηλίας του Βασιλείου μαθηματικός

Δημοσκόπηση Marc για τον Alpha

Αναρτήθηκε από.........energoipoliteskv.blogspot.com



Οι έδρες που αναλογούν στα κόμματα

ΠαΣοΚ:153
Ν.Δ.:95
ΚΚΕ: 23
ΛΑΟΣ:17
ΣΥΡΙΖΑ:12

Αναρτήθηκε από kafeneio

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας "Ημέρα"

Αναρτήθηκε από........energoipolites.blogspot.com

Πρωτοσέλιδο "Λαμιακού Τύπου"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com