Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Γενικές οδηγίες για την πρόληψη της γρίπης Α

Αναρτήθηκε από.........energoipoliteskv.blogspot.com


Aπό το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας (Τμήμα Ιατρικής Δ.Π.Θ. και Τμήματα Δημόσιας Υγιεινής και Νοσηλευτικής Α΄ Τ.Ε.Ι. Αθήνας) και το Εργαστήριο Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος της Ιατρικής Σχολής Θράκης προετοιμάσθηκαν ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΙΟ Α (H1N1) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. Οι οδηγίες αυτές προετοιμάσθηκαν από τους Ειδικούς Ιατρούς Εργασίας κ. Β. Δρακόπουλο και Θ.Κ. Κωνσταντινίδη, με βάση την επιστημονική βιβλιογραφία για το ζήτημα της νέας γρίπης στους χώρους εργασίας (πρόληψη και διαχείριση) και εκδόθηκαν σε φυλλάδιο με τη συνεργασία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Ε.). Το φυλλάδιο είναι διαθέσιμο και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Γραμματείας Υγιεινής και Ασφάλειας της Γ.Σ.Ε.Ε. στη διεύθυνση: http://www.gsee.gr/userfiles/file/2009_NEWS_KEIMENA/NeaGripiGSEE.pdf και είναι προσβάσιμο σε όποιον ενδιαφέρεται, τόσο από την πλευρά των εργαζομένων, όσο και των εργοδοτών.

Από paratiritisfthiotidas.gr

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com


Μεγάλη πρόκληση για τους πολίτες...
Από τον Γ.Κ. Ικάριο

Αξιότιμοι κύριοι,
Είναι πάρα πολλοί οι λόγοι και οι αιτίες για τους οποίους ο ελληνικός λαός έχει γυρίσει τις πλάτες και έχει απαξιώσει πλήρως τους πολιτικούς και το Κοινοβούλιο, αρκεί μόνο ο χαρακτηρισμός «πτυελοδοχείο του λαού» από το μέλος του κοινοβουλίου και πρώην υπουργό. . .για να καταλάβουμε το μέγεθος της απαξίωσης. Προσωπικά δεν θα αναφερθώ στα γνωστά οικονομικά σκάνδαλα, αλλά σε ένα διαρκές γνωστό-άγνωστο σκάνδαλο το οποίο δεν είναι άλλο από την επιχορήγηση-επιδότηση των κομάτων της Βουλής από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το μέτρο αυτό θεσμοθετήθηκε επί ΠΑΣΟΚ με τον νόμο πλάισιο Σκανδαλίδη, ο οποίος...

επιδοτεί με το ένα τις χιλίεις επί του κρατικού προϋπολογισμού τα κόματα της Βουλής.
Θεωρώ μεγάλη πρόκληση (για τον Έλληνα φορολογούμενο, τον χαμηλόμισθο εργάτη, τον συνταξιούχο των 550 ευρώ, τον άνεργο) μεσούσης οικονομικής κρίσης να μοιράζονται στα κόματα 70.000.000 ευρώ τον χρόνο συν 15.000.000 όταν έχουμε εκλογές τα οποία χωρίς καμία διαφάνεια μετατρέπονται σε κατεγισμό τηλεοπτικών δυσφημίσεων σε εισιτήρια ψηφοφόρων εξ Αμερικής, σε μετακινήσεις οπαδών, για τις «μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις», σε πλαστικές σημαίες, αφίσες και τα τελευταία χρόνια και σε πυροτεχνήματα (στα οποία το ΠΑΣΟΚ είχε κερδίσει τις εντυπώσεις). Θεωρώ την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, κατάχρηση εξουσίας όταν με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να χτισθούν δύο νοσοκομεία, τη στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για γάζες. . .
Στο σημείο αυτό θα κάνω μια παρένθεση, ενώ τα κόματα και οι βουλευτές συμπολίτευσης-αντιπολίτευσης-αριστεράς ποτέ δεν συμφωνούν σε τίποτα, ούτε στα εθνικά θέματα, όταν πρόκειται για οικονομικές απολαβές, δλδ αυξήσεις μισθών, αναδρομικά, επιχορηγήσεις, οι αποφάσεις πέρνονται ομόφωνα, χωρίς διαφάνεια και κρυφά από τον έξω κόσμο. . . περισσότερο θυμίζει “cartel” παρανόμων παρά ελληνικό κοινοβούλιο και γενικά για όλα αυτά επικρατεί μια άτυπη “omerta”.
Είναι γνωστό το “trick” που εφαρμόζουν οι εθνοπατέρες για να πάρουν νέες αυξήσεις, για να μην φανούν οι ίδιοι το επιτυγχάνουν δια της πλαγίας οδού δλδ βάζουν τους δικαστικούς να διεκδικήσουν αυξήσεις στο μισθοδικείο, οι οποίοι πάντα κερδίζουν την αγωγή και πάντα με ποσοστά αύξησης πάνω από το 20% συν τα αναδρομικά. . . και επειδή έχουν εξισωθεί μιθσθοί ανώτερων δικαστικών και βουλευτών, παίρνουν αυτόματα τις αυξήσεις αδιαφορώντας για τους άλλους τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται λιτότητα και αύξηση 2%.
Μετά έχουν το θράσος όταν έρθει η ώρα των εκλογών να μας αποκαλούν από τα μπαλκόνια : «ο κυρίαρχος λαός», πιο δημοκοπικό σύνθημα από αυτο δεν νομίζω να υπάρχει! Κατά τα άλλα τα Μ.Μ.Ε μας έχουν ζαλίσει με τις καθημερινές δημοσκοπήσεις προσπαθώντας να μας αποπροσανατολίζουν από σοβαρά καθημερινά προβλήματα τα οποία δεν είναι οι ποσοστιαίες μονάδες των κομάτων ούτε η καταλληλότητα προθυπουργών...
Αυτό που προτείνω εγώ είναι να γίνει μια δημοσκόπηση σχετικά με το ποιοι Έλληνες συμφωνούν με την επιδότηση εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο στα κόματα, με τις υπέρογκες αυξήσεις των βουλευτών, με τα σκανδαλώδη προνόμια που έχουν θεσπίσει για τους εαυτούς τους. Αν συμφωνούν και με το τελευταίο σκάνδαλο, ότι δλδ ενώ το καράβι της οικονομίας βουλιάζει εμείς προικίζουμε τους εθνοπατέρες με αυτοκίνητα lexus των 80.000 ευρώ και τέλος αν συμφωνούν με τον κατάπτιστο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Προκαλώ λοιπόν τα Μ.Μ.Ε και τις ανεξάρτητες αρχές δημοσκοπήσεων να προβούν στην δημοσκόπηση αυτή για να αποδειχθεί ότι το 99% του κυρίαρχου λαού θα διαφωνήσει με το απαράδεκτο αυτό καθεστώς.
Επίσης προκαλώ τα κόματα της Βουλής να δεσμευτούν ότι θα καταργήσουν ή θα τροποποιήσουν το νόμο-σκάνδαλο του Σκανδαλίδη.
Και θα μου πείτε τι θα γίνουν τα κόματα αν τους κόψουμε την επιδότηση; Και απαντώ δικό τους πρόβλημα. . . κανείς δεν υποχρέωσε τους βουλευτές να γίνουν μέλη της Εκκλησίας του Δήμου. Μάλλον για το χρήμα και την δόξα το έκαναν, στο κάτω κάτω ας βάλουν και το χέρι στη τσέπη τους, δεν είναι λίγα τα 8.000 ευρώ το μήνα τα επιδόματα. Εκτός αυτού η δύναμη των κομάτων είναι τα μέλη τους με τις συνδρομές τους και από άλλους νόμιμους τρόπους μπορούν να μαζευτούν χρήματα.
Εξάλλου τα χρήματα των επιδοτήσεων συμβάλλουν στη διαφθορά, στη νοθεία και στην αλλοίωση των αποτελεσμάτων. Νομίζω πως κάθε υπεύθυνος πολίτης διαμορφώνει μόνος του την απόφαση ποιά παράταξη θα ψηφίσει, και ότι μάλλον υποτιμούν τη νοημοσύνη του αυτοί που με τηλεοπτικά spots προσπαθούν να του κάνουν πλήση εγκεφάλου.
Όταν πριν πολλά χρόνια γεροντότεροι μου έλεγαν για τα κόματα και τους πολιτικούς το στερεότυπο: «όλοι το ίδιο είναι» (δεν ξέρω και αν υπονοούσαν κλέφτες) εγώ δεν συμμεριζόμουν αυτές τις απόψεις και να που τώρα οι πολιτικές όλων των παρατάξεων με κάνουν να μην ξέρω αν θα πρέπει να ασκήσω το υπέρτατο καθήκον του πολίτη: το εκλέγειν.
Τελιώνοντας θέλω να πιστέψω ότι αυτή η επιστολή θα δει κάποιο φως δημοσιότητας και να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι μου για τα διαπλεκόμενα συμφέροντα πολιτικών και Μ.Μ.Ε.
Μετά τιμής

Από press.gr

Εκτός ψηφοδελτίων ο Σημίτης... !!!!

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com


Εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ μένει τελικά ο Κώστας Σημίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, ζήτησε να είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας ή στην Α΄ Πειραιά, αλλά ο Κ. Σημίτης ζήτησε να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, σε διαφορετική περίπτωση αρνήθηκε να είναι υποψήφιος. Ο Κ. Σημίτης ύστερα από την εξέλιξη αυτή δήλωσε: «Στις συνομιλίες μας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε για τη συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Εύχομαι στο ΠΑΣΟΚ τη νίκη στις εκλογές και κάθε επιτυχία».

Από press-gr

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας

Αναρτήθηκε από ........energoipoliteskv.blogspot.com



Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας στην οποία αναφέρει αναλυτικά: << Συνεδρίασε η εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα θετικό και ενωτικό κλίμα. Σε πείσμα των παραπλανητικών δημοσιευμάτων μερίδας του τοπικού τύπου που μιλούσαν για κρίση και αποστράτευση των στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώθηκε ότι τα μηνύματα που πήραμε από τα μέλη και τους φίλους μας είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα. Όλοι δήλωσαν ότι θα δώσουν την εκλογική μάχη με πείσμα και αποφασιστικότητα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν υπερδιπλάσιες από τον επιτρεπόμενο αριθμό διαθεσιμότητες για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, γεγονός που μας επιτρέπει να έχουμε ένα δυνατό, ανανεωμένο και πλουραλιστικό ψηφοδέλτιο στο Νομό Φθιώτιδας. Η τελική επιλογή του αγωνιστικού ψηφοδελτίου που θα εκπροσωπήσει το Νομό μας θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας με δημοκρατικές διαδικασίες- απόδειξη ότι υπηρετούμε αξίες- από γενική συνέλευση των μελών και φίλων του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ >>

Δηλώσεις της υποψήφιας βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Τόνιας Αντωνίου για τη νέα σχολική χρονιά

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com



«Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους μαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές του νομού μας καλό ξεκίνημα και η νέα σχολική χρονιά να είναι δημιουργική και να οδηγήσει στην επίτευξη όλων των στόχων τους.
Θέλω να πιστεύω ότι τα προβλήματα και οι ελλείψεις που υπάρχουν σήμερα σε υποδομές, εκπαιδευτικό προσωπικό, διδακτικό υλικό και εξοπλισμό θα αποκατασταθούν σύντομα και δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο στην απρόσκοπτη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Μια από τις βασικές προτεραιότητες της νέα κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι να αποκτήσει η χώρα μας ένα σύγχρονο και κυρίως ποιοτικό εκπαιδευτικό σύστημα δημόσιας εκπαίδευσης, σε όλες τις βαθμίδες του, που να προσφέρει τα εφόδια που είναι αναγκαία για τη ζωή και το αύριο των παιδιών μας.
Καλή σχολική χρονιά.»

Πρωτοσέλιδο "Λαμιακού Τύπου"

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv.blogspot.com