Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Στο «μικροσκόπιο» του ΟΗΕ η κλιματική αλλαγή

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com



Ιδιαίτερα σημαντική συνιστώσα για την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής κρίσης είναι ο μετριασμός μιας περαιτέρω κλιματικής αλλαγής με τον αναπροσανατολισμό των παγκόσμιων τρόπων παραγωγής και κατανάλωσης προς περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον πρωτογενή εμπορεύματα, μηχανικό εξοπλισμό παραγωγής και καταναλωτικά αγαθά και υπάρχει σημαντική ευκαιρία για τις αναπτυσσόμενες οικονομίες να επωφεληθούν από μια διαρθρωτική αλλαγή προς αυτή την κατεύθυνση, εκτιμά η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD).
Στην έκθεση "Περιορισμός της Κλιματικής Αλλαγής και Ανάπτυξης", που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η UNCTAD σημειώνει ότι είναι, πρακτικά αδύνατο να ποσοτικοποιήσει κανείς, με λογικό τρόπο, τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, καθώς αυτό συνεπάγεται ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό ορίζοντα και πολύ υποκειμενικές κρίσεις.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες διαθέτουν ευρεία γκάμα επιλογών για να συνεισφέρουν στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, οι οποίες αξίζει να προωθηθούν με τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας, καθώς σε αυτές όπως και τις οικονομίες σε στάδιο μετάβασης οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έχουν τεθεί πλέον σε απότομα ανοδική τροχιά, εκτιμάται στην έκθεση.

Οι συντάκτες της έκθεσης διαπιστώνουν ότι η κλιματική αλλαγή είναι προϊόν μιας γιγαντιαίας αποτυχίας της αγοράς και εκτιμούν ότι οι προσπάθειες για μετριασμό της απαιτούν, τώρα, σημαντική κυβερνητική δράση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Το διεθνές πλαίσιο για κλιματικές πολιτικές είναι ακόμη αδύναμο και χρήζει ενίσχυσης ώστε να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη συμμετοχή των αναπτυσσόμενων οικονομιών σε αυτές τις προσπάθειες, λέει η UNCTAD.

Προσθέτει, ωστόσο, ότι αν και η λήψη μέτρων που αυξάνουν τη ζήτηση για ενεργειακές πηγές μικρότερης έντασης άνθρακα ή μηδενικών εκπομπών άνθρακα είναι ουσιώδης σε μια βασισμένη στην αγορά παρέμβαση στην κατεύθυνση του περιορισμού της κλιματικής αλλαγής, τα μέτρα αυτά πρέπει να συνοδευτούν από παρέμβαση στην προσφορά ενέργειας από άλλες πηγές.

Κατά συνέπεια, οι παραγωγοί διαφορετικών τύπων καυσίμων πρέπει να εμπλακούν στην εκπόνηση και υλοποίηση διεθνών πολιτικών για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, καταλήγουν οι συντάκτες της έκθεσης. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι απαιτούνται περισσότερο δραστήριες πολιτικές για την ενίσχυση της τεχνολογικής προόδου και ότι είναι απολύτως αναγκαία η απευθείας κυβερνητική παρέμβαση.

Θεωρούν οι συντάκτες της έκθεσης ότι η εμπλοκή των αναπτυσσόμενων χωρών στις προσπάθειες μετριασμού της κλιματικής αλλαγής εξαρτάται εν πολλοίς από το πώς θα σχεδιαστούν οι πολιτικές μετριασμού. Οι πολιτικές αυτές θα πρέπει να διευκολύνουν την πρόσβαση των αναπτυσσόμενων χωρών σε "καθαρές" τεχνολογίες, σε χρηματοδότηση επενδύσεων που στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών και σε αποζημίωση για απώλειες εσόδων που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ορισμένες χώρες ως αποτέλεσμα του αναπροσανατολισμού τους σε άλλους ενεργειακούς πόρους και της διατήρησης του δασικού πλούτου τους, συμπληρώνει η UNCTAD.

Κάθε αναπτυσσόμενη οικονομία ή οικονομία σε μετάβαση θα πρέπει να προσδιορίσει τη δική της στρατηγική για την ενσωμάτωσή της στις αναδυόμενες νέες αγορές για τα νέα προϊόντα που συντελούν στην επίτευξη των στόχων μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου, προτείνει η UNCTAD.

Σημειώνει, παράλληλα, ότι η εμπειρία των αναπτυγμένων χωρών δείχνει ότι οι επιτυχημένες βιομηχανικές πολιτικές ενδέχεται να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την εμπλοκή του δημόσιου τομέα στην έρευνα και ανάπτυξη, την απλοποίηση της πρόσβασης σε δικαιώματα ευρεσιτεχνίας, τη δημοσιονομική και χρηματοοικονομική στήριξη νέων παραγωγικών δραστηριοτήτων, τη διάδοση της πληροφορίας και πολιτικές άμεσων ξένων επενδύσεων.

Η διεθνής κοινότητα μπορεί να στηρίξει μια βιομηχανική ανάπτυξη σε αυτή την κατεύθυνση με το να δώσει στις αναπτυσσόμενες χώρες επαρκή χώρο για χάραξη και υλοποίηση πολιτικών, σε ένα περιβάλλον σχετικών διεθνών συμφωνιών για την κλιματική αλλαγή, το εμπόριο, τις ξένες άμεσες επενδύσεις και τα πνευματικά δικαιώματα.

Από enet.gr

Μ-Λ ΚΚΕ, Κ.Ο.Β. Φθιώτιδας: "...Η ΛΑΡΚΟ εξακολουθεί να ματώνει!"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com



Νεκρός και τρίτος εργάτης σε σχεδόν ένα μήνα!
Υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα του ο εργάτης Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στις 26 Αυγούστου, όταν έγινε έκρηξη στην ηλεκτροκάμινο Νο5 και σκοτώθηκε ο 27χρονος Κώστας Ντελής.
Το Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού εργάτη και ζητεί να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της επιχείρησης για αυτά τα εγκλήματα.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ, Κ.Ο.Β. Φθιώτιδας...

Αλαβάνος: Δεν θα είμαι υποψήφιος

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com




Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές γνωστοποίησε ο Αλέκος Αλαβάνος, με ανακοίνωση του, λίγες ώρες μετά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να κατέβει στις εκλογές χωρίς αρχηγό, υιοθετώντας τη θέση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει νέους επικίνδυνους τριγμούς και ενδεχομένως ανατροπές στην ήδη εύθραυστη ισορροπία που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές προσκείμενες στην ηγεσία του ΣΥΝ αντέδρασαν δηλώνοντας: "Επιθυμούμε να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης, όπως όλα τα στελέχη μας".

Την ίδια ώρα σύσκεψη συγκαλεί η ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΝ, που διαφώνησε και καταψήφισε την συναινετική πρόταση Τσίπρα προς τον ΣΥΡΙΖΑ για ψηφοδέλτιο από όλες τις συνιστώσες, χωρίς επικεφαλής.

Το χρονικό των εξελίξεων

Την Κυριακή το βράδυ έγινε δεκτή από τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ να μην υπάρξει αρχηγός στο ψηφοδέλτιο για τις εθνικές εκλογές και όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές να διεκδικήσουν με σταυρό προτίμησης την είσοδο τους στη Βουλή.

Επιφυλάξεις -αλλά όχι άρνηση - εξέφρασε μόνο η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας, η οποία θα ανακοινώσει τη θέση της τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού ενέκρινε το απόγευμα της Κυριακής με ευρεία πλειοψηφία την εισήγηση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα για την κατάθεση του ψηφοδελτίου στον Άρειο Πάγο και από τις έντεκα συνιστώσες που αποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να υπάρχει επικεφαλής.

Την αντίθεση τους σε αυτή την πρόταση έχουν εκφράσει οι ανανεωτικοί που επέμεναν στην αρχηγία του προέδρου του ΣΥΝ.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι ανάγκη ο ΣΥΝ να παραμείνει ενωμένος και σημείωσε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η εκλογική μάχη.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΠΕ, αναφέρει τα εξής για την απόφασή της:

1) Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ να κατατεθεί στον Άρειο Πάγο από τους επικεφαλής όλων των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Πράγμα που προβλέπεται και από το νόμο για τους συνασπισμούς κομμάτων. Πρώτος στη σειρά της κατάθεσης ο υπογράφων εκ μέρους του ΣΥΝ, ο Πρόεδρος του. Κανένας αρχηγός συνδυασμού. Οι επικεφαλής των συνιστωσών, de facto επικεφαλής του εκλογικού αγώνα για λογαριασμό των συνιστωσών που εκπροσωπούν όσο και του ενωτικού ψηφοδελτίου. Όλοι οι υποψήφιοι θα εκλεγούν με σταυρό, δηλ. κανένας δεν θα κάνει χρήση του προνομίου εκλογής χωρίς σταυρό εκ της θέσεώς του.

2) Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας να καταρτιστεί εξ ολοκλήρου από προσωπικότητες της Αριστεράς, από διανοούμενους, ανθρώπους των γραμμάτων και του πολιτισμού.

3) Τον Πρόεδρο της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που θα προκύψει, να τον εκλέξει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, με δημοκρατικό τρόπο και με βάση τον κανονισμό λειτουργίας της, μετά τις εκλογές.

4) Να εξαντληθεί κάθε προσπάθεια θετικής ερμηνείας του νόμου ώστε να καταστεί δυνατό στον πρώτο εκ των επικεφαλής που καταθέτουν το ψηφοδέλτιο, στον Πρόεδρο του ΣΥΝ, να μην έχει περιορισμούς στη δημόσια παρουσία από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ο Φ. Κουβέλης είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την εισήγηση του κ. Τσίπρα, εμμένοντας στη θέση της ότι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές πρέπει να είναι ο κ. Τσίπρας.

Από Nooz.gr

Τα Οικονομικά Σκάνδαλα στο Δήμο Καμένων Βούρλων αρχίζουν να εξιχνιάζονται!!!!

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com



Το Blog των Ενεργών Πολιτών Καμένων Βούρλων θέλει κατ` αρχάς να ευχαριστήσει τον κ. Καπέλλο Ευστάθιο διότι παρακολουθεί και διαβάζει το Blog και για την ευαισθησία που έδειξε να μας στείλει ένα e-mail λέγοντας μας ότι στο δημοσίευμα του Blog στις 31 Αυγούστου 2009 με τον τίτλο ‘’ Εγκαθίστανται στο Δήμο Καμένων Βούρλων ελεγκτές Οικονομικού Εγκλήματος για τα Οικονομικά Σκάνδαλα ‘’ έχουν γραφτεί ανακρίβειες (αν ανακρίβειες είπε ο κ. Αντωνίου στο Δημοτικό Συμβούλιο τότε ανακρίβειες γράψαμε και εμείς στο Blog). Το Blog στο δημοσίευμα του δεν αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο Δημοτικό Υπάλληλο. Αναφέρθηκε στα όσα είπε ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα παρακαλούσαμε τον κ. Καπέλλο να πάρει από την κ. Λουκία τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου (αν δεν του τα δώσουν ας μας πει να του τα στείλουμε με ένα e-mail) και να τα ακούσει πρώτα . Θα διαπιστώσει ότι εμείς γράψαμε πολύ λιγότερα από όσα είπε ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου. Στα πρακτικά αυτά θα ακούσει ο κ. Καπέλλος ότι ο Δήμαρχος κ. Αντωνίου παίρνει χρήματα απ` τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης που είναι ανταποδοτικά και τα χρησιμοποιεί για να πληρώσει το έκτακτο προσωπικό του Δήμου. Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον κ. Καπέλλο σαν προϊστάμενος οικονομικών του Δήμου που είναι αν αυτά γίνονται εν αγνεία του ή με εντολή δικιά του μεταφέρονται τα οικονομικά ποσά που συγκεντρώνονται απ` τα τέλη ύδρευσης αποχέτευσης των δημοτών, που είναι ανταποδοτικά, σε άλλους κωδικούς όπως για την πληρωμή του έκτακτου ωρομίσθιου προσωπικού ή όπου αλλού χρειάζεται χρήματα ο Δήμος.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κ. Καπέλλος γνωρίζει την Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με αριθμό 69/2008 που αναφέρεται στα ανταποδοτικά τέλη και στις επιπτώσεις που έχουν οι παραβάτες του Νόμου είτε είναι Δήμαρχοι είτε Δημοτικοί Σύμβουλοι είτε Δημοτικοί Υπάλληλοι.

Μέρος της Γνωμοδότησης του Ν.Σ.Κ

Β. Δεν είναι σύννομο να διατεθεί, κατ` εφαρμογή των παρ. 1 και 2.του άρθρου 161 του ν. 3463/2006, πίστωση που εγγράφηκε στον προϋπολογισμό των Ο.Τ.Α για την εκτέλεση έργου που προγραμματίσθηκε στο πλαίσιο παροχής υπηρεσίας, για την οποία επιβλήθηκαν ανταποδοτικά τέλη (π.χ τέλος καθαριότητος & φωτισμού ή δυνητικά , ανταποδοτικά τέλη του άρθρου 25 του ν. 1828/1989), για την εκτέλεση άλλου έργου που δε σχετίζεται με την υπηρεσία αυτή.


Ευελπιστούμε ότι οι ελεγκτές του οικονομικού εγκλήματος που έχουν εγκατασταθεί στο Δήμο Καμένων Βούρλων για το σκάνδαλο των τελών ύδρευσης αποχέτευσης να τα ξεκαθαρίσουν όλα αυτά και όλοι οι υπεύθυνοι του Δήμου που κατασπαταλούν τα χρήματα των Δημοτών ανεξέλεγκτα να κάτσουν στο σκαμνί και να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη.

Η επίσημη ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Φθιώτιδας για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com



Με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Φθιώτιδας ορίζει ως εκπρόσωπο τύπου την υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου και μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας κ. Σκιαδοπούλου Βίκυ, καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις Εθνικές Εκλογές της 4ης Οκτώβρη, όπου τα γεγονότα και οι πολιτικές εξελίξεις θα τρέχουν καθημερινά.
Η κ. Σκιαδοπούλου, ως εκπρόσωπος τύπου θα κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ, τα οποία θα προσκαλούνται στα γραφεία της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας.
Ανακοινώθηκαν επίσης και επίσημα ποιοι υπέβαλλαν αίτηση για να πάρουν το χρίσμα του υποψήφιου βουλευτή με μια διαφοροποίηση από τη σχετική ανάρτηση που δημοσιεύσαμε χθες.
Απουσιάζει το όνομα του κ. Παταργιά...

Από LamiaNews

Πρωτοσέλιδο "σέντρας"

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv.blogspot.com