Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές στις 4 Οκτωβρίου;...

Αναρτήθηκε από energoipoliteskv.blogspot.com




Την απόφασή του για πρόωρες εκλογές τον Οκτώβρη ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο Κώστας Καραμανλής. Ο Πρωθυπουργός θα προβεί κατά πάσα πιθανότητα αύριο σε τηλεοπτικό «διάγγελμα», με στο οποίο δεν θα μιλά ξεκάθαρα για εκλογές. Την Πέμπτη το πρωί, ο Καραμανλής,θα συγκαλέσει έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο και αμέσως μετά θα μεταβεί στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. Αμέσως μετά θα κάνει δηλώσεις με τις οποίες και θα ανακοινώσει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Αυτό το σενάριο κυκλοφορεί από το πρωί στα δημοσιογραφικά γραφεία. Εφόσον ο κ. Καραμανλής προχωρήσει στην προκήρυξη εκλογών τις επόμενες ημέρες, τότε αυτές θα πραγματοποιηθούν στις 4 Οκτωβρίου, αφού το Σύνταγμα προβλέπει ρητά ότι θα πρέπει να διεξαχθούν εντός 30 ημερών από την ημέρα διάλυσης της Βουλής.

Aπό το http://epirusgate.blogspot.com/

Στις 7 και 8 Νοεμβρίου οι εξετάσεις του Κρατικού Πτυχίου Γλωσσομάθειας

Αναρτήθηκε από .....energoipoliteskv.blogspot.com

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2009 για την πιστοποίηση των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, για τα επίπεδα Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση», Ισπανικής για το επίπεδο Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση» και Τουρκικής για το επίπεδο Β1 «μέτρια γνώση».

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009 μέχρι και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009 θα υποβάλλονται στις Διευθύνσεις ή Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2009.

Από in.gr

Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού

Αναρτήθηκε από........energoipoliteskv.blogspot.com



Παρά τις κλιμακούμενες αντιδράσεις από βουλευτές και κομματικά στελέχη που υποστηρίζουν ότι οι πρόωρες εκλογές ισοδυναμούν με πολιτική αυτοκτονία, ο κ. Καραμανλής φαίνεται πως έχει λάβει τις αποφάσεις του και μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να τις ανακοινώσει.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η χώρα αλλά και η κυβέρνησή του δεν μπορεί να αντέξει μια πεντάμηνη προεκλογική περίοδο, ο πρωθυπουργός θα προβεί κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη σε τηλεοπτικό «διάγγελμα», με το οποίο θα εξηγήσει στον ελληνικό λαό γιατί ο νέος προϋπολογισμός αλλά και η έξοδος της χώρας από την κρίση θα πρέπει να ανατεθούν σε κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αρχικά ο Κ. Καραμανλής είχε αποφασίσει να προαναγγείλει τις εκλογές σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που θα συγκαλούσε μέσα στην εβδομάδα. Μετά τις επιφυλάξεις όμως που εκφράζουν ακόμη και κορυφαίοι υπουργοί του, θεώρησε σκόπιμο να αποφύγει τη σύγκληση του ανώτατου κυβερνητικού οργάνου και να εξαγγείλει τις εκλογές μέσω «διαγγέλματος», όπως έκανε και στις εκλογές του 2007.

Ανώτατες κυβερνητικές πηγές εξέφραζαν τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα προβεί σε μια θεαματική πολιτική πρωτοβουλία στα μέσα της εβδομάδας, η οποία θα αλλάξει τα δεδομένα. Αν και κανείς δεν γνωρίζει τις τελικές αποφάσεις του κ. Καραμανλή, όλοι πια προεξοφλούν ότι η πρωτοβουλία αυτή θα είναι η εξαγγελία των εκλογών.

Όσοι γνωρίζουν πώς σκέφτεται ο πρωθυπουργός, στοιχηματίζουν επίσης ότι αν σκοπεύει να εξαγγείλει τις εκλογές θα το πράξει την Τετάρτη, για να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Πέμπτη, προκειμένου να επισκιάσει την εμφάνιση του Γ.Παπανδρέου στην επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.

Newsroom ΔΟΛ

Φορητό υπολογιστή, κόστους έως 450 ευρώ, θα μπορούν να προμηθεύονται οι μαθητές της Α' Γυμνασίου

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv.blogspot.com



Την παροχή φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλους τους μαθητές της Α' Γυμνασίου ανακοίνωσαν, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό την Δευτέρα, ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος και ο υπουργός Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου.

Το πρόγραμμα αφορά περίπου 120.000 μαθητές και το κόστος υλοποίησή του, ύψους 68 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ.

Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, από τις 6 Σεπτεμβρίου οι μαθητές της Α' Γυμνασίου θα μπορούν να λαμβάνουν ειδικά κουπόνια, με τα οποία θα προμηθεύονται φορητούς υπολογιστές, κόστους έως 450 ευρώ.

Όπως δήλωσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί, οι φορητοί υπολογιστές θα έχουν «φορτωμένα» 16 λογισμικά προγράμματα. Επίσης, στους υπολογιστές τους, οι μαθητές θα βρουν σε ψηφιακή μορφή όλα τα σχολικά βιβλία που θα διδαχθούν τη νέα χρονιά, που αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου.

Στο πρόγραμμα παροχής φορτητών υπολογιστών αναμένεται να ενταχθούν και 5.000 έως 10.000 καθηγητές που θα διδάσκουν στην Α' Γυμνασίου.



Newsroom ΔΟΛ

Πρωτοσέλιδο "Λαμιακού Τύπου"

Αναρτήθηκε από.......energoipoliteskv.blogspot.com