Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επιρρίπτει ευθύνες για την αυθαίρετη δόμηση στις καμένες δασικές εκτάσεις ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς.

Αναρτήθηκε από.....energoipoliteskv Blogger



«Οι διατάξεις για την εκτός σχεδίου δόμηση και για τις κυρώσεις και την κατεδάφιση αυθαιρέτων είναι σαφείς. Αυτό που πρέπει να γίνει, ασφαλώς, είναι να εφαρμόζονται με αυστηρότητα από τους αρμόδιους. Οι Περιφέρειες, οι Νομαρχίες και οι Πολεοδομίες τους έχουν την αποστολή να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τους νόμους», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Σουφλιάς υπογράμμισε ότι από πλευράς νομοθεσίας έχουν γίνει τα πάντα ώστε να μην επιτρέπεται η αυθαίρετη δόμηση σε δασικές εκτάσεις που καταστρέφονται από την πυρκαγιά.

Τον Νοέμβριο του 2007, όπως τόνισε, εισηγήθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή διάταξη, βάσει της οποίας μόλις διαπιστωθεί ότι σε δασική έκταση που καταστράφηκε από πυρκαγιά κτίζεται αυθαίρετο, αυτό κατεδαφίζεται αμέσως και ο ιδιοκτήτης του δεν έχει δικαίωμα να καταφύγει σε οποιαδήποτε διοικητική ή δικαστική αρχή. «Αυτό έχει τεράστια σημασία, γιατί είναι γνωστό ότι στο παρελθόν αυτοί που έκτιζαν αυθαίρετα στα καμένα πετύχαιναν με προσφυγές και άλλα ένδικα μέσα να κερδίζουν χρόνο και τελικά να παραπέμπουν το θέμα στις ελληνικές καλένδες... Ε, αυτό πλέον με την τροπολογία του ΥΠΕΧΩΔΕ κόπηκε».

Προσέθεσε δε ότι, όπως και στην περίπτωση της Πάρνηθας, οι πυρόπληκτες περιοχές θα ελέγχονται μέσω δορυφόρου, ώστε να εντοπίζονται αμέσως τα οποιαδήποτε αυθαίρετα κτίσματα. «Αυτό πρέπει να γίνει από τις Περιφέρειες», είπε ο υπουργός, ενώ διαβεβαίωσε πως «έχουμε νομοθετήσει με πληρότητα σε όλα τα επίπεδα, ώστε η εφαρμογή των νόμων να εξασφαλίζει πως όπου ήταν δάσος θα ξαναγίνει δάσος».

Από ethnos.gr

Οι βάσεις εισαγωγής δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 10.00 το πρωί ενώ κατάλογοι με τα ονόματα των επιτυχόντων θα αναρτηθούν στα λύκεια της χώρας

Αναρτήθηκε από ....energoipoliteskv Blogger



Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν πρόσβαση στα αποτελέσματα και μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας (http://www.ypepth.gr) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα -Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού 68.794, ενώ το 2008 εισήχθησαν 68.224.


ΒΑΣΕΙΣ ΑΕΙ

ΑΕΙ από ημερήσια Γενικά Λύκεια, ημερήσια ΕΠΑΛ (ομάδα Β) του 90%

ΑΕΙ από εσπερινά Γενικά Λύκεια του 90%

ΑΕΙ από ημερήσια Γενικά Λύκεια του 10%

ΒΑΣΕΙΣ ΤΕΙ

ΤΕΙ από ημερήσια Γενικά Λύκεια, ημερήσια ΕΠΑΛ (ομάδα Β) του 90%

ΤΕΙ από ημερήσια Γενικά Λύκεια του 10%

ΤΕΙ από εσπερινά Γενικά Λύκεια του 90%

ΤΕΙ από ημερήσια ΤΕΕ

ΤΕΙ από εσπερινά ΤΕΕ

ΤΕΙ από ημερήσια ΕΠΑΛ (ομάδα Α)

Από ethnos.gr

Πρωτοσέλιδο "Λαμιακού Τύπου"

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv Blogger