Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Η αναβολή της άφιξης Χριστοφοράκου, έφερε και αναβολή αποφάσεως για ημερομηνία εκλογών

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv Blogger




Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο του Μονάχου, ενημέρωσε την εισαγγελία της πόλης, να ανασταλεί η διαδικασία έκδοσης του Μ, Χριστοφοράκου, διότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μελετήσει το φάκελο και να αποφανθεί επι του Ελληνικού αιτήματος.
Για την απρόοπτη αλλαγή των εξελίξεων, η Γερμανική δικαιοσύνη ενημέρωσε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε και αυτός με τη σειρά του, επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδια και του εξήγησε ότι το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μπορέσει να αποφανθεί επί του αιτήματος.
Ο κ. Δένδιας ζήτησε να μάθει αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία που να μπορεί να θεωρηθεί «δεσμευτική» από τη πλευρά της Γερμανικής Δικαιοσύνης, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική, τουλάχιστον μέχρι να φτάσουν τα ερωτήματα που θέτει το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο στην εισαγγελία Μονάχου....
Οι συνήγοροι του Μ. Χριστοφοράκου δεν έκρυψαν την ικανοποίηση για την θάση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου. αλλά περιμένουν να δουν τη δικογραφία πριν «ξεσπάσουν σε «πανηγυρισμούς».
Τη δυσάρεστη εξέλιξη στην υπόθεση μετέφερε τηλεφωνικά στον Πρωθυπουργό ο κ. Δένδιας, την ώρα μάλιστα που στο Μαξίμου είχε συνεργασία με τον Προκόπη Παυλόπουλο.
Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Π. Παυλόπουλο επρόκειτο να παρθούν αποφάσεις σε σχέση με το χρόνο εκλογών, αλλα τελικά οι δύο άνδρες συμφώνησαν να ξαναμιλήσουν επί του θέματος μόλις ξεκαθαρίσει η κατάσταση στη Γερμανία.

Από kafeneio-gr

Πρωτοσέλιδο "Λαμιακού Τύπου "

Αναρτήθηκε από......energoipoliteskv Blogger