Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Κοινοβουλευτικές Παρεμβάσεις Ηλία Καλλιώρα

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv Blogger




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Κοινοβουλευτικές Παρεμβάσεις Ηλία Καλλιώρα

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ηλίας Καλλιώρας, θεωρώντας υποχρέωσή του να γνωρίζει στους πολίτες της Φθιώτιδας ορισμένα από τα πεπραγμένα του, ενημερώνει ότι, πέραν των άλλων, κατά το τελευταίο δίμηνο, δραστηριοποιήθηκε κοινοβουλευτικά ως ακολούθως (μόνο ερωτήσεις και αναφορές):

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
● Περί κάλυψης του κόστους δηλώσεων δικαιωμάτων από αγρότες και κτηνοτρόφους από τον κρατικό προϋπολογισμό
● Πορεία κατασκευής Φράγματος Σμοκόβου
● Αποζημιώσεις δικαιούχων αναφορικά με τις απαλλοτριώσεις για την παράκαμψη ΠΑΘΕ
Καμένων Βούρλων
● Παραχώρηση οριστικών τίτλων ιδιοκτησίας σε δικαιούχους κατοίκους των Δήμων Μαλεσίνας και Οπουντίων
● Πορεία κατασκευής των νέων κτηριακών υποδομών όπου θα στεγασθεί το Πανεπιστήμιο
Στερεάς Ελλάδας
● Αξιοποίηση Ιαματικών Λουτρών Καμένων Βούρλων
● Αξιοποίηση Ιαματικών Λουτρών Υπάτης
● Αξιοποίηση Ιαματικών Λουτρών Θερμοπυλών
● Πρόταση για κατασκευή της επαρχιακής οδού: Τούνελ Τυμφρηστού (Ράχες)-Μαστορέικα (Πουγκάκια)
● Το μέλλον της ΛΑΡΚΟ
● Δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου Λαμίας
● Αγρότες και επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης
● Πρόσβαση στο Μνημείο του Αθανασίου Διάκου
● Πρόταση για Μείωση του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, κατά 50%, ταυτόχρονα χωρίς «πόθεν έσχες», μέχρι τέλους του 2009 (ενίσχυση αγοράς ακινήτων και οικοδομικής δραστηριότητας).
● Απονιτροποίηση στην περιοχή του Σπερχειού ποταμού.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ

● Υπόμνημα Ένωσης Ελαιουργικών Συνεταιρισμών Στυλίδας ΣΥΝ.ΠΕ, για την ανάγκη στήριξης των ελαιοκομικών οργανώσεων
● Υπόμνημα Συλλόγου Καλλιεργητών-Επενδυτών Δάσωσης Γεωργικών Εκτάσεων Ν. Φθιώτιδας, για την καταστροφή των φυτειών ακακίας λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας και τους όρους ένταξης στο μέτρο «Δάσωση Γεωργικών Εκτάσεων»
● Υπόμνημα Τοπικού Διαμερίσματος Νεράιδας Δήμου Στυλίδας για την κατασκευή της ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης και την παράκαμψη Στυλίδας
● Υπόμνημα Αγροτικού Συνεταιρισμού Καινούργιου Φθιώτιδας αναφορικά με την καταστροφή που υπέστησαν οι καλλιέργειες της περιοχής από τη χαλαζόπτωση της 20-6-2009
● Επιστροφή επιδόματος πετρελαίου για αγροτική χρήση έτους 2008 σε δικαιούχους μελισσοκόμους
● Υπόμνημα Δήμου Ελάτειας για την επιτακτική ανάγκη αστυνόμευσης της περιοχής
● Υπόμνημα Δήμου Ξυνιάδος για ένταξη των ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγοί σιτηρών σε καθεστώς ΠΣΕΑ
● Υπόμνημα Δήμου Δομοκού για ένταξη των ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγοί σιτηρών λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών σε καθεστώς ΠΣΕΑ
● Υπόμνημα Δήμου Εχιναίων για αποζημιώσεις των ελαιοπαραγωγών που υπέστησαν ζημίες εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών
● Υπόμνημα Δ.Δ. Εξάρχου και Δήμου Δαφνουσίων για την υλοποίηση του έργου «ATALANTI HILLS»
● Πρόταση για ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας μέσω της μείωσης του φόρου μεταβίβασης
● Υπόμνημα κατοίκων Αγίας Μαρίνας Δ. Στυλίδας για τον επαρχιακό δρόμο ΠΕΟ Λαμίας-Στυλίδας-Αγ. Μαρίνας
● Υπόμνημα Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών-Θερμικών & Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Φθιώτιδας αναφορικά με τον αποκλεισμό των Συνεταιρισμών από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013
● Υπόμνημα-Ψήφισμα της Πανελλαδικής Σύσκεψης Καπνοπαραγωγών στη Θεσσαλονίκη για τη στήριξη της καπνοκαλλιέργειας και των καπνοπαραγωγών

Ο Βουλευτής της Ν.Δ κ. Θαν. Γιαννόπουλος στην καθιερωμένη πλέον συνέντευξη της Δευτέρας στον Αθήνα 9.84

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv Blogger



Μήνες τώρα, παρακολουθούμε τον βουλευτή της Ν.Δ. στη Φθιώτιδα, κ. Θανάση Γιαννόπουλο, να δίνει κάθε Δευτέρα τηλεφωνικές κυρίως συνεντεύξεις στον Αθήνα 9.84.
Έτσι και χθες Δευτέρα μίλησε στον Γιάννη Λοβέρδο.
Μεταξύ άλλων, είπε:
Για εκλογές το φθινόπωρο...

...«Δεν μπορώ να πω μετά βεβαιότητας, δεν νομίζω ότι θα γίνουν εκλογές τώρα το Σεπτέμβρη - Οκτώβρη, αλλά θα εξαντληθεί αυτό το χρονικό διάστημα. Βέβαια και αυτό το διάστημα είναι καταστροφικό, διότι μη ξεχνάμε ότι έτσι όπως έχουν οριοθετηθεί τα πράγματα, είναι μια παρατεταμένη εκλογική περίοδος, που δημιουργεί πρόβλημα τεράστιο και ιδιαίτερα στην Οικονομία».
Δημοσιογράφος: Αλλαγές θα γίνουν, κ. Γιαννόπουλε, στην κυβέρνηση; Και τι αλλαγές μπορεί να γίνουν, αλλαγές προσώπων;
Θ. Γιαννόπουλος: «Όλα θα εξαρτηθούν από το πότε θα έχουμε εκλογές. Τι πιστεύω αντικειμενικά; Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός έχει πάρει τα μηνύματα από τις ευρωεκλογές. Πήραμε το μήνυμα, το μήνυμα έχει αποκωδικοποιηθεί και βεβαίως πιστεύω ότι θα κάνει τις αλλαγές. Εάν θα πηγαίναμε για εκλογές το Σεπτέμβρη - Οκτώβρη, τι αλλαγές να γίνουν; Τελείωσε ο χρόνος. Εάν, όμως, θα έχουμε το άλλο το εκλογικό μοντέλο, του Μαρτίου, πιστεύω ότι θα υπάρξουν αλλαγές και, όπως θρυλείται, ο Αύγουστος -το τρίτο δεκαήμερο- θα είναι μάλλον ο μήνας που θα υπάρξουν αλλαγές, μεταβολές. Υπάρχει, βέβαια και η άλλη σχολή που υιοθετεί και λέει: "μην γίνει τίποτα, μην αλλάξει τίποτα, όλα έτσι είναι καλά και ό,τι έρθει μετά ως εκλογικό αποτέλεσμα". Όλα παίζονται, όλα είναι εδώ. Το γεγονός είναι ότι εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι και τουλάχιστον σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που μένει για το Μάρτιο -γιατί κακά τα ψέματα, το ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει τοποθετηθεί πολιτικά πλέον, καλώς ή κακώς-, να μπορέσουμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, που είναι αποτέλεσμα νίκης...».

Από LamiaNews

ΙΟΒΕ : Ανέφικτη η πραγματοποίηση των στόχων του προϋπολογισμού

Την εκτίμηση ότι οι ήδη μεγάλες αποκλίσεις καθιστούν ανέφικτη την πραγματοποίηση των στόχων του προϋπολογισμού, ιδίως στο σκέλος των εσόδων, εκφράζει στην τριμηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών. Το ΙΟΒΕ εκτιμά ότι στο σύνολο του 2009 η ανεργία θα κινηθεί στην περιοχή του 9,5%...

...«Τα στοιχεία για τα δημόσια οικονομικά το πρώτο εξάμηνο του 2009 εμφανίζουν μεγάλη απόκλιση έναντι των στόχων του προϋπολογισμού, ιδίως στο σκέλος των εσόδων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση του ΙΟΒΕ. «Έτσι το πρώτο εξάμηνο του 2009 τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν κατά 0,7%, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2008, έναντι όμως ετήσιου στόχου για αύξηση 15%. Η εξέλιξη αυτή, που είχε εκτιμηθεί άλλωστε αρκετά νωρίτερα, οδήγησε στη λήψη έκτακτων μέτρων για την κάλυψή της. Παρόλο που κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα εισπραχθούν οι έκτακτες εισφορές και τα υπόλοιπα φορολογικά έσοδα από τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, κρίνεται ιδιαίτερα αβέβαιο το κατά πόσο θα επαληθευθούν οι εκτιμήσεις για την αποδοτικότητά τους (αύξηση εσόδων κατά 0,8% του ΑΕΠ)».
«Επιπλέον», συνεχίζει η έκθεση, «η όποια αύξηση των εσόδων θα αντισταθμιστεί σε κάποιο βαθμό από την παράλληλη επέκταση στο σκέλος των δαπανών, καθώς ήδη παρατηρείται υπέρβαση κατά 1,2 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του έτους σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί. Συνεπώς, ο στόχος για μείωση του ελλείμματος στο 3,7% του ΑΕΠ το 2009 εμφανίζεται τη στιγμή αυτή εξαιρετικά δύσκολος, αν όχι ανέφικτος».
Αναφορικά με το ΑΕΠ, το ΙΟΒΕ σημειώνει ότι η πτώση του περιορίζεται από την πορεία του εξωτερικού τομέα και ότι η πιθανότερη εξέλιξη το 2009 είναι η στασιμότητα. «Λαμβάνοντας υπόψη ότι η υποχώρηση των εξαγωγών θα υπερκαλύπτεται από την μεγαλύτερη πτώση των εισαγωγών στη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, καθώς και τη σημαντική συμμετοχή του δημόσιου τομέα και φέτος στην οικονομική δραστηριότητα, είναι αρκετά πιθανόν να οδηγήσουν την ελληνική οικονομία το 2009 απλώς σε στασιμότητα. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν σημειωθεί οριακή μείωση του προϊόντος, η ελληνική επίδοση εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις υψηλότερες στην Ευρωζώνη, γεγονός που σημαίνει ότι η πορεία σύγκλισης δεν επηρεάζεται σημαντικά», όπως σημειώνεται.
«Από την άλλη πλευρά όμως και εκτός των δημοσιονομικών προβλημάτων, υπάρχουν συγκεκριμένες επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική κοινωνία σε όρους απασχόλησης», υπογραμμίζεται στην έκθεση. «Έτσι η φθίνουσα οικονομική δραστηριότητα έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί διαταραχές στην αγορά εργασίας, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο. Έτσι έχει ενισχυθεί σημαντικά η ανεργία, με αποτέλεσμα το πρώτο τρίμηνο το ποσοστό της να έχει ανέλθει στο 9,3%, από 8,3% το ίδιο διάστημα πέρυσι, ενώ τον Απρίλιο έφτασε το 9,4%. Η άνοδος θα συνεχιστεί κατά πάσα πιθανότητα στη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, υπό την επίδραση και της μειωμένης τουριστικής κίνησης φέτος το καλοκαίρι».
Το ΙΟΒΕ εκτιμά ότι στο σύνολο του 2009 η ανεργία θα κινηθεί στην περιοχή του 9,5%.

Πρωτοσέλιδο "Λαμιακού Τύπου"

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv Blogger