Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

2o Τουρνουά Μπάσκετ "3 on 3 "

Αναρτήθηκε από... energoipoliteskv Blogger

" Κρίση εμπιστοσύνης στο Πολιτικό Σύστημα"

Αναρτήθηκε από... energoipoliteskv Blogger

Μηνύματα σε πολλές κατευθύνσεις έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη λιτή τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο για τα 35 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Ο Κάρολος Παπούλιας, αφού επεσήμανε ότι οι κοσμικότητες και οι δεξιώσεις είναι ασύμβατες με το πνεύμα του αντιδικτατορικού αγώνα, εξήρε τον αγώνα των αντιστασιακών, σημειώνοντας ότι αυτοί είναι οι "πρωταγωνιστές της αποκατάστασης της δημοκρατίας".
"Είναι" πρόσθεσε "πρότυπα αναφοράς, έδωσαν πολλά σε όλους χωρίς ανταλλάγματα, τους ευχαριστώ για τα έργα, τα λόγια και τη σιωπή τους".
Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση υπογράμμισε ότι "την ώρα που αμφισβητείται το κυρίαρχο μοντέλο της οικονομίας, δεν προβάλλεται με ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό τρόπο μια εναλλακτική πρόταση για μια ανάπτυξη ενάντια στη φτώχεια και την ανεργία. Μια βεβαιότητα υπάρχει ότι η κοινωνική συνοχή στον αναπτυγμένο κόσμο απειλείται και η ανασφάλεια των πολλών εγκυμονεί κοινωνικές εκρήξεις και προκαλεί φοβικά σύνδρομα".
"Το προσωπικό αδιέξοδο κάθε ανέργου", επισήμανε ο κ. Παπούλιας, "η αγωνία κάθε νέου που αναζητά μάταια δουλειά, είναι η πρώτη ύλη αναπόφευκτων κοινωνικών εντάσεων".
"Η κρίση εμπιστοσύνης του κόσμου στο πολιτικό σύστημα είναι βαθιά. Όχι μόνο, γιατί κάποιοι εκπρόσωποι του λαού χρησιμοποιούν την πολιτική ως εφαλτήριο για τρυφηλή ζωή, ούτε επειδή διαχρονικές παθογένειες στη δημόσια διοίκηση παραμένουν ζωντανές. Η κρίση είναι βαθιά κυρίως επειδή έχει τρωθεί ο αξιακός κώδικας. Κάθε είδους διευκολύνσεις και πελατειακές συμπεριφορές έχουν νομιμοποιηθεί ηθικά, ενώ η επιτυχία αντιμετωπίζεται συχνά ως εξαιρετική ικανότητα ακόμη και αν επήλθε αναξιοκρατικά" πρόσθεσε.
Ο Κάρολος Παπούλιας έστειλε μήνυμα και στην Άγκυρα, σημειώνοντας ότι απατάται αν νομίζει ότι με τις προκλήσεις και τις ανιστόρητες διεκδικήσεις θα κάμψει την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να προασπιστεί τα δίκαιά της.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ντροπή τη τουρκική κατοχή στην Κύπρο, είπε ότι το κλειδί το κρατά η Άγκυρα, επεσήμανε όμως και την ευθύνη της ΕΕ.

Από LamiaNews

Πρωτοσέλιδο "Λαμιακού Τύπου"

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv Blogger