Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Μήνυμα του Βουλευτή Φθιώτιδας κ. Χρ. Σταϊκούρα για την 35η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Αναρτήθηκε από....energoipoliteskv Blogger



Η 24η Ιουλίου, ως επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας, αποτελεί ημέρα εθνικής μνήμης και απόδοσης τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την επιστροφή της δημοκρατίας στον τόπο μας και πρωταγωνίστησαν στην εμπέδωσή της κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.
Η επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή τη νύχτα της 23ης προς την 24η Ιουλίου του 1974 σηματοδότησε την εγκαθίδρυση του κοινοβουλευτισμού και την έναρξη μίας μεταπολιτευτικής πορείας εδραίωσης των δημοκρατικών θεσμών, προώθησης του κοινωνικού κράτους και διασφάλισης του κράτους δικαίου. Μία πορεία εκδημοκρατισμού και εκσυγχρονισμού στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προσέγγισης που σφυρηλάτησε την εθνική συμφιλίωση και απεγκλώβισε την Ελληνική κοινωνία από δογματισμούς του παρελθόντος.
Σήμερα, μετά από 35 χρόνια αδιάλειπτου δημοκρατικού βίου, η Ελλάδα αποτελεί μία σύγχρονη δημοκρατική πολιτεία στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στέρεες βάσεις που διασφαλίζουν τη πολιτική σταθερότητα και δημιουργούν τη δυναμική για να ανταποκριθεί η χώρα στις προκλήσεις της εποχής. Προκλήσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, την αντιμετώπιση φαινομένων που διαβρώνουν την ποιότητα του πολιτικού μας συστήματος και τη διασφάλιση της διαφάνειας του δημοσίου βίου.
Η 24η Ιουλίου δύναται να εκληφθεί από όλους μας ως ορόσημο και εφαλτήριο για να συνεχίσουμε, με συνέπεια και υπευθυνότητα, την πορεία που χάραξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής προς την εμβάθυνση της δημοκρατίας και τη διεύρυνση της ευημερίας στην πατρίδας μας.

Από κρυφά ταμεία ο Περιφερειάρχης χρηματοδοτεί Γαλάζιους Δημάρχους και φορείς ακόμα και για Πανηγύρια

Αναρτήθηκε από... energoipoliteskv Blogger


Μπορεί να αρνήθηκε η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) της Φθιώτιδας να χρηματοδοτήσει από το ταμείο της το Διάπλου του Μαλιακού όμως ο δήμαρχος Εχιναίων και ο δήμαρχος Καμένων Βούρλων βρήκαν άλλο τρόπο χρηματοδότησης.
Δίπλωσαν τον Περιφερειάρχη ο οποίος τους εξασφάλισε κάτι παραπάνω από 2.000 € από κάποια κρυφά ταμεία τα οποία δεν τα ξέρουν πολλοί δήμαρχοι.
Έτσι έτριβαν τα χέρια τους για την πολιτική τους επιτυχία και ρίχνουν λοξές ματιές στους συναδέλφους τους, δημάρχους που αρνήθηκαν την ενίσχυση της προσπάθειας.

Από LamiaNews

Ψάχνουν γιατί δεν ξέρουν τι ισχύει για το ΧΥΤΑ με τις συμφωνίες του περιφερειάρχη με τους Δημάρχους

Αναρτήθηκε από... energoipoliteskv Blogger

Έχουν κυριολεκτικά τρελαθεί στο Δήμο της Αταλάντης με τις αποφάσεις της περιφέρειας για το ΧΥΤΑ που από τη μια πλευρά ανατρέπει τα δεδομένα από την άλλη πλευρά όμως προωθεί διαδικασίες οι οποίες δεν οδηγούν πουθενά.
Σήμερα έχει προγραμματιστεί δημοτικό συμβούλιο στην Αταλάντη και δεν αποκλείεται να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα και να ληφθούν αποφάσεις, αφού χθες είχαμε συζητήσεις και συναντήσεις με τους εκπροσώπους τις κινήσεις πολιτών.
Την ίδια στιγμή ανεβαίνει το θερμόμετρο σε Τιθορέα, Αμφίκλεια και Καμένα Βούρλα οι οποίοι προσπαθούν να καθησυχάσουν τους πολίτες ότι έχουν συμφωνήσει με την περιφέρεια η τελική απόφαση να μην αλλάξει σε καμιά περίπτωση. Πάντως το κλίμα είναι έκρυθμο και γίνεται περισσότερο εκρηκτικό από τη στιγμή που ο περιφερειάρχης μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει διευκρινίσεις.

Από LamiaNews

Τα Blogs βελτιώνουν τη Δημοκρατία

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv Blogger



Aπό το http://papagalomegalo.wordpress.com/
.
Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, κυβερνητικό και μη, είναι ότι σήμερα, οι ουσιαστικές – στο μυαλό των πολιτών – δημοκρατικές διαδικασίες ασκούνται εκτός των επίσημων χώρων της πολιτικής, όπως η Βουλή, τα υπουργεία, τα πολιτικά γραφεία, ή τα τηλεπαράθυρα. Εκεί, δηλαδή όπου κυριαρχούν τα συνθήματα, ο ξύλινος πολιτικός λόγος και τα επιχειρήματα που εξυπηρετούν τη συγκυρία.
Σε περιόδους κρίσης, και σε ατελή πολιτικά συστήματα όπως το ελληνικό, στους χώρους των κατεστημένων δομών, η δημοκρατία υπολειτουργεί, γίνεται θύμα των εκάστοτε συμφερόντων και...
επιδιώξεων. Εκτός και πέρα από αυτές, η δημοκρατία εκφράζεται ως καθημερινότητα του πολίτη, αφορά το σύνολο της ζωής μας και συζητείται στα καφενεία, στις ουρές, στον δρόμο και στις διακοπές, χειμώνα-καλοκαίρι. Απλά πράγματα.
Το τελευταίο διάστημα, η συζήτηση των πολιτών γίνεται και στο διαδίκτυο, στα πολιτικά ιστολόγια ή blogs, όπου ενίοτε γίνονται και αποκαλύψεις για υποθέσεις που αφορούν δημόσια πρόσωπα, αξιωματούχους της κυβέρνησης, υπουργούς, κ.λπ. Άλλες φορές δημοσιοποιούνται και λεπτομέρειες της προσωπικής ζωής πολιτικών και προσωπικοτήτων, γεγονός που ταράζει τα νερά και ενεργοποιεί δυνάμεις αντίδρασης από τους θιγόμενους, και γενικότερα τους υπερασπιστές του status quo.

Το ζήτημα της συκοφαντικής δυσφήμισης είναι σύνθετο στη δημοσιογραφία, την κλασική, αλλά και την – φαινομενικά, τουλάχιστον – ελεύθερη που απαντά κανείς στα χιλιάδες blogs που ασχολούνται με τη δημόσια ζωή. Το ελληνικό σύστημα ευνοεί την άσκηση αγωγών, άρα και τον εκφοβισμό των δημοσιολόγων, όταν βέβαια, υπάρχει πραγματική βάση για κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια, όλα πρέπει να αποδειχθούν εκεί που πρέπει.

Πέραν αυτών, η ελεύθερη διατύπωση ιδεών, απόψεων, η σκληρή κριτική προς το πολιτικό σύστημα (η οποία επιβάλλεται στις μέρες μας), η αποκάλυψη κακώς κειμένων και η δημοσιοποίηση παραπόνων πολιτών, οι οποίοι, λόγω γραφειοκρατίας και αναποτελεσματικότητας του Κράτους δεν βρίσκουν το δίκιο τους, αποτελούν στοιχεία κοινωνικής προσφοράς. Ενισχύεται έτσι ο δημοκρατικός διάλογος, μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους, αποκαλύπτονται στους πολίτες οι κρυφές ατζέντες και επιδιώξεις του ενός και του άλλου και απογυμνώνονται οι ελίτ, που έχουν συνηθίσει να «καταναλώνουν τη χώρα» χωρίς να βρίσκουν αντιδράσεις.

Λέγεται ότι η δημοσιογραφία θριαμβεύει όταν οι ελίτ είναι διχασμένες. Όταν οι επιδιώξεις τους είναι αντικρουόμενες και οι στόχοι πολύτιμοι για κάθε πλευρά. Αυτό είναι αληθές, σε ορισμένες περιπτώσεις. Όμως, κατά κανόνα και στα περισσότερα ζητήματα, οι ελίτ, σε γενικές γραμμές συμφωνούν και συμπορεύονται.

Έτσι, στη μάχη για τη δημόσια διατύπωση του αυτονόητου, τα blogs, η αδόμητη, σχεδόν αναρχική πλευρά του δημόσιου διαλόγου, παρά τις υπερβολές, εξελίσσεται σε όαση ελευθερίας και ανεξαρτησίας. Και είναι προσβάσιμη απ’ όλους. Μόλις ένα κλικ μακριά…

ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS : Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ Λοκρίδας, κ Καράφλα

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΜΑΛΙΑΚΟΣ-SOS
Δελτίο Τύπου

Στα πλαίσια των επαφών της Κίνησης Πολιτών “ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS” με τους υπεύθυνους φορείς για την τύχη του κόλπου, μέλη της Γραμματείας της ΣΕ συναντήθηκαν σήμερα Πέμπτη με τον πρόεδρο του Φορέα Ολοκληρωμένης Συλλογής & Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΦΟΣΔΑ) Λοκρίδας, δήμαρχο Τιθορέας κ Νικόλαο Καράφλα.
Τα μέλη της Κίνησης ενημερώθηκαν από τον κ Καράφλα για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την χωροθέτηση και την κατασκευή του ΧΥΤΥ Λοκρίδας αλλά και για την πορεία της ανακύκλωσης στην περιοχή ευθύνης του ΦΟΣΔΑ. Ο κ δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή τη φορά, με την δημοπράτηση της νέας Μελέτης για την οριστική χωροθέτηση του ΧΥΤΥ, θα προχωρήσει το έργο της κατασκευής του ΧΥΤΥ και της Μονάδας Ανάκτησης Υλικών, ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ, και θα δοθεί τέλος στις καθυστερήσεις. Η μελέτη προβλέπεται να δημοπρατηθεί και να υπογραφεί μέχρι τέλους του χρόνου και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το έργο πρέπει να ξεκινήσει εντός του 2010 με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης μιας 3ετίας τουλάχιστον. Επίσης ο κ Καράφλας δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία της ανακύκλωσης, η οποία, κατά τα λεγόμενά του, έχει πολλά περιθώρια ακόμη.
Από τη μεριά τους τα μέλη της “ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS” εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους σε ό,τι αφορά στην επιμονή στον ξεπερασμένο περιφερειακό σχεδιασμό για την κατασκευή τριών ΧΥΤΥ στη Φθιώτιδα. Τόνισαν επίσης ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην ανακύκλωση και ότι υπάρχει ανάγκη άμεσης προώθησης της ανακύκλωσης, αλλά και της κομποστοποίησης, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση των απορριμμάτων για υγειονομική ταφή στο ελάχιστο δυνατό και να σταματήσει το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης διάθεσης των σκουπιδιών, ένα μεγάλο μέρος των οποίων οδηγούνται τελικά με διάφορους τρόπους στη θάλασσα.

Πρωτοσέλιδο "Λαμιακού Τύπου"

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv Blogger