Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Μνημειώδη καθυστέρηση του ΕΣΠΑ

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv Blogger






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22-7-2009

Για μνημειώδη καθυστέρηση του ΕΣΠΑ έκανε λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου μιλώντας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, ενώ επισήμανε ότι αυτό συμβαίνει την ώρα μιας μεγάλης κρίσης, που η οικονομία καταρρέει, η ανεργία καλπάζει και οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν με νέους φόρους τα σπασμένα της κυβέρνησης και τα ελλείμματα που δημιούργησαν οι καταστροφικοί χειρισμοί της, η κακοδιαχείριση και τα σκάνδαλα.
Ασκώντας σκληρή κριτική για όσα άφησε πίσω της η κακοδιαχείριση του Γ΄ΚΠΣ η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε: «αντί να έχουμε δημιουργήσει τα αναγκαία έργα υποδομών και ανάπτυξης και να βρισκόμαστε σήμερα σε καλύτερη αφετηρία, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου, έχουμε φτάσει στο σημείο να μην έχουμε καν λύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών και των ΧΥΤΑ, να μην έχουμε λύσει ακόμα το πρόβλημα των βιολογικών καθαρισμών, να μην έχουμε κατασκευάσει βασικούς οδικούς άξονες, όπως οι δρόμοι Λαμία Καρπενήσι, Λαμία-Αντίρριο, Λαμία-Δομοκός και Αταλάντη-όρια νομού Βοιωτίας, να μην έχουμε δρομολογήσει την κατασκευή κτηρίου για το Πανεπιστήμιο και μια σειρά από άλλα βασικά έργα υποδομής που δεν φαίνεται να κατασκευάζονται ούτε από το ΕΣΠΑ»
Σε σχέση με την καθυστέρηση του ΕΣΠΑ, η κ. Αντωνίου ανάφερε ότι βασική αιτία αποτελεί ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, και ο οποίος αποτελεί μνημείο πολυπλοκότητας, σπατάλης πόρων, γραφειοκρατίας και αδιαφάνειας
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει υποβιβάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο από συνδιαμορφωτή αποφάσεων σε απλό ακροατή αποφάσεων που λαμβάνονται στο κέντρο και στη συνέχεια έρχεται ο περιφερειάρχης να τις ανακοινώσει στο Συμβούλιο, ενώ με τον τρόπο που γίνονται οι εντάξεις καταργείται εντελώς η αναπτυξιακή λογική που θα έπρεπε να έχει η διαδικασία επιλογής των έργων και στη θέση της μπαίνει μια βάναυση κομματική και πελατειακή λογική που ακόμα κι αυτή όμως εξυπηρετεί προσωρινές επικοινωνιακές σκοπιμότητες της κυβέρνησης.
Επισήμανε μάλιστα ότι οι κυβερνητικοί παράγοντες προσπαθούν με συνεχείς εξαγγελίες των ίδιων ακριβώς έργων να δημιουργήσουν μια επικοινωνιακή εικόνα παραγωγής έργου για να καλύψουν την πραγματική εικόνα μιας κυβέρνησης χωρίς πυξίδα, χωρίς σχέδιο και στόχο, χωρίς έργα, που καταρρέει και έχει πλέον οριστική ημερομηνία λήξης.
Η κ. Αντωνίου προέβλεψε ότι οι αξιολογήσεις που θα γίνουν «θα τα βρουν όλα σωστά», όπως έκαναν και με τους πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, όταν διαπίστωναν ότι τα κονδύλια αξιοποιήθηκαν επιτυχώς, δίνοντας ως ασπιρίνες επιδόματα σε ανέργους και χαμηλόμισθους. Στην πραγματικότητα αυτοί που ωφελήθηκαν τότε ήταν οι ιδιοκτήτες των ΚΕΚ, ενώ προγράμματα με τεράστιο κοινωνικό ρόλο, όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, τα ΚΔΑΠ, το Ψυχαργώς και άλλα, τα άφησε η κυβέρνηση να παρακμάσουν για να τα πάει σε ιδιώτες.
Στη συνέχεια η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έθεσε μια σειρά από ερωτήματα στον Περιφερειάρχη, επισημαίνοντας ότι οι πόροι για τα έργα που έχουν ανακοινωθεί δεν είναι επαρκείς, ούτε ξεκαθαρίζεται ποια έργα τελικά θα γίνουν και ποια όχι. Πιο συγκεκριμένα η κυρία Αντωνίου έθεσε τα εξής ερωτήματα:
α) Απ’ ό,τι φαίνεται από τους πίνακες, η συνολική δημόσια δαπάνη για λιμενικά έργα είναι 11,4 εκατομμύρια ευρώ. Μπορείτε να μας πείτε ποια έργα εντάσσονται; Εντάσσεται επιτέλους το λιμάνι της Στυλίδας; Εντάσσονται τα λιμάνια του Αγίου Κωνσταντίνου, της Αρκίτσας και της Αταλάντης;
β) Η συνολική δημόσια δαπάνη για έργα διαχείρισης και διανομής ύδατος είναι 4,7 εκ. ευρώ, ενώ οι προσκλήσεις μιλάνε για περίπου 12 εκ. ευρώ. Βλέπουμε ότι το έλλειμμα είναι περίπου 7,5 εκ. Από πού θα τα αφαιρέσετε; Δυστυχώς ξαναβλέπουμε και στο ΕΣΠΑ νέες αλχημείες.
γ) Η δημόσια δαπάνη για τη διαχείριση αποβλήτων είναι 8 εκ. ευρώ από το ΠΕΠ και 88 εκ ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, σύνολο δηλαδή 96 εκ. ευρώ. Εκτιμάτε ότι με αυτούς τους πόρους θα λυθεί το πρόβλημα; Μπορείτε να μας πείτε πόσα χρήματα από αυτά θα πάρει ο νομός Φθιώτιδας, όταν δεν έχει καν λύσει ακόμα το πρόβλημα δημιουργίας ΧΥΤΑ που είναι ήδη ξεπερασμένη επιλογή, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Επιτρόπου σας, του κ. Δήμα.
δ) Η συνολική δημόσια δαπάνη για την επεξεργασία υδάτων είναι 5 εκ. Μπορείτε να μας πείτε ποια έργα αφορούν;
ε) Η συνολική δαπάνη για τις περιφερειακές και τοπικές οδούς είναι ύψους 40 εκατομμυρίων. Από αυτά, τα 15 αφορούν έργο-γέφυρα από το Γ΄ΚΠΣ. Με τα υπόλοιπα 25 εκ. πιστεύετε ότι θα καλύψετε τις ανάγκες της Στερεάς;

Κλείνοντας την ομιλία της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση θα χαθεί άλλη μία ευκαιρία για τον τόπο και κατέληξε αναφέροντας τη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ ότι ως αυριανή κυβέρνηση θα αναθεωρήσει το ΕΣΠΑ, όσον αφορά και την κατανομή των πόρων και τη λειτουργία του

Νέα παρέμβαση του βουλευτή της Ν.Δ κ. Ηλ. Καλλιώρα για τους καπνοπαραγωγούς

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv Blogger




Για νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη στήριξη της καπνοκαλλιέργειας και των παραγωγών καπνού στη χώρα, μας ενημερώνει με δελτίο τύπου, που έκανε ο Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Ηλίας Καλλιώρας, έπειτα από το Υπόμνημα-Ψήφισμα που έλαβε από την Πανελλαδική Σύσκεψη των Καπνοπαραγωγών στη Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα, στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς το αρμόδιο Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ αναφέρει τα ακόλουθα:
«Κύριε Υπουργέ,
Έπειτα από το Υπόμνημα-Ψήφισμα της Πανελλαδικής Σύσκεψης Καπνοπαραγωγών στη Θεσσαλονίκη στις 29-6-2009, στο οποίο, μεταξύ άλλων αναφερόταν και τα ακόλουθα:
«Συγκεντρωθήκαμε όλοι εδώ, όλοι οι καπνοπαραγωγοί της χώρας, για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που ασκείται στον τομέα του καπνού (από το 2004 μέχρι σήμερα) και έχει σαν αποτέλεσμα, μόνο οι καπνοπαραγωγοί να χάνουν πάνω από 70% του εισοδήματός τους μετά το 2009…
ΖΗΤΑΜΕ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
1. Την αποκατάσταση της αδικίας του 2004 και την επιστροφή του
συνόλου των ενισχύσεων των καπνοπαραγωγών. Μόνο ο 1ος πυλώνας της ΚΑΠ διασφαλίζει το εισόδημά μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι “προφάσεις εν αμαρτίαις” που στοχεύουν να δικαιολογήσουν ή να ωραιοποιήσουν τις αποφάσεις του 2004 και του 2008.
2. Η Κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθεί
στις δεσμεύσεις της, έναντι των καπνοπαραγωγών. Επιτέλους η πολιτική πρέπει να αποκτήσει αξιοπιστία.
3. Να σταματήσουν τα ψέματα και η κοροϊδία με τις μελέτες και τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Έφτασε η ώρα της αλήθειας. Εδώ και τώρα ουσιαστικές αποφάσεις και λύσεις που θα αποκαθιστούν την αδικία και θα αντιμετωπίζουν τους καπνοπαραγωγούς ισότιμα με τους άλλους αγρότες.
4. Η σημερινή οικονομική κρίση που βιώνουμε χωρίς “τα δικαιώματα του καπνού”, δεν αφήνει περιθώρια επιβίωσης.
5. Να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη της καπνοκαλλιέργειας και όσων συνεχίζουν να παράγουν καπνό, με στόχο να διατηρηθεί και γιατί όχι, να επεκταθεί η καλλιέργεια καπνού στη χώρα μας…».
Παρακαλούμε, κ. Υπουργέ, για τη δική σας απάντηση και ενέργειες».

2 Αυγούστου έρχεται στα Καμένα Βούρλα ο Γιάννης Κότσιρας

Αναρτήθηκε από... energoipoliteskv Blogger

www.kotsiras.gr

88 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΧΥΤΑ Ή ΧΤΤΥ!!!

Αναρτήθηκε από energoipoliteskv Blogger




ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΚΛΙΑΣ
ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΘΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ...


88 εκατομμύρια ευρώ έχει στη διάθεσή της η Περιφέρεια Στερεάς για έργα διαχείρισης οικιακών και βιομηχανικών αποβλήτων. Τα 23 από αυτά θα διατεθούν άμεσα με ανοικτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων διαχείρισης στερεών αποβλήτων ενώ παράλληλα χρηματοδοτήθηκαν απο το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ οι δυο μελέτες για την κατασκευή ΧΥΤΥ στην Λοκρίδα και στην νότια Εύβοια . Μεμψιμοιρίες , μικροπολιτικές η μικροκομματικές αντιπαραθέσεις και παραπληροφόρηση λόγω άγνοιας ή ημιμάθειας δεν έχουν χώρο στην κοινή προσπάθεια σχολιάζει μιλώντας στον FM-1 ο Γ.Γ Παντελής Σκλιάς τονίζοντας πως η Πολιτεία αποδεικνύει πως έχει και την βούληση και τους πόρους να λύσει το θέμα και οι δήμοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους .

Από fm1

Με ένα "σμπάρο" τέσσερα "τρυγόνια" για τον κ. Αβραμόπουλο

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv Blogger





Και εγκαίνια και ενημέρωση για τον υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο, που αναμένεται σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου στη Φθιώτιδα.
Ο κ. Αβραμόπουλος θα εγκαινιάσει τα περιφερειακά ιατρεία της Κάτω Τιθορέας, των Καμένων Βούρλων και τη Πελασγίας, ενώ αναμένεται να πάρει θέση και για το πρόβλημα του Μαλιακού.
Δηλαδή ποιο πρόβλημα;
Η chatonella πέρασε, μέχρι να ξανάρθει (αν ξανάρθει)!
Οι ρυπαντές όμως παραμένουν και μέχρι στιγμής δεν κάνει κανείς τίποτα.
Τις υποσχέσεις που αφειδώς μοίρασαν, στη νομαρχία Φθιώτιδας, τις πήρε η καλοκαιρινή ραστώνη!
Για τη ρύπανση που προκαλείται στον Μαλιακό έχετε να μας πείτε κάτι κ. Υπουργέ;
Αυτό θέλουμε ν΄ακούσουμε. Δεν θέλουμε άλλη ενημέρωση. Ούτε υποσχέσεις. Κι' απ' αυτές έχουμε χορτάσει. Τώρα θέλουμε αποτελέσματα...
...εκτός κι' αν υπάρχει σε εκτέλεση κάποιο "μυστικό σχέδιο" για την απαξίωση του Μαλιακού αφού ως κόλπος για "άλλες χρήσεις" μπορεί να προσφέρει περισσότερα στην άρρωστη οικονομία του τόπου μας!!!
Παρακολουθούμε την υπόθεση και θα ενημερώσουμε εγκαίρως σε περίπτωση που παρατηρήσουμε κι' άλλες "μυστικές ενέργειες" σε βάρος του ταλαιπωρημένου Μαλιακού κόλπου.

Από LamiaNews

1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ 21 ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΑΝΔΟΙΚΟ

Αναρτήθηκε από...energoipoliteskv Blogger




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ 21ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΑΝΔΟΙΚΟ

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου στη Λαμία, στα γραφεία του Ομίλου Φίλων του Δάσους και ώρα 11 π.μ θα συνεδριάσει η οργανωτική επιτροπή του 21ου Συνεδρίου του ΠΑΝΔΟΙΚΟ.
Το 21ο Συνέδριο θα γίνει στη Λαμία την 2 – 3 και 4 Οκτωβρίου 2009 με θέμα:

ΤΟ ΝΕΡΟ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ(επάρκεια, ποιότητα, οικονομικό, με πρόσβαση απ’ όλους )

Το Συνέδριο διοργανώνουν από κοινού οι οργανώσεις του ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Όμιλος Φίλων του Δάσους (έδρα Λαμία) και ΣΟΛΩΝ για τη σύνθεση και τον πολιτισμό (έδρα Μακρακώμη Φθιώτιδας σε συνεργασία, για μια ακόμη χρονιά με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ).

Πρωτοσέλιδο ''Λαμιακού Τύπου"

Αναρτήθηκε από....nergoipoliteskv Blogger