Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

"Μεγάλη στιγμή" των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο

Αναρτήθηκε από... energoipoliteskv Blogger


Την πρώτη τους «μεγάλη στιγμή» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, καθώς ο Μιχάλης Τρεμόπουλος αναδείχθηκε ομόφωνα αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, «η ανάδειξη του Μιχ. Τρεμόπουλου στην αντιπροεδρία της Επιτροπής έχει ιδιαίτερη σημασία για το ελληνικό πράσινο κίνημα. Στην Ευρώπη των 15, οι περισσότερες από τις 10 φτωχότερες περιφέρειες είναι ελληνικές, ενώ και στη σημερινή Ε.Ε. των 27, οι φτωχότερες περιφέρειες εξακολουθούν να βρίσκονται σχεδόν όλες στον ευρύτερο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.»
«Η προώθηση πολιτικών για πράσινη στροφή στην οικονομία, θα βρίσκεται στην αιχμή των προσπαθειών μου ως αντιπροέδρου της Επιτροπής», δήλωσε μετά την εκλογή του ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων. «Τέτοιες πολιτικές οφείλουν να υπηρετούν ταυτόχρονα το ξεπέρασμα των περιφερειακών ανισοτήτων, την κοινωνική και οικονομική ευημερία, αλλά και την έξοδο από την οικολογική κρίση». Σημειώνεται ότι ο Μιχάλης Τρεμόπουλος θα συμμετέχει, επίσης, και στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων.
Στο νέο Ευρωκοινοβούλιο η Ομάδα των Πρασίνων έχει 55 ευρωβουλευτές από 14 χώρες. Στην πρώτη προσέλευση τους για την κοινοβουλευτική σύνοδο οι Πράσινοι ευρωβουλευτές πήγαν στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο με τα ποδήλατα τους για λόγους συμβολικούς, φορώντας μπλουζάκια και καπελάκια με τα πολιτικά μηνύματά τους «STOP Barosso» και «κινηθείτε πράσινα».

Από LamiaNews

Επενδύσεις ύψους 31,6 εκ. ευρώ ενέκρινε η Περιφέρεια Στερεάς

Αναρτήθηκε από... energoipoliteskv Blogger


Η Γνωμοδοτική Επιτροπή αποφάσισε την υπαγωγή επενδύσεων στις διατάξεις του νόμου Ν.3299/04 (Αναπτυξιακός Νόμος) και ενέκρινε τροποποιήσεις, παρατάσεις και ολοκληρώσεις επενδύσεων που ήδη έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του. Με αυτή την απόφαση οι 37 εγκεκριμένες επενδύσεις θα επιχορηγηθούν με ποσό ύψους 14.489.744,92 ευρώ
Συνολικά, το ύψος των έως σήμερα εγκεκριμένων επενδύσεων για υπαγωγή στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας φθάνει τα 113,3 εκ. ευρώ και αφορά 120 επιχειρήσεις, οι οποίες ενισχύονται με 48,7 εκ. ευρώ.

Από LamiaNews

ΧΥΤΑ Λοκρίδας : Άλλα λένε, άλλα κάνουν και άλλα προωθούν με την μυστική διπλωματία τους !!!!

Αναρτήθηκε από... energoipoliteskv Blogger


Πιστός στις συμφωνίες με τον Περιφερειάρχη και τους συναδέλφους του δημάρχους ο κ. Μάκης Αντωνίου στα Καμένα Βούρλα στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού του συμβουλίου. Η συνεδρίαση ήταν έκτακτη και είχε ως αντικείμενο να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο και να ζητήσουν χρήματα για τον ΧΥΤΥ στο πλαίσιο της διαδημοτικής συνεργασίας.
Όταν ρωτήθηκε ο κ. δήμαρχος απ' όπου θα ξεκινήσει αυτή η μελέτη απάντησε χωρίς περιστροφές ότι «αυτά που έχουν γίνει μέχρι σήμερα είναι δεδομένα. Η μελέτη θα συνεχίσει από εδώ και μετά».
Όμως όταν στη συνέχεια τέθηκε το θέμα να γραφτεί η συγκεκριμένη θέση στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Δήμαρχος αρνήθηκε να διατυπωθεί μ' αυτό τον τρόπο με αποτέλεσμα να χάσει και ψήφους από το συνδυασμό του.
Αυτό το στοιχείο, από μόνο του, δείχνει ότι η συμφωνία η οποία έχει γίνει, προβλέπει αλλά να λένε με το στόμα και αλλά βεβαίως να διατυπώνονται στα χαρτιά. Τέτοιου είδους συμφωνίες έχουν προσωπικά χαρακτηριστικά και είναι αυτονόητο ότι αργά ή γρήγορα θα σπάσουν, θα αποκαλυφθούν οι εμπνευστές και θα δημιουργήσουν περισσότερες συγκρούσεις απ' όσες μπορούν να γυρίσουν με τη μυστική διπλωματία τους.

Βρήκαν παράθυρο οι Δήμαρχοι να διευκολύνουν τον περιφερειάρχη και το Νάκο για να ανατεθεί η μελέτη του ΧΥΤΑ της Λοκρίδας

Αναρτήθηκε από... energoipoliteskv Blogger



Με κινήσεις από το φεγγίτη προσπαθούν να ξεπεράσουν, ο περιφερειάρχης, ο νομάρχης και οι δήμαρχοι της Λοκρίδας τις αντιδράσεις για το ΧΥΤΑ. Εφαρμόζουν λοιπόν τη λογική του «σπασμένου τηλέφωνου».
Αποφάσισαν λοιπόν να υποβάλουν αίτημα για χρηματοδότηση της μελέτης από το ΘΗΣΕΑ όχι ως ΦοΔΣΑ Λοκρίδας αλλά ως δήμοι. Το χαρακτηριστικό σ' αυτή την περίπτωση είναι ότι επαρκούν αποφάσεις από τρεις δήμους για να προχωρήσει η χρηματοδότηση γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τις αποφάσεις από τους υπόλοιπους δήμους. Μάλιστα έχουν προεξοφλήσει να χρησιμοποιήσουν τις αποφάσεις των δήμων Τιθορέας, Καμένων Βούρλων και Μαλεσίνας μετά από συμφωνία του περιφερειάρχη με τους δημάρχους.
Έτσι μετά από την ενεργοποίηση της διαδικασίας, ανοίγει ο δρόμος για να ανατεθεί η μελέτη σ' αυτούς που έχουν προεπιλέξει και που ουσιαστικά στην παρούσα φάση αποτελεί αυτοσκοπός. Μάλιστα μεταξύ των δημάρχων υπάρχει συμφωνία να προχωρήσουν από εκεί που σταμάτησαν ενώ στο περιβάλλον τους διαδίδουν ότι θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση. Θεωρούμε λοιπόν ότι θα μπορέσουν να κερδίσουν πόντους και να εμπλέξουν στο παιχνίδι τον ανάδοχο της μελέτης και από κει και μετά να τραβήξουν το διάλογο μέχρι μετά τις εκλογές για να πάρουν τις τελικές αποφάσεις ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα στους δήμους το φθινόπωρο του 2010.
Είναι χαρακτηριστικό ότι προχώρησαν σε μια συμφωνία και να μιλάνε πλέον για ΧΥΤΥ και όχι για ΧΥΤΑ, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να περιπλέξουν περισσότερο τα πράγματα και να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι μιλούν για κάτι καινούργιο ενώ είναι γνωστό ότι η αφαίρεση των υπό ανακύκλωση υλικών από τα απορρίμματα, αυτόματα τα μετατρέπει σε υπολείμματα και το ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ χωρίς άλλες ενέργειες.

Από LamiaNews

Πρωτοσέλιδο "Λαμιακού Τύπου"

Αναρτήθηκε από.... energoipoliteskv Blogger