Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Πρωτοσέλιδο "σέντρας"

Αναρτήθηκε από .... energoipoliteskv Blogger

Πρωτοσέλιδο "Λαμιακού Τύπου"

Αναρτήθηκε από... energoipoliteskv Bloger

Οι Νέοι της Ευρωπαϊκής Αυτοδιοίκησης συζητούν για το περιβάλλον



Αναρτήθηκε από... energoipoliteskv Blogger


Στη Θεσσαλονίκη συναντώνται από τις 8 μέχρι και τις 12 Ιουλίου, 29 νέοι και νέες, ηλικίας έως 28 ετών, από εννέα χώρες, προκειμένου να συμμετέχουν στην 7η Συνάντηση Δημοτικών Συμβούλων και Στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με θέμα «Οι νέοι της Ευρωπαϊκής Αυτοδιοίκησης συζητούν για το περιβάλλον».

Οι 29 νέοι από την Αλβανία, την Αρμενία, τη Γερμανία, τη Γεωργία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Σουηδία και την Ελλάδα θα κάνουν διάλογο και θα προτείνουν τρόπους ανακύκλωσης αλλά και τη χρήση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης στις πόλεις.

Τη συνάντηση διοργανώνει το Δίκτυο Ελλήνων Αποδήμων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, με τη συμπαράσταση της ΚΕΔΚΕ και του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ την οργανωτική υποστήριξη έχει η Αναπτυξιακή Εταιρία Ανατολικής Θεσσαλονίκης Ανατολική ΑΕ.

Στη διάρκεια της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη, οι νέοι θα επισκεφτούν το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) του δήμου Θέρμης και το περιβαλλοντικό πάρκο στην ίδια περιοχή.

Το δίκτυο Ελλήνων Αποδήμων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης δημιουργήθηκε το 2001 με πρωτοβουλία της ΚΕΔΚΕ, του υπουργείου Εξωτερικών, της Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού της Ευρώπης, με την ενεργό υποστήριξη του Ελληνικού Κοινοβουλίου.


Από aftodioikisi.gr