Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

ΠΑΘΕ : Πληρώνεται ο Άγιος Κωνσταντίνος, περιμένουν τα Καμένα Βούρλα






Αναρτήθηκε από ... energoipoliteskv

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2009

ΘΕΜΑ: Αποζημιώσεις απαλλοτριώσεων παράκαμψης ΠΑΘΕ: πληρώνεται ο Άγιος Κωνσταντίνος, περιμένουν τα Καμένα Βούρλα

Μετά τις νεότερες διπλές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και όχι μόνο, που έκανε ο Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Ηλίας Καλλιώρας, οι δικαιούχοι των αποζημιώσεων από την παράκαμψη της ΠΑΘΕ στον Άγιο Κωνσταντίνο θα λάβουν σχετικώς άμεσα τις αποζημιώσεις: πρώτον, σύμφωνα με προφορική διαβεβαίωση από πλευράς των δικηγόρων του Δημοσίου, αλλά και, δεύτερον, μετά τη σχετική γραπτή απάντηση του Υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ στον κ. Καλλιώρα, στις 8-5-2009 (αρ. πρωτ. 537), όπου επί λέξει αναφέρεται ότι: «… Σχετικά με την καταβολή των αποζημιώσεων που αφορούν σε απαλλοτριώσεις δικαιούχων ιδιοκτητών για την παράκαμψη της ΠΑΘΕ Δήμου Αγίου Κωνσταντίνου, το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει προωθήσει αίτημα για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του σχετικού κονδυλίου».

Πέραν τώρα της θετικής εξέλιξης για τον Άγιο Κωνσταντίνο, σε ό,τι αφορά, αντιστοίχως, τις αποζημιώσεις των δικαιούχων στα Καμένα Βούρλα, ο κ. Καλλιώρας, όπως είναι ήδη γνωστό και έχει ήδη δημοσιευθεί, έκανε νέα προφορική και κοινοβουλευτική παρέμβαση, για να μην υπάρξουν περεταίρω καθυστερήσεις και να επιταχυνθεί η διαδικασία της καταβολής των χρημάτων (στους δικαιούχους των Καμένων Βούρλων), μετά, δε, και την οριστική διευθέτηση της διαφοράς ως προς το ύψος των αποζημιώσεων, που είχε προκύψει μεταξύ της απόφασης του Πρωτοδικείου και του Εφετείου Λαμίας (οριστική απόφαση 138/2008 Εφετείου Λαμίας).

Απο Kamena Voyrla Bloger

Βραδιά χορευτικής Παράδοσης, σήμερα στο Καινούργιο



Αναρτήθηκε από… energoipoliteskv

Το τμήμα Παραδοσιακών χορών του Πνευματικού Κέντρου Καινούργιου,

Σας Προσκαλεί στη βραδιά χορευτικής παράδοσης , που θα γίνει την Παρασκευή 19 Ιουνίου και ώρα 9:00 μμ στον προαύλιο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου.



Σχόλιο του Blog
Θα είμαστε όλοι εκεί, γιατί μας αρέσουν οι παραδοσιακές εκδηλώσεις.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το τμήμα παραδοσιακών χορών θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του και θα μας φέρει ποιο κοντά στην μουσική παράδοση.

Προκαταβολικά δίνουμε συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια

Απο Kamena Boyrla Bloger

ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS : Συναυλία αφιερωμένη στον Μαλιακό

Αναρτήθηκε απο... energoipoliteskv Bloger

Περιγραφή “ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS”
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

AΣ ΜΗΝ ΕΣΤΙΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
ΠΙΣΩ ΑΠ¶ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΟΥΣΙΑ:
Ο MΑΛΙΑΚΟΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS


Η Κίνηση Πολιτών “MAΛIAKOΣ SOS” καλεί :

1. Σάββατο, 20 Ιουνίου, 8:30 μ.μ., στη Πλατεία Πάρκου,
Συναυλία ευαισθητοποίησης για τον Μαλιακό

Συμμετέχουν:

ΤΖΙΒΕΣ
Κατερίνα Πασαπόρτη – κιθάρα, τραγούδι
Αντριάννα Κουλιέρη – κιθάρα, τραγούδι
Βασιλική Αναγνώστου – βιολί
Βάσω Αρκουμάνη – πιάνο, τραγούδι
Γιάννης Ρίζος – ντραμς, τραγούδι
Αντώνης Μαντής – μπάσο, κιθάρα

ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
Παναγιώτα Γιάννη – τραγούδι
Αιμίλιος Παγουρόπουλος – φλάουτο
Δημήτρης Μαρούλης – τραγούδι, τουμπελέκι
Φώτης Ζωγλοπίτης – ηλ. μπασο, ντραμς
Βασίλης Γκόρσκωφ – πλήκτρα
Θάνος Αλεξάκης– κιθάρα

ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ
Χριστίνα Παπαγεωργίου – τραγούδι, κρουστά
Δημήτρης Βεργόπουλος - ούτι, κιθάρα, τραγούδι
Αντώνης Τσιαχρής – κιθάρα, μπουζούκι, τραγούδι

ΕΝΤΕΧΝΟ ΣΧΗΜΑ
Ελένη Ντόντου – τραγούδι
Κώστας Νέλλας – κιθάρα,
Ειρήνη Ντελέζου – φλάουτο, τραγούδι,
Αλεξάνδρα Μητρονικου – κρουστά,
Αντώνης Αρβανίτης – κοντραμπάσο


2. Κυριακή, 21 Ιουνίου, 6:30 μ.μ., Γέφυρα Μακρακώμης – Σπερχειάδος
Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας – Happening
για τις χωματερές μέσα στη κοίτη του Σπερχειού


Το φαινόμενο ήρθε και παρήλθε χωρίς κανείς να εγγυάται αν θα εμφανιστεί ξανά και πότε. Το μόνο σίγουρο είναι πως μια αιτία το γέννησε, μια κατάσταση το έθρεψε.

Το ξέρουμε καλά και πρέπει έστω και αργοπορημένα να το ομολογήσουμε: Ο καθένας μας έχει ένα μερίδιο ευθύνης, μικρό ή μεγάλο, για την ρύπανση του Μαλιακού, με το μεγαλύτερο βέβαια να βαραίνει τους γνωστούς ρυπαντές που διαχρονικά και ατιμώρητα ρυπαίνουν με αποτέλεσμα η θάλασσά μας να αργοπεθαίνει, με την ανοχή αν όχι τη συνενοχή της οργανωμένης πολιτείας και των φορέων της.

Τόσα χρόνια, λοιπόν, που οι ειδικοί επιστήμονες προειδοποιούν πως αν συνεχίσουμε έτσι ο Μαλιακός κινδυνεύει, δεν κάνουμε παρά τα ελάχιστα. Αντίθετα ο όγκος των αποβλήτων, των σκουπιδιών και των λυμάτων μεγαλώνει συνεχώς (Απόβλητα εργοστασίων και ελαιοτριβείων, Αστικά λύματα, Ιχθυοτροφεία, Λύματα κτην/κών μονάδων, Φυτοφάρμακα και λιπάσματα, Χημικά στις τσιμεντοενέσεις), ενώ τα μεγάλα έργα στη κοιλάδα έχουν μεταβάλει την υδραυλική συμπεριφορά της λεκάνης.

Μία είναι η λύση για την πραγματική ανάπτυξη και ευημερία του τόπου και του κόσμου του Μαλιακού: Να βρούμε τους τρόπους και τα μέσα ώστε ο άνθρωπος να μην φέρεται αλαζονικά και απερίσκεπτα σε βάρος της φύσης και των συνανθρώπων του.

Σεβασμός προς τη ζωή και το περιβάλλον.
Τήρηση της νομοθεσίας και των Αρχών του Δικαίου.
Δικαίωμα στις γενιές που ακόμα είναι αγέννητες.
Ξεκινώντας πρώτα από τον εαυτό μας, όλοι μαζί, ας απαιτήσουμε
το σταμάτημα της καταστροφής του Μαλιακού.

Δραστικά μέτρα τώρα για την απορρύπανση και εξυγίανση του Κόλπου

Εγγύηση αποτελεί η ανάπτυξη ενός ισχυρού κινήματος ενεργών πολιτών
Η συμμετοχή είναι το κλειδί. ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS.



Η Κίνηση Πολιτών “Μαλιακός SOS” λειτουργεί πέρα από πολιτικά, κομματικά ή οικονομικά συμφέροντα.
Καλούνται να συμμετέχουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για έναν πραγματικά καθαρό Μαλιακό, στολίδι του τόπου μας, πηγή ζωής και πλούτου για μας και τα παιδιά μας.
Συγκέντρωση υπογραφών στο http://maliakos-sos.blogspot.com

Πλατεία Πάρκου Λαμία

Ακόμα μια φορά η Κίνηση Πολιτών ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS δεν κλήθηκε στη σύσκεψη της Νομαρχίας

Αναρτήθηκε απο .... energoipoliteskv

Στη σημερινή σύσκεψη στο Νομαρχιακό κατάστημα, την οποία συγκάλεσε ο κ Νομάρχης, η Κίνηση Πολιτών "ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS" δεν κλήθηκε να παραστεί. Σε ερώτησή μας, χθες, στον αρμόδιο υπάλληλο της Νομαρχίας πήραμε την απάντηση ότι οι προσκλήσεις είναι ονομαστικές με ευθύνη του κ Νομάρχη και εμείς δεν είμαστε μέσα στα ονόματα.

Θεωρούμε τουλάχιστον απαράδεκτη και σκόπιμη την ενέργεια του κ Νομάρχη, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τις δραστηριότητές μας και έχει ενημερωθεί από μας κατά την επίσημη συνάντησή μας στις αρχές Μαίου, στην οποία συνάντηση δεσμεύτηκε ότι θα είμαστε σε όλες τις συσκέψεις, ενημερωτικές και μη, που αφορούν τον Μαλιακό.

Το ίδιο ακριβώς συνέβηκε και στην προηγούμενη σύσκεψη, διαμαρτυρηθήκαμε και τότε έντονα, αλλά δυστυχώς δεν ιδρώνουν τα αυτιά τους. Έτσι αντιμετωπίζουν κάποιοι τους ενεργούς πολίτες, αυτούς που ανησυχούν για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, για τον Μαλιακό και το μέλλον της περιοχής. Για μια ακόμα φορά δηλώνουμε ότι τίποτα δεν είναι όπως χθες. Κάτι άλλαξε, κάτι αλλάζει μέσα μας, κάτι κινείται. Kι αυτό μας δίνει ελπίδα

Ο Μαλιακός θα σωθεί. Και αν δεν σωθεί, εμείς θα φταίμε και όχι οι κάθε λογής νομάρχες και άνθρωποι της εξουσίας. Αυτοί πρέπει να μπουν στη θέση τους.

Απο ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS Bloger